Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Sansesvækkelse i alderdommen: et etnografisk studie

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Standard

Sansesvækkelse i alderdommen : et etnografisk studie. / Rasmussen, Jon Dag; Winther, Ida Wentzel; Swane, Christine .

København : Forlaget Ensomme Gamles værn , 2020. 99 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Harvard

Rasmussen, JD, Winther, IW & Swane, C 2020, Sansesvækkelse i alderdommen: et etnografisk studie. Forlaget Ensomme Gamles værn , København .

APA

Rasmussen, J. D., Winther, I. W., & Swane, C. (2020). Sansesvækkelse i alderdommen: et etnografisk studie. Forlaget Ensomme Gamles værn .

CBE

Rasmussen JD, Winther IW, Swane C 2020. Sansesvækkelse i alderdommen: et etnografisk studie. København : Forlaget Ensomme Gamles værn . 99 s.

MLA

Rasmussen, Jon Dag, Ida Wentzel Winther og Christine Swane Sansesvækkelse i alderdommen: et etnografisk studie København : Forlaget Ensomme Gamles værn . 2020.

Vancouver

Rasmussen JD, Winther IW, Swane C. Sansesvækkelse i alderdommen: et etnografisk studie. København : Forlaget Ensomme Gamles værn , 2020. 99 s.

Author

Rasmussen, Jon Dag ; Winther, Ida Wentzel ; Swane, Christine . / Sansesvækkelse i alderdommen : et etnografisk studie. København : Forlaget Ensomme Gamles værn , 2020. 99 s.

Bibtex

@book{6e8bed3df8184a8ca9939df6ce9591a4,
title = "Sansesv{\ae}kkelse i alderdommen: et etnografisk studie",
abstract = "Denne rapport er baseret p{\aa} en etnografisk unders{\o}gelse af syns- og h{\o}resv{\ae}kkede gamle menneskers erfaringer. Forskningsprojektet har tilstr{\ae}bt at komme n{\ae}rmere en forst{\aa}else og beskrivelse af alderdommen med erhvervet syns- og/eller h{\o}retab og f{\ae}nomener, der knytter sig hertil. Begrundelsen for at s{\o}s{\ae}tte projektet har v{\ae}ret, at der i Danmark er begr{\ae}nset (kvalitativ) forskning p{\aa} omr{\aa}det. Rapporten beskriver en r{\ae}kke af de forhold, som g{\o}r sig g{\ae}ldende blandt sansesv{\ae}kkede gamle mennesker, s{\aa} de kan begribes og tages alvorligt i befolkningen. Rapportens analyser bidrager ogs{\aa} med nye vinkler p{\aa} sansesv{\ae}kkelse til de sundhedsfaglige discipliner, der besk{\ae}ftiger sig med omr{\aa}det.",
keywords = "{\AE}ldre, Sansetab, Familie, Socialp{\ae}dagogik, Sundhedsp{\ae}dagogik",
author = "Rasmussen, {Jon Dag} and Winther, {Ida Wentzel} and Christine Swane",
year = "2020",
month = jun,
day = "5",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-999317-3-6",
publisher = "Forlaget Ensomme Gamles v{\ae}rn ",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Sansesvækkelse i alderdommen

T2 - et etnografisk studie

AU - Rasmussen, Jon Dag

AU - Winther, Ida Wentzel

AU - Swane, Christine

PY - 2020/6/5

Y1 - 2020/6/5

N2 - Denne rapport er baseret på en etnografisk undersøgelse af syns- og høresvækkede gamle menneskers erfaringer. Forskningsprojektet har tilstræbt at komme nærmere en forståelse og beskrivelse af alderdommen med erhvervet syns- og/eller høretab og fænomener, der knytter sig hertil. Begrundelsen for at søsætte projektet har været, at der i Danmark er begrænset (kvalitativ) forskning på området. Rapporten beskriver en række af de forhold, som gør sig gældende blandt sansesvækkede gamle mennesker, så de kan begribes og tages alvorligt i befolkningen. Rapportens analyser bidrager også med nye vinkler på sansesvækkelse til de sundhedsfaglige discipliner, der beskæftiger sig med området.

AB - Denne rapport er baseret på en etnografisk undersøgelse af syns- og høresvækkede gamle menneskers erfaringer. Forskningsprojektet har tilstræbt at komme nærmere en forståelse og beskrivelse af alderdommen med erhvervet syns- og/eller høretab og fænomener, der knytter sig hertil. Begrundelsen for at søsætte projektet har været, at der i Danmark er begrænset (kvalitativ) forskning på området. Rapporten beskriver en række af de forhold, som gør sig gældende blandt sansesvækkede gamle mennesker, så de kan begribes og tages alvorligt i befolkningen. Rapportens analyser bidrager også med nye vinkler på sansesvækkelse til de sundhedsfaglige discipliner, der beskæftiger sig med området.

KW - Ældre

KW - Sansetab

KW - Familie

KW - Socialpædagogik

KW - Sundhedspædagogik

M3 - Rapport

SN - 978-87-999317-3-6

BT - Sansesvækkelse i alderdommen

PB - Forlaget Ensomme Gamles værn

CY - København

ER -