Rammer for mad og måltider i skolen: en systematisk forskningskortlægning

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Standard

Rammer for mad og måltider i skolen : en systematisk forskningskortlægning. / Stovgaard, Mikkel; Thorborg, Mathias Merrild; Bjerge, Helle Huus; Andersen, Barbara Vad; Wistoft, Karen.

København : Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2017. 95 s. (DCA rapport; Nr. 101).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Harvard

Stovgaard, M, Thorborg, MM, Bjerge, HH, Andersen, BV & Wistoft, K 2017, Rammer for mad og måltider i skolen: en systematisk forskningskortlægning. DCA rapport, nr. 101, Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, København. <http://web.agrsci.dk/djfpublikation/index.asp?action=show&id=1243>

APA

CBE

Stovgaard M, Thorborg MM, Bjerge HH, Andersen BV, Wistoft K 2017. Rammer for mad og måltider i skolen: en systematisk forskningskortlægning. København: Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug. 95 s. (DCA rapport; Nr. 101).

MLA

Stovgaard, Mikkel o.a.. Rammer for mad og måltider i skolen: en systematisk forskningskortlægning København: Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug. 2017. (DCA rapport; Journal nr. 101).

Vancouver

Stovgaard M, Thorborg MM, Bjerge HH, Andersen BV, Wistoft K. Rammer for mad og måltider i skolen: en systematisk forskningskortlægning. København: Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2017. 95 s. (DCA rapport; Nr. 101).

Author

Stovgaard, Mikkel ; Thorborg, Mathias Merrild ; Bjerge, Helle Huus ; Andersen, Barbara Vad ; Wistoft, Karen. / Rammer for mad og måltider i skolen : en systematisk forskningskortlægning. København : Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2017. 95 s. (DCA rapport; Nr. 101).

Bibtex

@book{404bb7062c5d444f90b9754805a830fd,
title = "Rammer for mad og m{\aa}ltider i skolen: en systematisk forskningskortl{\ae}gning",
abstract = "Mad og m{\aa}ltider i skolen handler ikke kun om, at maden er sund, men ogs{\aa} om, at de fysiske-, organisatoriske-, sociale-, og p{\ae}dagogiske rammer om m{\aa}ltiderne underst{\o}tter, at elever kan spise sundt med andre og nyde deres mad, hvad enten det er madpakker eller skolemad. Trods {\o}get opm{\ae}rksomhed p{\aa} skolemad har betydningen af forskellige rammer for mad og m{\aa}ltider i skolen hidtil v{\ae}ret uklar. Med denne rapport kortl{\ae}gges dansk og international forskning p{\aa} omr{\aa}det systematisk.Rapporten konkluderer, at rammerne har stor betydning for elevernes a) fysiske, sociale og mentale sundhed herunder lyst til at spise sundt, b) l{\ae}ringsforuds{\ae}tninger og c) sociale og faglige trivsel. Samtidig peger forskningskortl{\ae}gningen p{\aa}, at interventioner, hvis de skal v{\ae}re effektfulde, b{\o}r v{\ae}re multikomponente, indeholde sund, velsmagende og indbydende mad indtaget i mindre spisegrupper samt involvere eleverne i udformningen og styringen af skolem{\aa}ltidets rammer.",
keywords = "Skolemad, Skolem{\aa}ltider, Sundhedsfremme, Grundskole, Sundhedsp{\ae}dagogik",
author = "Mikkel Stovgaard and Thorborg, {Mathias Merrild} and Bjerge, {Helle Huus} and Andersen, {Barbara Vad} and Karen Wistoft",
year = "2017",
month = jul,
day = "20",
language = "Dansk",
isbn = "9788793398863",
series = "DCA rapport",
number = "101",
publisher = "Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for F{\o}devarer og Jordbrug",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Rammer for mad og måltider i skolen

T2 - en systematisk forskningskortlægning

AU - Stovgaard, Mikkel

AU - Thorborg, Mathias Merrild

AU - Bjerge, Helle Huus

AU - Andersen, Barbara Vad

AU - Wistoft, Karen

PY - 2017/7/20

Y1 - 2017/7/20

N2 - Mad og måltider i skolen handler ikke kun om, at maden er sund, men også om, at de fysiske-, organisatoriske-, sociale-, og pædagogiske rammer om måltiderne understøtter, at elever kan spise sundt med andre og nyde deres mad, hvad enten det er madpakker eller skolemad. Trods øget opmærksomhed på skolemad har betydningen af forskellige rammer for mad og måltider i skolen hidtil været uklar. Med denne rapport kortlægges dansk og international forskning på området systematisk.Rapporten konkluderer, at rammerne har stor betydning for elevernes a) fysiske, sociale og mentale sundhed herunder lyst til at spise sundt, b) læringsforudsætninger og c) sociale og faglige trivsel. Samtidig peger forskningskortlægningen på, at interventioner, hvis de skal være effektfulde, bør være multikomponente, indeholde sund, velsmagende og indbydende mad indtaget i mindre spisegrupper samt involvere eleverne i udformningen og styringen af skolemåltidets rammer.

AB - Mad og måltider i skolen handler ikke kun om, at maden er sund, men også om, at de fysiske-, organisatoriske-, sociale-, og pædagogiske rammer om måltiderne understøtter, at elever kan spise sundt med andre og nyde deres mad, hvad enten det er madpakker eller skolemad. Trods øget opmærksomhed på skolemad har betydningen af forskellige rammer for mad og måltider i skolen hidtil været uklar. Med denne rapport kortlægges dansk og international forskning på området systematisk.Rapporten konkluderer, at rammerne har stor betydning for elevernes a) fysiske, sociale og mentale sundhed herunder lyst til at spise sundt, b) læringsforudsætninger og c) sociale og faglige trivsel. Samtidig peger forskningskortlægningen på, at interventioner, hvis de skal være effektfulde, bør være multikomponente, indeholde sund, velsmagende og indbydende mad indtaget i mindre spisegrupper samt involvere eleverne i udformningen og styringen af skolemåltidets rammer.

KW - Skolemad

KW - Skolemåltider

KW - Sundhedsfremme

KW - Grundskole

KW - Sundhedspædagogik

M3 - Rapport

SN - 9788793398863

T3 - DCA rapport

BT - Rammer for mad og måltider i skolen

PB - Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

CY - København

ER -