Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Smag som meningsbærende element i faget madkundskab

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Standard

Smag som meningsbærende element i faget madkundskab. / Christensen, Jacob Højgaard.

2020. Abstract fra Dansk sociologikongres, .

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Harvard

Christensen, JH 2020, 'Smag som meningsbærende element i faget madkundskab', Dansk sociologikongres, 26/03/2020 - 27/03/2020.

APA

Christensen, J. H. (2020). Smag som meningsbærende element i faget madkundskab. Abstract fra Dansk sociologikongres, .

CBE

Christensen JH. 2020. Smag som meningsbærende element i faget madkundskab. Abstract fra Dansk sociologikongres, .

MLA

Christensen, Jacob Højgaard Smag som meningsbærende element i faget madkundskab. Dansk sociologikongres, 26 mar. 2020, Konferenceabstrakt til konference, 2020.

Vancouver

Christensen JH. Smag som meningsbærende element i faget madkundskab. 2020. Abstract fra Dansk sociologikongres, .

Author

Bibtex

@conference{431e40709bb8473085a441acde50abda,
title = "Smag som meningsb{\ae}rende element i faget madkundskab",
abstract = "Madkundskab er et fag i grundskolen, hvor undervisningen ofte baseres p{\aa}, at elever skal f{\o}lge opskrifter. En undervisningsmetode med positivt potentiale men samtidig den udfordring, at elever ikke overlades megen selvst{\ae}ndig refleksion, samt at elevers smagssans ikke aktiveres i l{\ae}reprocessen. I dette opl{\ae}g pr{\ae}senteres et mixed methods studie af projekt Madkamp – DM I madkundskab. Her er undervisningsmetoderne centreret omkring elevdeltagelse og innovation, hvilket betyder, at elever forventes at udvikle deres egne retter som forberedelse til en konkurrence. En m{\aa}de at undervise, hvor smagssansen i h{\o}jere grad aktiveres end det er tilf{\ae}ldet med megen opskriftsbaseret undervisning. I opl{\ae}gget pr{\ae}senteres empirisk forankrede perspektiver p{\aa} de forskellige undervisningsmetoder, og der argumenteres for, at smag er et meningsb{\ae}rende element, som er centralt for elevers l{\ae}reproces n{\aa}r der undervises i faget madkundskab.",
author = "Christensen, {Jacob H{\o}jgaard}",
year = "2020",
month = jun,
language = "Dansk",
note = "Dansk sociologikongres : Optimeringslogikker og forandringsprocesser: Konsekvenser for samfund og individer ; Conference date: 26-03-2020 Through 27-03-2020",

}

RIS

TY - ABST

T1 - Smag som meningsbærende element i faget madkundskab

AU - Christensen, Jacob Højgaard

PY - 2020/6

Y1 - 2020/6

N2 - Madkundskab er et fag i grundskolen, hvor undervisningen ofte baseres på, at elever skal følge opskrifter. En undervisningsmetode med positivt potentiale men samtidig den udfordring, at elever ikke overlades megen selvstændig refleksion, samt at elevers smagssans ikke aktiveres i læreprocessen. I dette oplæg præsenteres et mixed methods studie af projekt Madkamp – DM I madkundskab. Her er undervisningsmetoderne centreret omkring elevdeltagelse og innovation, hvilket betyder, at elever forventes at udvikle deres egne retter som forberedelse til en konkurrence. En måde at undervise, hvor smagssansen i højere grad aktiveres end det er tilfældet med megen opskriftsbaseret undervisning. I oplægget præsenteres empirisk forankrede perspektiver på de forskellige undervisningsmetoder, og der argumenteres for, at smag er et meningsbærende element, som er centralt for elevers læreproces når der undervises i faget madkundskab.

AB - Madkundskab er et fag i grundskolen, hvor undervisningen ofte baseres på, at elever skal følge opskrifter. En undervisningsmetode med positivt potentiale men samtidig den udfordring, at elever ikke overlades megen selvstændig refleksion, samt at elevers smagssans ikke aktiveres i læreprocessen. I dette oplæg præsenteres et mixed methods studie af projekt Madkamp – DM I madkundskab. Her er undervisningsmetoderne centreret omkring elevdeltagelse og innovation, hvilket betyder, at elever forventes at udvikle deres egne retter som forberedelse til en konkurrence. En måde at undervise, hvor smagssansen i højere grad aktiveres end det er tilfældet med megen opskriftsbaseret undervisning. I oplægget præsenteres empirisk forankrede perspektiver på de forskellige undervisningsmetoder, og der argumenteres for, at smag er et meningsbærende element, som er centralt for elevers læreproces når der undervises i faget madkundskab.

M3 - Konferenceabstrakt til konference

T2 - Dansk sociologikongres

Y2 - 26 March 2020 through 27 March 2020

ER -