Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Understanding Microbial Defence Mechanisms

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Standard

Understanding Microbial Defence Mechanisms. / Bærentsen, René.

Aarhus Universitet, 2021. 277 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Harvard

Bærentsen, R 2021, Understanding Microbial Defence Mechanisms. Aarhus Universitet.

APA

Bærentsen, R. (2021). Understanding Microbial Defence Mechanisms. Aarhus Universitet.

CBE

Bærentsen R 2021. Understanding Microbial Defence Mechanisms. Aarhus Universitet. 277 s.

MLA

Bærentsen, René Understanding Microbial Defence Mechanisms Aarhus Universitet. 2021.

Vancouver

Bærentsen R. Understanding Microbial Defence Mechanisms. Aarhus Universitet, 2021. 277 s.

Author

Bærentsen, René. / Understanding Microbial Defence Mechanisms. Aarhus Universitet, 2021. 277 s.

Bibtex

@phdthesis{42de85030cba4b648372fb0aa1c3c558,
title = "Understanding Microbial Defence Mechanisms",
abstract = "Bakterier er I stand til at overleve evigt-skiftende milj{\o}er, konstante angreb fra naturlige fjender og menneskelig klinisk indgriben. Nogle bakterielle stammer vokser endda st{\ae}rkere idet de udvikler modstand overfor de mest kendte former for antibiotika. Et system der bliver aktiveret i alle de n{\ae}vnte scenarier kaldes det stringente respons, som startes n{\aa}r der sker en {\o}get produktion af et s{\ae}t af signalmolekyler kollektivt kaldet (p)ppGpp. Disse signalmolekyler er derefter i stand til at starte en global respons i den bakterielle celle, derved {\o}ge dens overlevelses chancer. Dette system er mest kendt for at blive startet n{\aa}r der er mangel p{\aa} n{\ae}ringsstoffer, men andre systemer er i stand til at efterligne sult som en m{\aa}de at starte responset.To systemer involveret i det stringente respons er her blevet unders{\o}gt. PpnN, en nukleosidase der prim{\ae}rt bliver aktiveret af en af signalmolekylerne og HipBST, en tripartit homolog af et tokomponent-system der er i stand til at starte det stringente respons p{\aa} en m{\aa}de der er uafh{\ae}ngig af sult. Strukturelle unders{\o}gelser af PpnN viser konformationelle {\ae}ndringer afh{\ae}ngig af ligand binding, og at dynamisk binding af (p)ppGpp resulterer i forskellige aktivitetsniveauer. Studier af HipBST viser den som v{\ae}rende unik fra dens tokomponent homolog, og at systemet er stramt reguleret af fosforyleringer.Begge projekter har samlet set v{\ae}ret i stand til at vise hvordan bakterier er i stand til at komme med et modsvar til stress ved at give et heterogent respons, enten via dynamisk ligand binding, eller fosforylerings m{\o}nstre. Disse heterogene responser er i sidste ende i stand til at sikre at en fraktion af en udfordret koloni er i stand til at give det korrekte modsvar, og derved overleve.",
author = "Ren{\'e} B{\ae}rentsen",
year = "2021",
month = oct,
language = "English",
publisher = "Aarhus Universitet",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Understanding Microbial Defence Mechanisms

AU - Bærentsen, René

PY - 2021/10

Y1 - 2021/10

N2 - Bakterier er I stand til at overleve evigt-skiftende miljøer, konstante angreb fra naturlige fjender og menneskelig klinisk indgriben. Nogle bakterielle stammer vokser endda stærkere idet de udvikler modstand overfor de mest kendte former for antibiotika. Et system der bliver aktiveret i alle de nævnte scenarier kaldes det stringente respons, som startes når der sker en øget produktion af et sæt af signalmolekyler kollektivt kaldet (p)ppGpp. Disse signalmolekyler er derefter i stand til at starte en global respons i den bakterielle celle, derved øge dens overlevelses chancer. Dette system er mest kendt for at blive startet når der er mangel på næringsstoffer, men andre systemer er i stand til at efterligne sult som en måde at starte responset.To systemer involveret i det stringente respons er her blevet undersøgt. PpnN, en nukleosidase der primært bliver aktiveret af en af signalmolekylerne og HipBST, en tripartit homolog af et tokomponent-system der er i stand til at starte det stringente respons på en måde der er uafhængig af sult. Strukturelle undersøgelser af PpnN viser konformationelle ændringer afhængig af ligand binding, og at dynamisk binding af (p)ppGpp resulterer i forskellige aktivitetsniveauer. Studier af HipBST viser den som værende unik fra dens tokomponent homolog, og at systemet er stramt reguleret af fosforyleringer.Begge projekter har samlet set været i stand til at vise hvordan bakterier er i stand til at komme med et modsvar til stress ved at give et heterogent respons, enten via dynamisk ligand binding, eller fosforylerings mønstre. Disse heterogene responser er i sidste ende i stand til at sikre at en fraktion af en udfordret koloni er i stand til at give det korrekte modsvar, og derved overleve.

AB - Bakterier er I stand til at overleve evigt-skiftende miljøer, konstante angreb fra naturlige fjender og menneskelig klinisk indgriben. Nogle bakterielle stammer vokser endda stærkere idet de udvikler modstand overfor de mest kendte former for antibiotika. Et system der bliver aktiveret i alle de nævnte scenarier kaldes det stringente respons, som startes når der sker en øget produktion af et sæt af signalmolekyler kollektivt kaldet (p)ppGpp. Disse signalmolekyler er derefter i stand til at starte en global respons i den bakterielle celle, derved øge dens overlevelses chancer. Dette system er mest kendt for at blive startet når der er mangel på næringsstoffer, men andre systemer er i stand til at efterligne sult som en måde at starte responset.To systemer involveret i det stringente respons er her blevet undersøgt. PpnN, en nukleosidase der primært bliver aktiveret af en af signalmolekylerne og HipBST, en tripartit homolog af et tokomponent-system der er i stand til at starte det stringente respons på en måde der er uafhængig af sult. Strukturelle undersøgelser af PpnN viser konformationelle ændringer afhængig af ligand binding, og at dynamisk binding af (p)ppGpp resulterer i forskellige aktivitetsniveauer. Studier af HipBST viser den som værende unik fra dens tokomponent homolog, og at systemet er stramt reguleret af fosforyleringer.Begge projekter har samlet set været i stand til at vise hvordan bakterier er i stand til at komme med et modsvar til stress ved at give et heterogent respons, enten via dynamisk ligand binding, eller fosforylerings mønstre. Disse heterogene responser er i sidste ende i stand til at sikre at en fraktion af en udfordret koloni er i stand til at give det korrekte modsvar, og derved overleve.

M3 - Ph.D. thesis

BT - Understanding Microbial Defence Mechanisms

PB - Aarhus Universitet

ER -