Projekter pr. år
Abstract
A fundamental educational question is: How and why do we teach taste? In this paper, we present a didactic taste system, answering the questions of how and why to develop students’ taste competencies and taste authority? The answers are informed by systems theory.
In a so-called ‘post-truth’ political era not only is evidence shunted. Also, emotions are exploited. Therefore, the aim to educate students’ taste competencies and authority is an important pedagogical and political issue.
Bidragets oversatte titel | Smagens didaktik |
---|---|
Originalsprog | Engelsk |
Udgivelsessted | Illinois, USA |
---|---|
Forlag | Common Ground Research Networks |
Antal sider | 114 |
ISBN (Trykt) | 978-1-86335-162-1 , 978-1-86335-163-8 |
ISBN (Elektronisk) | 978-1-86335-164-5 |
DOI | |
Status | Udgivet - 10 okt. 2019 |
Navn | Food studies |
---|
Emneord
- Taste education
- Taste didatics
- Taste dimensions
- History
- Children's cookbooks
- Food choice
-
TASTE Didactics - Food and Critical Thinking
Wistoft, K. (PI), Danneskiold-Samsøe, I. (Deltager) & Skovmand-Larsen, M. (Deltager)
01/08/2023 → 31/08/2027
Projekter: Projekt › Forskning
Fil -
Madmæssig mangfoldighed i Madkundskab
Wistoft, K. (PI), Pless, M. (PI), Frerks, C. G. (PI), Hansen, S. T. (PI), Damsgård, C. (PI), Vial, M. (PI) & Carlsen, H. B. (PI)
01/02/2021 → 31/12/2021
Projekter: Projekt › Forskning
Fil -
SfL 2.0: Smag for Livet - med smagen som brobygger
Wistoft, K. (Projektleder), Mouritsen, O. G. (Projektleder), Hedegaard, L.-L. (Projektleder), Sørensen, S. (Projektleder), Schneider, M. (Projektkoordinator), Højgaard Christensen, J. (Deltager), Stovgaard, M. (Deltager), Thrane, C. (Deltager) & Brahe, T. (Deltager)
01/07/2018 → 30/06/2021
Projekter: Projekt › Forskning
Fil
-
Food diversity in Home Economics Education – exemplified by Danish school research
Wistoft, K., 11 nov. 2023, (Afsendt) Journal of Asian Regional Association for Home Economics: JARAHE. Nishihara, N. (red.). ARAHEPublikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceeding › Bidrag til rapport › Forskning › peer review
-
Bæredygtighed og den moralske smag
Wistoft, K., 1 feb. 2022.Publikation: Konferencebidrag › Konferenceabstrakt til konference › Forskning › peer review
-
Children’s cookbooks – learning by using recipes, cooking experiments and taste competence
Christensen, J. H. & Wistoft, K., jun. 2022, I: Health Education Journal. 81, 4, s. 375-386 12 s.Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avis › Tidsskriftartikel › Forskning › peer review
Åben adgangFil145 Downloads (Pure)
Aktiviteter
-
TASTE Didactics
Wistoft, K. (Arrangør)
20 sep. 2023 → 21 sep. 2023Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Deltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus
Fil -
Food Studies 2022
Wistoft, K. (Deltager)
23 okt. 2022 → 24 okt. 2022Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typer › Deltagelse i eller organisering af konference
Fil -
Food Studies: An Interdisciplinary Journal (Tidsskrift)
Wistoft, K. (Redaktør) & Qvortrup, L. (Redaktør)
15 jan. 2022 → 9 dec. 2022Aktivitet: Udgivelse af peer-review og redaktionelt arbejde - typer › Redaktør af tidsskrift › Forskning
Presse/Medier
-
-
Professor: Mellemmåltider er afgørende for unges koncentration
Wistoft, K.
09/09/2019
1 Mediebidrag
Presse/medie
-