Aarhus Universitets segl

Teori- og praksisdidaktik

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Udgangspunktet for denne bog er arbejdet med teori-praksisforholdet i professionsbacheloruddannelserne. Det er en problematik som forskningsprojektet Brobygning mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelserne (finansieret af det strategiske forskningsråd) ligesom en række andre udviklingsprojekter og tiltag har arbejdet med. En tilsyneladende uomgængelig og uløselig modsætning fra filosofihistorien, som vi i projektet har arbejdet teoretisk og empirisk med både kvantitativt og kvalitativt samt med en analyserende og en intervenerende del. I løbet af projektet er teori-praksis som modsætninger og brobygning mellem dem som løsning blevet et begrebsmæssigt afsæt og et metaforisk billede, som vi er blevet opmærksomme på sætter nogle forudsætninger op, som måske mere bidrager til at reproducere problemerne end til at løse dem.
Denne bog markerer således en måde at forsøge at undersøge forudsætningerne for teori-praksisproblematikken, hvordan den praktiseres i professionsbacheloruddannelserne og at bringe dem ud over sig selv.
Denne bogs centrale fokus er arbejdet med teori-praksisforholdet i professionsbacheloruddannelserne. I filosofihistorien kan teori og praksis opfattes som en uoverstigelig problematik. Men på baggrund af forskningsprojektet Brobygning mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelserne viser forfatterne, hvordan man kan stille spørgsmål om relationerne mellem teori og praksis på nye måder. Derved undersøges både forudsætninger og muligheder for teori-praksisproblematikken i professionsbacheloruddannelserne.
Bogen er resultatet af en videre diskussion såvel teoretisk filosofisk og kulturanalytisk som didaktologisk og didaktisk om, hvordan man kan se på problematikken om en teori- og praksisdidaktik fra en ny vinkel. Formålet er at gøre en teori-praksisdidaktik til omdrejningspunkt for tværfaglige og kompetenceformulerede læringsmål, som er intentionen med både Professionsbachelorreformen (2001), Universitetsreformen (2007), Gymnasiereformen (2005) og Folkeskolereformen (2014).
Bogen henvender sig til alle der interesserer sig for og deltager i uddannelserne fra ungdomsuddannelserne til professions- og universitetsuddannelserne.

OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagForlaget Unge Pædagoger
Udgave1.
Antal sider328
ISBN (Trykt)9788792914200
StatusUdgivet - jun. 2015
SerietitelUnge Pædagogers serie B
Nummer116
ISSN0109-7296
SerietitelDidaktik - Refleksion - Praksis

    Forskningsområder

  • Teori og praksis, Kulturanalyse, Professionsbachelor, Sted, Kundskabsformer, Didaktik, Livsformer, Professionsuddannelser, Værksteder, Mødesteder, Videregående uddannelse, Kultur

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

Aktiviteter

Projekter

Presse/medie-elementer

ID: 96191449