Target‐specific epigenetic silencing of endogenous retroviruses in mammals

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

  • Gernot Wolf, Danmark
Retrovira er i stand til stabilt at integrere deres genom i DNA'et i inficerede celler. Hvis retroviral integration sker i kimbaneceller, kan retrovira blive en del af værtens genom, og nedarves fra generation til generation som en genomisk parasit. Disse endogene retrovira (ERV) udgør en stor del af mammale genomer og kan forårsage alvorlige forstyrrelser af genomiske og cellulære funktioner i deres værter. Nylige undersøgelser peger på, at i det mindste nogle af de flere hundrede mammale KRAB zinkfinger-proteiner (KRAB-ZFP'er), en stor familie af DNA-bindende transskriptionsfaktorer, har udviklet sig til at genkende og begrænse ERV på en specifikt målrettet måde.
Under sine studier har Gernot Wolf undersøgt evolutionære og mekanistiske aspekter af epigenetisk ERV-kontrol i forskellige pattedyrearter. Undersøgelserne omfattede helgenomanalyser af transskriptionsfaktor-binding ved anvendelse af ny sekventeringsteknologi og frembringelsen af en knock-out musemodel, der muliggør undersøgelse af funktionen af en ERV-målrettet KRAB-ZFP in vivo.
De nye forskningsresultater bidrager til forståelsen af, hvordan ERV bliver genkendt og kontrolleret af værtsrestriktionsfaktorer, og beskriver en ny mekanisme, som hvorved ERV kan ændre udtryksprofilen af værtsgener.

OriginalsprogEngelsk
ForlagAarhus University, Faculty of Science and Technology
Antal sider167
Rekvirerende organGraduate School of Science and Technology
StatusUdgivet - 2012

Note vedr. afhandling

PhD Defence 07.03.2013

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 51495836