Aarhus Universitets segl

Sebastian Ørtoft Rasmussen

Ph.d.-studerende, Ph.d. timeløn, SU ph.d-stipendiat

Sebastian Ørtoft Rasmussen

Forskningsområder

Profil

I mit ph.d.-projekt, med den foreløbige titel A Dizzying Perspective: Geological Sensibility at the Dawn of the Anthropocene, undersøger jeg fremkomsten af det jeg kalder en geologisk sensibilitet i særligt tysk og engelsk romantisk litteratur fra århundredeskiftet mellem det 18.- og det 19. århundrede. Fremgangmåden har udgangspunkt i en æstetikteoretisk forestilling om, at videnskab, ideologi og politik ikke bare påvirker den måde vi forstår vores omverden på, men også den måde vi sanser den. Tanken bag er således, at periodens mange og massive geovidenskabelige gennembrud (som fx opdagelsen af jordens egentlige alder) fodrer en helt ny måde at først og fremmest sanse, og dernæst forstå og beskrive den materielle verden på, som kan ses og aflæses i de romantiske forfatteres talrige fremstillinger af sten, klipper, bjerge og grotter. 

Blandt nogle af de forfattere, poeter og filosoffer jeg er særligt interesseret i tæller Charlotte Smith, William Wordsworth, Percy og Mary Shelley – såvel som August, Wilhelm og Caroline Schlegel, Novalis, F.W.J Schelling, Henrik Steffens, Karoline von Günderrode og Johan Wolfgang von Goethe.

Jeg har endnu ikke lov til at vejlede projekter, men jeg hjælper gerne til hvor jeg kan! Så skriv endelig, hvis dit projekt falder inden for mine forskningsområder. 

 

Vis alle (5) »

Vis alle (8) »

ID: 219287204