Abstract

Igennem de seneste år er der sket en ”vending” af fagene madkundskab (tidligere: hjemkundskab), sundhedspædagogik, fødevarekvalitet m.v.: Tidligere var fokus primært på praktiske færdigheder, sundhed og ernæring. I dag er der sket et skifte, så fokus i højere grad er på smag som kvalitet ved mad og måltider. Formålet med bogen er at kvalificere undervisere og studerende, så de gennem undervisning, oplysning og uddannelse bidrager til, at børn og unge lærer at træffe velbegrundede og smagsreflekterede madvalg. En afgørende forudsætning for at kunne det er, at der udarbejdes en systematisk smagsdidaktik. Denne bog er et bud på dette. Den består af to hoveddele: Først en didaktisk smagssystematik, dvs. en smagssystematik, der er didaktisk reflekteret og begrundet. I denne del er smagen i centrum. Dernæst en systematisk smagsdidaktik, dvs. en smagsdidaktisk refleksionsteori, der bidrager med et teoretisk grundlag for systematiske refleksioner over, hvordan man underviser i smag, om smag og med smag. Her er didaktikken i centrum.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagAkademisk Forlag
Antal sider159
ISBN (Trykt)978-87-500-5207-4
Rekvirerende organisationAkademisk Forlag. Lindhardt og Ringhof A/S
StatusUdgivet - 1 feb. 2018

Emneord

  • Børnekogebøger
  • Smagshistorik
  • Smagssystematik
  • Smagsdidaktik
  • Smagsundervisning
  • Vidensformer
  • Argumentationsformer
  • Madkundskab
  • Grundskole
  • Undervisning
  • Didaktik
  • TASTE Didactics - Food and Critical Thinking

    Wistoft, K. (PI), Danneskiold-Samsøe, I. (Deltager) & Skovmand-Larsen, M. (Deltager)

    01/08/202331/08/2027

    Projekter: ProjektForskning

    Fil
  • Madmæssig mangfoldighed i Madkundskab

    Wistoft, K. (PI), Pless, M. (PI), Frerks, C. G. (PI), Hansen, S. T. (PI), Damsgård, C. (PI), Vial, M. (PI) & Carlsen, H. B. (PI)

    01/02/202131/12/2021

    Projekter: ProjektForskning

    Fil
  • SfL 2.0: Smag for Livet - med smagen som brobygger

    Wistoft, K. (Projektleder), Mouritsen, O. G. (Projektleder), Hedegaard, L.-L. (Projektleder), Sørensen, S. (Projektleder), Schneider, M. (Projektkoordinator), Højgaard Christensen, J. (Deltager), Stovgaard, M. (Deltager), Thrane, C. (Deltager) & Brahe, T. (Deltager)

    01/07/201830/06/2021

    Projekter: ProjektForskning

    Fil
  • Pædagogens rolle ift. mad og måltider i dagtilbud

    Wistoft, K. (Taler)

    24 nov. 20212 dec. 2021

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus

  • Sensus communis

    Wistoft, K. (Taler)

    23 jun. 2021

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus

    Fil
  • Når den moralske smag bliver til velsmag

    Wistoft, K. (Taler)

    24 mar. 2021

    Aktivitet: Deltagelse i eller arrangement af en begivenhed - typerDeltagelse i eller organisering af workshop, seminar eller kursus

    Fil

Citationsformater