Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Udstillingen "Det nysgerrige menneske: på opdagelse i en usynlig verden"

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstform2D/3D (Fysisk produkt)Formidling

Basisudstillingen formidler historien om, hvordan menneskets nysgerrighed efter at forstå den fysiske verden omkring os har ført til utallige opdagelser og opfindelser, som har været med til at forme vores moderne tilværelse. Specielt fokuserer den på udforskningen af stoffets mindste usynlige dele: atomer, kerner og partikler.
Perspektivet i udstillingen er at nysgerrighed kan skabe ny viden, at den ofte kræver nye redskaber, men også at det kan stille os over for nye dilemmaer.

Introtekst:
Mennesket er nysgerrigt! Heldigvis! For det er nysgerrigheden, der har lært os at overleve under vidt forskellige forhold.
Nysgerrigheden har også fået os til at udforske naturen, helt ned til de mindste usynlige dele. Og den har hjulpet os til at opfinde geniale redskaber at gøre det med.
Denne udforskning har givet os ny viden, som har ændret vores opfattelse af verden. Den har også ført til nye teknologier, som hjælper os i hverdagen.
Men nysgerrigheden kan have sin pris. For viden og teknologier kan både bruges og misbruges. Det skaber nogle dilemmaer, som kræver, at vi tager stilling.
OriginalsprogDansk
Udgivelsesårsep. 2018
Medier for resultatUdstilling/installation
StatusUdgivet - sep. 2018

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 134027903