Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Smag som meningsbærende element i faget madkundskab

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Madkundskab er et fag i grundskolen, hvor undervisningen ofte baseres på, at elever skal følge opskrifter. En undervisningsmetode med positivt potentiale men samtidig den udfordring, at elever ikke overlades megen selvstændig refleksion, samt at elevers smagssans ikke aktiveres i læreprocessen. I dette oplæg præsenteres et mixed methods studie af projekt Madkamp – DM I madkundskab. Her er undervisningsmetoderne centreret omkring elevdeltagelse og innovation, hvilket betyder, at elever forventes at udvikle deres egne retter som forberedelse til en konkurrence. En måde at undervise, hvor smagssansen i højere grad aktiveres end det er tilfældet med megen opskriftsbaseret undervisning. I oplægget præsenteres empirisk forankrede perspektiver på de forskellige undervisningsmetoder, og der argumenteres for, at smag er et meningsbærende element, som er centralt for elevers læreproces når der undervises i faget madkundskab.
OriginalsprogDansk
Udgivelsesårjun. 2020
StatusUdgivet - jun. 2020
BegivenhedDansk sociologikongres: Optimeringslogikker og forandringsprocesser: Konsekvenser for samfund og individer - Emdrup
Varighed: 26 mar. 202027 mar. 2020

Konference

KonferenceDansk sociologikongres
LokationEmdrup
Periode26/03/202027/03/2020

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 178204706