Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Store danske arkæologer: På jagt efter fortidens byer

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Standard

Store danske arkæologer : På jagt efter fortidens byer. / Mortensen, Eva (Redaktør); Raja, Rubina (Redaktør).

Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2019. 299 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Harvard

APA

CBE

Mortensen E, Raja R, red. 2019. Store danske arkæologer: På jagt efter fortidens byer. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. 299 s.

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@book{ba702c1c36384e56af62b64e1cf57a89,
title = "Store danske ark{\ae}ologer: P{\aa} jagt efter fortidens byer",
abstract = "I bogen er der fokus p{\aa} Danmarks st{\o}rste navne inden for ark{\ae}ologi. Bogen tager udgangspunkt i de ark{\ae}ologer, der de sidste {\aa}rhundreder har v{\ae}ret med til at forme den humanistiske disciplin ark{\ae}ologien, g{\aa} p{\aa} jagt efter fortidens byer i Danmark s{\aa}vel som i udlandet og fylde vores museer med genstande. Hvor ark{\ae}ologien sp{\ae}nder bredt over studiet af levn fra fortiden, tager denne bog udgangspunkt i, hvorledes danske ark{\ae}ologer i mange {\aa}rtier har v{\ae}ret med til at pr{\ae}ge og udvikle tanker omkring studiet af fortidens byer og de mennesker, som konstruerede dem, beboede dem, brugte dem og {\o}delagde dem.Vi skal med P.O. Br{\o}ndsted til den gr{\ae}ske {\o} Kea, med K.F. Kinch til det sydlige Makedonien og Rhodos, med Harald Ingholt til Palmyra, med Frederik Poulsen og Ejnar Dyggve til Kalydon, med P.V. Glob til Bahrain, med P.J. Riis til Hama og Tell Sukas, med Kristian Jeppesen til Bodrum, og til sidst vender vi hjem til Ribe, hvor vi m{\o}der mange betydningsfulde danske ark{\ae}ologer. Ti forskere fra museums- og universitetsverdenen har bidraget til bogen.Bogen fokuserer p{\aa} betydningsfulde ark{\ae}ologiske bedrifter, store personligheder og udgravningsprojekter, som har v{\ae}ret med til at belyse fortidens bysamfund, og som til stadighed er basis for nye forsknings- og feltprojekter. L{\ae}seren introduceres ligeledes til baggrundene for at g{\aa} i gang med udgravninger, ark{\ae}ologernes dagligdag under feltarbejdet og fondenes rolle i ark{\ae}ologisk forskning. Der fort{\ae}lles desuden om, hvordan krige og lokalpolitik kunne have indflydelse p{\aa} arbejdet, om nye resultater fra danske ark{\ae}ologers udgravninger i ind- og udland og meget, meget mere.",
keywords = "Ark{\ae}ologi, Ark{\ae}olog, Byer, Urbane samfund, Udgravning, Forskningshistorie, Archaeology, Archaeologist, Cities, Urban societies, Excavation, Research history",
editor = "Eva Mortensen and Rubina Raja",
year = "2019",
month = aug,
day = "16",
language = "Dansk",
isbn = "9788771847512",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Store danske arkæologer

T2 - På jagt efter fortidens byer

A2 - Mortensen, Eva

A2 - Raja, Rubina

PY - 2019/8/16

Y1 - 2019/8/16

N2 - I bogen er der fokus på Danmarks største navne inden for arkæologi. Bogen tager udgangspunkt i de arkæologer, der de sidste århundreder har været med til at forme den humanistiske disciplin arkæologien, gå på jagt efter fortidens byer i Danmark såvel som i udlandet og fylde vores museer med genstande. Hvor arkæologien spænder bredt over studiet af levn fra fortiden, tager denne bog udgangspunkt i, hvorledes danske arkæologer i mange årtier har været med til at præge og udvikle tanker omkring studiet af fortidens byer og de mennesker, som konstruerede dem, beboede dem, brugte dem og ødelagde dem.Vi skal med P.O. Brøndsted til den græske ø Kea, med K.F. Kinch til det sydlige Makedonien og Rhodos, med Harald Ingholt til Palmyra, med Frederik Poulsen og Ejnar Dyggve til Kalydon, med P.V. Glob til Bahrain, med P.J. Riis til Hama og Tell Sukas, med Kristian Jeppesen til Bodrum, og til sidst vender vi hjem til Ribe, hvor vi møder mange betydningsfulde danske arkæologer. Ti forskere fra museums- og universitetsverdenen har bidraget til bogen.Bogen fokuserer på betydningsfulde arkæologiske bedrifter, store personligheder og udgravningsprojekter, som har været med til at belyse fortidens bysamfund, og som til stadighed er basis for nye forsknings- og feltprojekter. Læseren introduceres ligeledes til baggrundene for at gå i gang med udgravninger, arkæologernes dagligdag under feltarbejdet og fondenes rolle i arkæologisk forskning. Der fortælles desuden om, hvordan krige og lokalpolitik kunne have indflydelse på arbejdet, om nye resultater fra danske arkæologers udgravninger i ind- og udland og meget, meget mere.

AB - I bogen er der fokus på Danmarks største navne inden for arkæologi. Bogen tager udgangspunkt i de arkæologer, der de sidste århundreder har været med til at forme den humanistiske disciplin arkæologien, gå på jagt efter fortidens byer i Danmark såvel som i udlandet og fylde vores museer med genstande. Hvor arkæologien spænder bredt over studiet af levn fra fortiden, tager denne bog udgangspunkt i, hvorledes danske arkæologer i mange årtier har været med til at præge og udvikle tanker omkring studiet af fortidens byer og de mennesker, som konstruerede dem, beboede dem, brugte dem og ødelagde dem.Vi skal med P.O. Brøndsted til den græske ø Kea, med K.F. Kinch til det sydlige Makedonien og Rhodos, med Harald Ingholt til Palmyra, med Frederik Poulsen og Ejnar Dyggve til Kalydon, med P.V. Glob til Bahrain, med P.J. Riis til Hama og Tell Sukas, med Kristian Jeppesen til Bodrum, og til sidst vender vi hjem til Ribe, hvor vi møder mange betydningsfulde danske arkæologer. Ti forskere fra museums- og universitetsverdenen har bidraget til bogen.Bogen fokuserer på betydningsfulde arkæologiske bedrifter, store personligheder og udgravningsprojekter, som har været med til at belyse fortidens bysamfund, og som til stadighed er basis for nye forsknings- og feltprojekter. Læseren introduceres ligeledes til baggrundene for at gå i gang med udgravninger, arkæologernes dagligdag under feltarbejdet og fondenes rolle i arkæologisk forskning. Der fortælles desuden om, hvordan krige og lokalpolitik kunne have indflydelse på arbejdet, om nye resultater fra danske arkæologers udgravninger i ind- og udland og meget, meget mere.

KW - Arkæologi

KW - Arkæolog

KW - Byer

KW - Urbane samfund

KW - Udgravning

KW - Forskningshistorie

KW - Archaeology

KW - Archaeologist

KW - Cities

KW - Urban societies

KW - Excavation

KW - Research history

M3 - Antologi

SN - 9788771847512

BT - Store danske arkæologer

PB - Aarhus Universitetsforlag

CY - Aarhus

ER -