Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Store danske arkæologer: På jagt efter fortidens byer

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

I bogen er der fokus på Danmarks største navne inden for arkæologi. Bogen tager udgangspunkt i de arkæologer, der de sidste århundreder har været med til at forme den humanistiske disciplin arkæologien, gå på jagt efter fortidens byer i Danmark såvel som i udlandet og fylde vores museer med genstande. Hvor arkæologien spænder bredt over studiet af levn fra fortiden, tager denne bog udgangspunkt i, hvorledes danske arkæologer i mange årtier har været med til at præge og udvikle tanker omkring studiet af fortidens byer og de mennesker, som konstruerede dem, beboede dem, brugte dem og ødelagde dem.

Vi skal med P.O. Brøndsted til den græske ø Kea, med K.F. Kinch til det sydlige Makedonien og Rhodos, med Harald Ingholt til Palmyra, med Frederik Poulsen og Ejnar Dyggve til Kalydon, med P.V. Glob til Bahrain, med P.J. Riis til Hama og Tell Sukas, med Kristian Jeppesen til Bodrum, og til sidst vender vi hjem til Ribe, hvor vi møder mange betydningsfulde danske arkæologer. Ti forskere fra museums- og universitetsverdenen har bidraget til bogen.

Bogen fokuserer på betydningsfulde arkæologiske bedrifter, store personligheder og udgravningsprojekter, som har været med til at belyse fortidens bysamfund, og som til stadighed er basis for nye forsknings- og feltprojekter. Læseren introduceres ligeledes til baggrundene for at gå i gang med udgravninger, arkæologernes dagligdag under feltarbejdet og fondenes rolle i arkæologisk forskning. Der fortælles desuden om, hvordan krige og lokalpolitik kunne have indflydelse på arbejdet, om nye resultater fra danske arkæologers udgravninger i ind- og udland og meget, meget mere.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAarhus
ForlagAarhus Universitetsforlag
Antal sider299
ISBN (Trykt)9788771847512
StatusUdgivet - 16 aug. 2019

    Forskningsområder

  • Arkæologi, Arkæolog, Byer, Urbane samfund, Udgravning, Forskningshistorie

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 161972139