Aarhus Universitets segl

Skolen og den transnationale vending: Dansk uddannelsespolitik og dens europæiske og angloamerikanske forbindelser

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Dansk skole- og uddannelsespolitik styres stadig mere af transnationale uddannelsespolitiske samarbejder. OECD og EU, men også IEA og den europæiske Bolognaproces. Her opbygges konsensus om standarder og best practices, som forudsætter fælles statistik, performanceindikatorer og internationale sammenligninger.
Skønt fx Danmark hævder sit skole- og uddannelsessystems egenart, gør sammenligninger som PISA-undersøgelserne deltagerlande til enten vindere eller tabere i rangordninger.

Uddannelse er siden 1990’erne kravlet til tops på de transatlantiske, europæiske og nationale politiske dagsordener. Denne udvikling er dybt påvirket af især angloamerikanske forestillinger. Og udviklingen hænger sammen med fremvæksten af forestillinger om globale vidensøkonomier, der forudsætter, at individets og nationens humane kapital skal optimeres, hvis visionen om Danmarks og Europas fremtid skal realiseres.

Bogen sætter denne komplekse udvikling samt den modstand den genererer ind i en større sammenhæng.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedFrederiksberg
ForlagNyt fra Samfundsvidenskaberne
Antal sider286
ISBN (Trykt)978-87-768-3173-8
ISBN (Elektronisk)978-87-7683-220-9
StatusUdgivet - maj 2021
BegivenhedPolicy Futures-seminar: SKOLEN OG DEN TRANSNATIONALE VENDING:
: Dansk uddannelsespolitik og dens europæiske og angloamerikanske forbindelser
- DPU- Aarhus Universitet, København, Danmark
Varighed: 23 jun. 2021 → …
https://dpu.au.dk/om-dpu/arrangementer/arrangement/artikel/policy-futures-seminar-skolen-og-den-transnationale-vending-dansk-uddannelsespolitik-og-dens-europ/

Seminar

SeminarPolicy Futures-seminar: SKOLEN OG DEN TRANSNATIONALE VENDING:
LokationDPU- Aarhus Universitet
Land/OmrådeDanmark
ByKøbenhavn
Periode23/06/2021 → …
Internetadresse

Bibliografisk note

John Benedicto Krejsler er professor mso ved DPU, Aarhus Universitet. Hans forskning omhandler ‘Nye vilkår for dagtilbud og skole, lærer- og pædagoguddannelse – i transnationalt perspektiv’ og samtænker tre hovedtematikker: den transnationale vending inden for uddannelses-politik; evidens (nye vilkår for produktion af ‘sandheder’ om ‘hvad der virker’) og sociale teknologier (elevplanen, den sociale kontrakt, diverse evidens-koncepter). Han er præsident for Nordic Educational Research Association og var nordisk repræsentant i European Educational Research Association (2009-2018); var gæsteforsker ved University of California Los Angeles (UCLA)(2015) og gæsteprofessor ved Kristianstad University i Sverige (2009-2010). Han har en baggrund som seminarielærer og folkeskolelærer.

    Forskningsområder

  • dansk skolepolitik, transnational uddannelsespolitik, angloamerikansk indflydelse, Uddannelsespolitik

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 217282326