Vejen til paradis: En etnografisk fiktion om familiedynamik, ældreomsorg og antropologisk vidensproduktion

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Abstract

”Vejen til paradis” er en etnografisk fiktion, der befinder sig i rummet mellem gængs etnografisk fremstilling og en mere litterær tekst. Første del præsenterer fortællingen om en pakistansk migrantfamilie i Danmark, og udforsker de komplekse, ambivalente og ofte forbudte følelser, som man konfronteres med når et ældre familiemedlem bliver ramt af invaliderende sygdom eller, som i dette tilfælde, bliver dement og følgelig har brug for massiv hjælp og omsorg. Anden del er et iscenesat interview, hvor antropolog og forfatter Mikkel Rytter forklarer om tekstens virkemidler, hans etiske overvejelser omkring genrevalg og generelt diskuterer hvilke potentialer etnografiske fiktioner har i antropologisk videns produktion – men som interviewet skrider frem, bliver forfatterens egen troværdighed et stadigt mere presserende tema.
Bidragets oversatte titelThe road to paradise: An ethnographic fiction about family dynamics, elderly care and anthropological knowledge
OriginalsprogDansk
TidsskriftNorsk Antropologisk Tidsskrift
Vol/bind32
Nummer1
Sider (fra-til)7-18
Antal sider12
ISSN0802-7285
DOI
StatusUdgivet - apr. 2021

Emneord

 • Ageing
 • Fiction
 • Genre
 • Marriage
 • Migrants
 • Pakistan

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Vejen til paradis: En etnografisk fiktion om familiedynamik, ældreomsorg og antropologisk vidensproduktion'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.
 • MEGA Seminar

  Rytter, M. (Taler)

  12 aug. 201914 aug. 2019

  Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af konference

Citationsformater