Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vejen til paradis: En etnografisk fiktion om familiedynamik, ældreomsorg og antropologisk vidensproduktion

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Standard

Vejen til paradis : En etnografisk fiktion om familiedynamik, ældreomsorg og antropologisk vidensproduktion. / Rytter, Mikkel.

I: Norsk Antropologisk Tidsskrift, Bind 32, Nr. 1, 04.2021, s. 7-18.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@article{8628543446a342a8a08f4495187f5b7f,
title = "Vejen til paradis: En etnografisk fiktion om familiedynamik, {\ae}ldreomsorg og antropologisk vidensproduktion",
abstract = "”Vejen til paradis” er en etnografisk fiktion, der befinder sig i rummet mellem g{\ae}ngs etnografisk fremstilling og en mere litter{\ae}r tekst. F{\o}rste del pr{\ae}senterer fort{\ae}llingen om en pakistansk migrantfamilie i Danmark, og udforsker de komplekse, ambivalente og ofte forbudte f{\o}lelser, som man konfronteres med n{\aa}r et {\ae}ldre familiemedlem bliver ramt af invaliderende sygdom eller, som i dette tilf{\ae}lde, bliver dement og f{\o}lgelig har brug for massiv hj{\ae}lp og omsorg. Anden del er et iscenesat interview, hvor antropolog og forfatter Mikkel Rytter forklarer om tekstens virkemidler, hans etiske overvejelser omkring genrevalg og generelt diskuterer hvilke potentialer etnografiske fiktioner har i antropologisk videns produktion – men som interviewet skrider frem, bliver forfatterens egen trov{\ae}rdighed et stadigt mere presserende tema.",
author = "Mikkel Rytter",
year = "2021",
month = apr,
doi = "10.18261/issn.504-2898-2021-01-02",
language = "Dansk",
volume = "32",
pages = "7--18",
journal = "Norsk Antropologisk Tidsskrift",
issn = "0802-7285",
publisher = "Universitetsforlaget AS",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Vejen til paradis

T2 - En etnografisk fiktion om familiedynamik, ældreomsorg og antropologisk vidensproduktion

AU - Rytter, Mikkel

PY - 2021/4

Y1 - 2021/4

N2 - ”Vejen til paradis” er en etnografisk fiktion, der befinder sig i rummet mellem gængs etnografisk fremstilling og en mere litterær tekst. Første del præsenterer fortællingen om en pakistansk migrantfamilie i Danmark, og udforsker de komplekse, ambivalente og ofte forbudte følelser, som man konfronteres med når et ældre familiemedlem bliver ramt af invaliderende sygdom eller, som i dette tilfælde, bliver dement og følgelig har brug for massiv hjælp og omsorg. Anden del er et iscenesat interview, hvor antropolog og forfatter Mikkel Rytter forklarer om tekstens virkemidler, hans etiske overvejelser omkring genrevalg og generelt diskuterer hvilke potentialer etnografiske fiktioner har i antropologisk videns produktion – men som interviewet skrider frem, bliver forfatterens egen troværdighed et stadigt mere presserende tema.

AB - ”Vejen til paradis” er en etnografisk fiktion, der befinder sig i rummet mellem gængs etnografisk fremstilling og en mere litterær tekst. Første del præsenterer fortællingen om en pakistansk migrantfamilie i Danmark, og udforsker de komplekse, ambivalente og ofte forbudte følelser, som man konfronteres med når et ældre familiemedlem bliver ramt af invaliderende sygdom eller, som i dette tilfælde, bliver dement og følgelig har brug for massiv hjælp og omsorg. Anden del er et iscenesat interview, hvor antropolog og forfatter Mikkel Rytter forklarer om tekstens virkemidler, hans etiske overvejelser omkring genrevalg og generelt diskuterer hvilke potentialer etnografiske fiktioner har i antropologisk videns produktion – men som interviewet skrider frem, bliver forfatterens egen troværdighed et stadigt mere presserende tema.

U2 - 10.18261/issn.504-2898-2021-01-02

DO - 10.18261/issn.504-2898-2021-01-02

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 32

SP - 7

EP - 18

JO - Norsk Antropologisk Tidsskrift

JF - Norsk Antropologisk Tidsskrift

SN - 0802-7285

IS - 1

ER -