Psykologisk Institut

Tilværelsespsykologi: Et godt nok greb om tilværelsen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBog

Standard

Tilværelsespsykologi : Et godt nok greb om tilværelsen. / Bertelsen, Preben.

København : Forlaget Frydenlund, 2013. 447 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBog

Harvard

APA

CBE

Bertelsen P 2013. Tilværelsespsykologi: Et godt nok greb om tilværelsen. København: Forlaget Frydenlund. 447 s.

MLA

Vancouver

Bertelsen P. Tilværelsespsykologi: Et godt nok greb om tilværelsen. København: Forlaget Frydenlund, 2013. 447 s.

Author

Bertelsen, Preben. / Tilværelsespsykologi : Et godt nok greb om tilværelsen. København : Forlaget Frydenlund, 2013. 447 s.

Bibtex

@book{2df7e07c71bc45ffb334ab38e10c3d00,
title = "Tilv{\ae}relsespsykologi: Et godt nok greb om tilv{\ae}relsen",
abstract = "Tilv{\ae}relsespsykologien handler om den fundamentale opgave alle mennesker st{\aa}r over for: at oprette, opretholde og udvikle egen og f{\ae}lles tilv{\ae}relseMennesker er forskellige og trives i forskellige tilv{\ae}relsesformer. Men bogens grundtanke er, at der er noget almen-menneskeligt f{\ae}lles i enhver god nok tilv{\ae}relse. Tilsvarende er der nogle grundl{\ae}ggende almene og f{\ae}lles tilv{\ae}relses-kompetencer, hvormed man opretter, vedligeholder og udvikler tilv{\ae}relsen – for sig selv, blandt andre og sammen med andre.I denne den forstand er der ingen forskel: Uanset {\'e}ns socio{\o}konomiske situation, kulturelle herkomst, livshistoriske sk{\ae}bne eller psykiske problemer og forstyrrelser st{\aa}r alle over for den grundl{\ae}ggende opgave, at f{\aa} tilv{\ae}relsen til at fungere godt nok ved hj{\ae}lp af de samme almenmenneskelige tilv{\ae}relseskompetencer.Et s{\aa}dant udgangspunkt med til at forhindrer en opdeling i ”os” og ”dem”. Mennesker med en bestemt kulturel bag-grund, en bestemt socio{\o}konomisk situation eller mennesker som er socialt udsatte eller har psykiske problemer eller forstyrrelser har brug for at udvikle og danne pr{\ae}cist de samme grundl{\ae}ggende tilv{\ae}relseskompetencer, som alle andre. Bogens f{\o}rste del giver en introduktion til tilv{\ae}relsespsykologien. Anden del er praksisorienteret og viser, hvordan tilv{\ae}relsespsykologiske samtale og {\o}velsesforl{\o}b kan udvikle og danne tilv{\ae}relseskompetencerne. Endvidere gives en grundig definition af de enkelte tilv{\ae}relseskompetencer. Bogens tredje del giver den teoretiske og empiriske baggrund for tilv{\ae}relseskompetencerne og forbinder disse med centrale teorier inden for psykologien. Endelig diskuterer bogens fjerde del den tilv{\ae}relsespsykologiske tilgang til psykiske forstyrrelser, diagnoser og stigmatisering.",
keywords = "Tilv{\ae}relsespsykologi, Tilv{\ae}relsesprojekt, tilv{\ae}relseskompetence, diagnose, akt{\o}r",
author = "Preben Bertelsen",
year = "2013",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7118-121-0",
publisher = "Forlaget Frydenlund",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Tilværelsespsykologi

T2 - Et godt nok greb om tilværelsen

AU - Bertelsen, Preben

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Tilværelsespsykologien handler om den fundamentale opgave alle mennesker står over for: at oprette, opretholde og udvikle egen og fælles tilværelseMennesker er forskellige og trives i forskellige tilværelsesformer. Men bogens grundtanke er, at der er noget almen-menneskeligt fælles i enhver god nok tilværelse. Tilsvarende er der nogle grundlæggende almene og fælles tilværelses-kompetencer, hvormed man opretter, vedligeholder og udvikler tilværelsen – for sig selv, blandt andre og sammen med andre.I denne den forstand er der ingen forskel: Uanset éns socioøkonomiske situation, kulturelle herkomst, livshistoriske skæbne eller psykiske problemer og forstyrrelser står alle over for den grundlæggende opgave, at få tilværelsen til at fungere godt nok ved hjælp af de samme almenmenneskelige tilværelseskompetencer.Et sådant udgangspunkt med til at forhindrer en opdeling i ”os” og ”dem”. Mennesker med en bestemt kulturel bag-grund, en bestemt socioøkonomisk situation eller mennesker som er socialt udsatte eller har psykiske problemer eller forstyrrelser har brug for at udvikle og danne præcist de samme grundlæggende tilværelseskompetencer, som alle andre. Bogens første del giver en introduktion til tilværelsespsykologien. Anden del er praksisorienteret og viser, hvordan tilværelsespsykologiske samtale og øvelsesforløb kan udvikle og danne tilværelseskompetencerne. Endvidere gives en grundig definition af de enkelte tilværelseskompetencer. Bogens tredje del giver den teoretiske og empiriske baggrund for tilværelseskompetencerne og forbinder disse med centrale teorier inden for psykologien. Endelig diskuterer bogens fjerde del den tilværelsespsykologiske tilgang til psykiske forstyrrelser, diagnoser og stigmatisering.

AB - Tilværelsespsykologien handler om den fundamentale opgave alle mennesker står over for: at oprette, opretholde og udvikle egen og fælles tilværelseMennesker er forskellige og trives i forskellige tilværelsesformer. Men bogens grundtanke er, at der er noget almen-menneskeligt fælles i enhver god nok tilværelse. Tilsvarende er der nogle grundlæggende almene og fælles tilværelses-kompetencer, hvormed man opretter, vedligeholder og udvikler tilværelsen – for sig selv, blandt andre og sammen med andre.I denne den forstand er der ingen forskel: Uanset éns socioøkonomiske situation, kulturelle herkomst, livshistoriske skæbne eller psykiske problemer og forstyrrelser står alle over for den grundlæggende opgave, at få tilværelsen til at fungere godt nok ved hjælp af de samme almenmenneskelige tilværelseskompetencer.Et sådant udgangspunkt med til at forhindrer en opdeling i ”os” og ”dem”. Mennesker med en bestemt kulturel bag-grund, en bestemt socioøkonomisk situation eller mennesker som er socialt udsatte eller har psykiske problemer eller forstyrrelser har brug for at udvikle og danne præcist de samme grundlæggende tilværelseskompetencer, som alle andre. Bogens første del giver en introduktion til tilværelsespsykologien. Anden del er praksisorienteret og viser, hvordan tilværelsespsykologiske samtale og øvelsesforløb kan udvikle og danne tilværelseskompetencerne. Endvidere gives en grundig definition af de enkelte tilværelseskompetencer. Bogens tredje del giver den teoretiske og empiriske baggrund for tilværelseskompetencerne og forbinder disse med centrale teorier inden for psykologien. Endelig diskuterer bogens fjerde del den tilværelsespsykologiske tilgang til psykiske forstyrrelser, diagnoser og stigmatisering.

KW - Tilværelsespsykologi

KW - Tilværelsesprojekt

KW - tilværelseskompetence

KW - diagnose

KW - aktør

M3 - Bog

SN - 978-87-7118-121-0

BT - Tilværelsespsykologi

PB - Forlaget Frydenlund

CY - København

ER -