TY - RPRT
T1 - Promovering af sundere madvalg ved hjælp af ernæringssymboler i supermarkeder
T2 - et litteraturstudie
AU - Thomsen, Kristina
AU - Videbæk, Pernille Nørgaard
AU - Bech-Larsen, Tino
AU - Lähteenmäki, Liisa
N1 - Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet
PY - 2022/8
Y1 - 2022/8
N2 - Forbrugerne skal tage en uendelig række af valg, når de går ind i et supermarked grundet det store udvalg af forskellige produkter. For at hjælpe forbrugerne i beslutningsprocessen kan ernæringsmærker, herunder nøglehulsmærket, være medvirkende til at flytte købsadfærden i en sundere retning. Det har dog vist sig at anvendelse af ernæringsmærker ikke altid er nok til at få forbrugerne til at vælge sundere produkter, hvorfor der er brug for mere viden om, hvorvidt dette kan understøttes gennem forskellige adfærdsinitiativer. Denne rapport undersøger effekten af brugen af nudging i supermarkeder på forbrugernes køb af ernæringsmærkede produkter, herunder produkter mærket med nøglehullet. Rapporten er udarbejdet på baggrund af et litteraturstudie.
AB - Forbrugerne skal tage en uendelig række af valg, når de går ind i et supermarked grundet det store udvalg af forskellige produkter. For at hjælpe forbrugerne i beslutningsprocessen kan ernæringsmærker, herunder nøglehulsmærket, være medvirkende til at flytte købsadfærden i en sundere retning. Det har dog vist sig at anvendelse af ernæringsmærker ikke altid er nok til at få forbrugerne til at vælge sundere produkter, hvorfor der er brug for mere viden om, hvorvidt dette kan understøttes gennem forskellige adfærdsinitiativer. Denne rapport undersøger effekten af brugen af nudging i supermarkeder på forbrugernes køb af ernæringsmærkede produkter, herunder produkter mærket med nøglehullet. Rapporten er udarbejdet på baggrund af et litteraturstudie.
KW - T0-2022
M3 - Rapport
SN - 978-87-93998-89-6
VL - 206
T3 - DCA rapport
BT - Promovering af sundere madvalg ved hjælp af ernæringssymboler i supermarkeder
PB - Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
ER -