Stedssans

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBog

Standard

Stedssans. / Ringgaard, Dan.

Århus : Aarhus Universitetsforlag, 2010.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBog

Harvard

Ringgaard, D 2010, Stedssans. Aarhus Universitetsforlag, Århus.

APA

Ringgaard, D. (2010). Stedssans. Aarhus Universitetsforlag.

CBE

Ringgaard D 2010. Stedssans. Århus: Aarhus Universitetsforlag.

MLA

Ringgaard, Dan Stedssans Århus: Aarhus Universitetsforlag. 2010.

Vancouver

Ringgaard D. Stedssans. Århus: Aarhus Universitetsforlag, 2010.

Author

Ringgaard, Dan. / Stedssans. Århus : Aarhus Universitetsforlag, 2010.

Bibtex

@book{efc84f00ea3211de9c17000ea68e967b,
title = "Stedssans",
abstract = "Stedssans er en bog om noget af det mest fundamentale i vores liv: steder. Om hvad steder betyder for os, om hvordan vi m{\o}der og skaber steder, om stedets fascination. Det er ogs{\aa} en bog om hvordan globaliseringen forandrer vores fornemmelse for stedet fra at v{\ae}re et nogenlunde stabilt sted, fyldt med erindring og historie, til i h{\o}jere grad at v{\ae}re et knudepunkt for globale kredsl{\o}b.  Forfatteren s{\o}ger svar p{\aa} sine sp{\o}rgsm{\aa}l til stedet i litteraturen, i hvad der er t{\ae}nkt og skrevet om stedet, og p{\aa} stederne selv. I essays om blandt andet politikommiss{\ae}r Maigret, Graham Greenes eksotiske spioner, Thomas Bobergs rejseb{\o}ger, Inger Christensens og Morten S{\o}ndergaards digte, om litteraturens landm{\aa}lere og korttegnere, om stedets teori – og p{\aa} virkelige steder i Bahia, Brasilien: en lufthavn og et hotel, en storby, en mineby der nu ern{\ae}rer sig ved turisme, og en palme{\o} udvikles en sans for stedet.Stedssans bidrager til en kritik af et konservativt stedsbegreb, den leverer en praksis for at l{\ae}se stedet som en central kategori i litteraturen og udvikler en litteraturformidling hvor den litteraturvidenskabelige fremstilling indg{\aa}r forbindelser med essayistik og andre mere litter{\ae}re fremstillingsformer. ",
keywords = "sted, place",
author = "Dan Ringgaard",
year = "2010",
language = "Dansk",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Stedssans

AU - Ringgaard, Dan

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Stedssans er en bog om noget af det mest fundamentale i vores liv: steder. Om hvad steder betyder for os, om hvordan vi møder og skaber steder, om stedets fascination. Det er også en bog om hvordan globaliseringen forandrer vores fornemmelse for stedet fra at være et nogenlunde stabilt sted, fyldt med erindring og historie, til i højere grad at være et knudepunkt for globale kredsløb.  Forfatteren søger svar på sine spørgsmål til stedet i litteraturen, i hvad der er tænkt og skrevet om stedet, og på stederne selv. I essays om blandt andet politikommissær Maigret, Graham Greenes eksotiske spioner, Thomas Bobergs rejsebøger, Inger Christensens og Morten Søndergaards digte, om litteraturens landmålere og korttegnere, om stedets teori – og på virkelige steder i Bahia, Brasilien: en lufthavn og et hotel, en storby, en mineby der nu ernærer sig ved turisme, og en palmeø udvikles en sans for stedet.Stedssans bidrager til en kritik af et konservativt stedsbegreb, den leverer en praksis for at læse stedet som en central kategori i litteraturen og udvikler en litteraturformidling hvor den litteraturvidenskabelige fremstilling indgår forbindelser med essayistik og andre mere litterære fremstillingsformer. 

AB - Stedssans er en bog om noget af det mest fundamentale i vores liv: steder. Om hvad steder betyder for os, om hvordan vi møder og skaber steder, om stedets fascination. Det er også en bog om hvordan globaliseringen forandrer vores fornemmelse for stedet fra at være et nogenlunde stabilt sted, fyldt med erindring og historie, til i højere grad at være et knudepunkt for globale kredsløb.  Forfatteren søger svar på sine spørgsmål til stedet i litteraturen, i hvad der er tænkt og skrevet om stedet, og på stederne selv. I essays om blandt andet politikommissær Maigret, Graham Greenes eksotiske spioner, Thomas Bobergs rejsebøger, Inger Christensens og Morten Søndergaards digte, om litteraturens landmålere og korttegnere, om stedets teori – og på virkelige steder i Bahia, Brasilien: en lufthavn og et hotel, en storby, en mineby der nu ernærer sig ved turisme, og en palmeø udvikles en sans for stedet.Stedssans bidrager til en kritik af et konservativt stedsbegreb, den leverer en praksis for at læse stedet som en central kategori i litteraturen og udvikler en litteraturformidling hvor den litteraturvidenskabelige fremstilling indgår forbindelser med essayistik og andre mere litterære fremstillingsformer. 

KW - sted

KW - place

M3 - Bog

BT - Stedssans

PB - Aarhus Universitetsforlag

CY - Århus

ER -