Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

På besøg som forsker: feltarbejde i private hjem

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Standard

På besøg som forsker : feltarbejde i private hjem. / Johansen, Stine Liv; Skovbjerg Karoff, Helle.

Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis. red. / Thomas Bjørner. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2010. s. 17-35.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Harvard

Johansen, SL & Skovbjerg Karoff, H 2010, På besøg som forsker: feltarbejde i private hjem. i T Bjørner (red.), Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, s. 17-35.

APA

Johansen, S. L., & Skovbjerg Karoff, H. (2010). På besøg som forsker: feltarbejde i private hjem. I T. Bjørner (red.), Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis (s. 17-35). Aalborg Universitetsforlag.

CBE

Johansen SL, Skovbjerg Karoff H. 2010. På besøg som forsker: feltarbejde i private hjem. Bjørner T, red. I Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. s. 17-35.

MLA

Johansen, Stine Liv og Helle Skovbjerg Karoff "På besøg som forsker: feltarbejde i private hjem". Bjørner, Thomas (redaktører). Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2010, 17-35.

Vancouver

Johansen SL, Skovbjerg Karoff H. På besøg som forsker: feltarbejde i private hjem. I Bjørner T, red., Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2010. s. 17-35

Author

Johansen, Stine Liv ; Skovbjerg Karoff, Helle. / På besøg som forsker : feltarbejde i private hjem. Den oplevede virkelighed: 11 eksempler på kvalitativ metode i praksis. red. / Thomas Bjørner. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2010. s. 17-35

Bibtex

@inbook{7632d9b0829b11dfb14a000ea68e967b,
title = "P{\aa} bes{\o}g som forsker: feltarbejde i private hjem",
abstract = "Etnografisk og kvalitativ forskning i private hjem har v{\ae}ret et uudforsket og ret ureflekteret felt inden for forskellige forskningsdiscipliner. Ikke desto mindre er det en type forskning, der betinges af en lang r{\ae}kke problematikker og udfordringer, omhandlende blandt andet adgangen til feltet, forskerens rolle, relationer til forskellige familiemedlemmer og ikke mindst en r{\ae}kke etiske overvejelser, n{\aa}r sitet for forskningen er andre menneskers private og intime rum. Denne artikel vil med afs{\ae}t i en r{\ae}kke cases belyse disse problemstillinger. Derudover vil den opstille et bud p{\aa} retningslinjer, der kan tage h{\o}jde for de etiske dilemmaer. Forfatterne bag artiklen er forskere p{\aa} Center for Playware, DTU/DPU(AU) og har erfaring med feltarbejde inden for medieforskning, barndoms- og b{\o}rnekulturforskning.",
keywords = "feltarbejde, etnografi, observationer, forskerroller, b{\o}rn som informanter",
author = "Johansen, {Stine Liv} and {Skovbjerg Karoff}, Helle",
year = "2010",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7307-990-4",
pages = "17--35",
editor = "Thomas Bj{\o}rner",
booktitle = "Den oplevede virkelighed",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - På besøg som forsker

T2 - feltarbejde i private hjem

AU - Johansen, Stine Liv

AU - Skovbjerg Karoff, Helle

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Etnografisk og kvalitativ forskning i private hjem har været et uudforsket og ret ureflekteret felt inden for forskellige forskningsdiscipliner. Ikke desto mindre er det en type forskning, der betinges af en lang række problematikker og udfordringer, omhandlende blandt andet adgangen til feltet, forskerens rolle, relationer til forskellige familiemedlemmer og ikke mindst en række etiske overvejelser, når sitet for forskningen er andre menneskers private og intime rum. Denne artikel vil med afsæt i en række cases belyse disse problemstillinger. Derudover vil den opstille et bud på retningslinjer, der kan tage højde for de etiske dilemmaer. Forfatterne bag artiklen er forskere på Center for Playware, DTU/DPU(AU) og har erfaring med feltarbejde inden for medieforskning, barndoms- og børnekulturforskning.

AB - Etnografisk og kvalitativ forskning i private hjem har været et uudforsket og ret ureflekteret felt inden for forskellige forskningsdiscipliner. Ikke desto mindre er det en type forskning, der betinges af en lang række problematikker og udfordringer, omhandlende blandt andet adgangen til feltet, forskerens rolle, relationer til forskellige familiemedlemmer og ikke mindst en række etiske overvejelser, når sitet for forskningen er andre menneskers private og intime rum. Denne artikel vil med afsæt i en række cases belyse disse problemstillinger. Derudover vil den opstille et bud på retningslinjer, der kan tage højde for de etiske dilemmaer. Forfatterne bag artiklen er forskere på Center for Playware, DTU/DPU(AU) og har erfaring med feltarbejde inden for medieforskning, barndoms- og børnekulturforskning.

KW - feltarbejde

KW - etnografi

KW - observationer

KW - forskerroller

KW - børn som informanter

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7307-990-4

SP - 17

EP - 35

BT - Den oplevede virkelighed

A2 - Bjørner, Thomas

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

ER -