Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Opgørelse for plejekrævende naturarealer: Beskrivelse af anvendt data og metode samt præsentation af resultater for opgørelse over arealstørrelser af plejekrævende naturarealer i Danmark

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Standard

Opgørelse for plejekrævende naturarealer : Beskrivelse af anvendt data og metode samt præsentation af resultater for opgørelse over arealstørrelser af plejekrævende naturarealer i Danmark. / Levin, Gregor.

Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, 2013. 31 s. (Teknisk rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 24).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Harvard

Levin, G 2013, Opgørelse for plejekrævende naturarealer: Beskrivelse af anvendt data og metode samt præsentation af resultater for opgørelse over arealstørrelser af plejekrævende naturarealer i Danmark. Teknisk rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, nr. 24, Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi.

APA

Levin, G. (2013). Opgørelse for plejekrævende naturarealer: Beskrivelse af anvendt data og metode samt præsentation af resultater for opgørelse over arealstørrelser af plejekrævende naturarealer i Danmark. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. Teknisk rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, Nr. 24

CBE

Levin G 2013. Opgørelse for plejekrævende naturarealer: Beskrivelse af anvendt data og metode samt præsentation af resultater for opgørelse over arealstørrelser af plejekrævende naturarealer i Danmark. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. 31 s. (Teknisk rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 24).

MLA

Levin, Gregor Opgørelse for plejekrævende naturarealer: Beskrivelse af anvendt data og metode samt præsentation af resultater for opgørelse over arealstørrelser af plejekrævende naturarealer i Danmark Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. 2013. (Teknisk rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Journal nr. 24).

Vancouver

Levin G. Opgørelse for plejekrævende naturarealer: Beskrivelse af anvendt data og metode samt præsentation af resultater for opgørelse over arealstørrelser af plejekrævende naturarealer i Danmark. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, 2013. 31 s. (Teknisk rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 24).

Author

Levin, Gregor. / Opgørelse for plejekrævende naturarealer : Beskrivelse af anvendt data og metode samt præsentation af resultater for opgørelse over arealstørrelser af plejekrævende naturarealer i Danmark. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, 2013. 31 s. (Teknisk rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 24).

Bibtex

@book{00c2647d272640bd9a7b95a760601e1b,
title = "Opg{\o}relse for plejekr{\ae}vende naturarealer: Beskrivelse af anvendt data og metode samt pr{\ae}sentation af resultater for opg{\o}relse over arealst{\o}rrelser af plejekr{\ae}vende naturarealer i Danmark",
abstract = "Tilgroning af lys{\aa}bne arealer som f{\o}lge af manglende pleje i form af gr{\ae}sning og / eller h{\o}sl{\ae}t h{\o}rer til de st{\o}rste trusler mod den biologiske mangfoldighed i Danmark i dag. Et naturareals st{\o}rrelse er vigtig for om muligheden for pleje. Mindre og isolerede arealer er ofte for sm{\aa} til at det er {\o}konomisk rentabelt at foretage afgr{\ae}sning og / eller h{\o}sl{\ae}t. Hvis mindre arealer ligger i forbindelse med andre arealer, hvor der kan foretages gr{\ae}sning / h{\o}sl{\ae}t, er der potentiale for f{\ae}llespleje. Det samlede areal, hvor der kan foretages f{\ae}llespleje kan s{\aa}ledes v{\ae}re stor nok til at plejen er {\o}konomisk rentabel. I denne rapport opg{\o}res st{\o}rrelsesfordelingen af naturarealer som kr{\ae}ver pleje i form af gr{\ae}sning og / eller h{\o}sl{\ae}t i Danmark. St{\o}rrelsesfordelingen opg{\o}res for de enkelte naturtyper (eng, hede, mose, ovedrev og strandeng) og for disse naturtyper i sammenh{\ae}ng med andre tilgr{\ae}nsende arealer med potentiale for f{\ae}llespleje. Analyserne er foretaget p{\aa} baggrund af aktuelle tilg{\ae}ngelige kortdata over naturtyper og landbrugets arealanvendelse. Resultaterne viser, at n{\aa}r tilgr{\ae}nsende arealer med potentiale for f{\ae}llespleje inddrages i naturplejen, bliver der f{\ae}rre arealer, som er for sm{\aa} og isolerede for at der kan foretages en {\o}konomisk rentabel pleje i form af afgr{\ae}sning og / eller h{\o}sl{\ae}t. Resultaterne danner baggrund for rapporten ”Analyse af behovet for gr{\ae}sning og h{\o}sl{\ae}t p{\aa} beskyttede naturarealer” (Nygaard et al., 2012).",
keywords = "beskyttet natur, gr{\ae}sarealer, arealst{\o}rrelse, naturpleje, f{\ae}llespleje",
author = "Gregor Levin",
year = "2013",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7156-021-3",
publisher = "Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Milj{\o} og Energi",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Opgørelse for plejekrævende naturarealer

T2 - Beskrivelse af anvendt data og metode samt præsentation af resultater for opgørelse over arealstørrelser af plejekrævende naturarealer i Danmark

AU - Levin, Gregor

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Tilgroning af lysåbne arealer som følge af manglende pleje i form af græsning og / eller høslæt hører til de største trusler mod den biologiske mangfoldighed i Danmark i dag. Et naturareals størrelse er vigtig for om muligheden for pleje. Mindre og isolerede arealer er ofte for små til at det er økonomisk rentabelt at foretage afgræsning og / eller høslæt. Hvis mindre arealer ligger i forbindelse med andre arealer, hvor der kan foretages græsning / høslæt, er der potentiale for fællespleje. Det samlede areal, hvor der kan foretages fællespleje kan således være stor nok til at plejen er økonomisk rentabel. I denne rapport opgøres størrelsesfordelingen af naturarealer som kræver pleje i form af græsning og / eller høslæt i Danmark. Størrelsesfordelingen opgøres for de enkelte naturtyper (eng, hede, mose, ovedrev og strandeng) og for disse naturtyper i sammenhæng med andre tilgrænsende arealer med potentiale for fællespleje. Analyserne er foretaget på baggrund af aktuelle tilgængelige kortdata over naturtyper og landbrugets arealanvendelse. Resultaterne viser, at når tilgrænsende arealer med potentiale for fællespleje inddrages i naturplejen, bliver der færre arealer, som er for små og isolerede for at der kan foretages en økonomisk rentabel pleje i form af afgræsning og / eller høslæt. Resultaterne danner baggrund for rapporten ”Analyse af behovet for græsning og høslæt på beskyttede naturarealer” (Nygaard et al., 2012).

AB - Tilgroning af lysåbne arealer som følge af manglende pleje i form af græsning og / eller høslæt hører til de største trusler mod den biologiske mangfoldighed i Danmark i dag. Et naturareals størrelse er vigtig for om muligheden for pleje. Mindre og isolerede arealer er ofte for små til at det er økonomisk rentabelt at foretage afgræsning og / eller høslæt. Hvis mindre arealer ligger i forbindelse med andre arealer, hvor der kan foretages græsning / høslæt, er der potentiale for fællespleje. Det samlede areal, hvor der kan foretages fællespleje kan således være stor nok til at plejen er økonomisk rentabel. I denne rapport opgøres størrelsesfordelingen af naturarealer som kræver pleje i form af græsning og / eller høslæt i Danmark. Størrelsesfordelingen opgøres for de enkelte naturtyper (eng, hede, mose, ovedrev og strandeng) og for disse naturtyper i sammenhæng med andre tilgrænsende arealer med potentiale for fællespleje. Analyserne er foretaget på baggrund af aktuelle tilgængelige kortdata over naturtyper og landbrugets arealanvendelse. Resultaterne viser, at når tilgrænsende arealer med potentiale for fællespleje inddrages i naturplejen, bliver der færre arealer, som er for små og isolerede for at der kan foretages en økonomisk rentabel pleje i form af afgræsning og / eller høslæt. Resultaterne danner baggrund for rapporten ”Analyse af behovet for græsning og høslæt på beskyttede naturarealer” (Nygaard et al., 2012).

KW - beskyttet natur

KW - græsarealer

KW - arealstørrelse

KW - naturpleje

KW - fællespleje

M3 - Rapport

SN - 978-87-7156-021-3

BT - Opgørelse for plejekrævende naturarealer

PB - Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

ER -