Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nye kalibreringskurver - betyder det noget?

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskning

Standard

Nye kalibreringskurver - betyder det noget? / Kanstrup, Marie (Medlem af forfattersamarbejde); Olsen, Jesper (Medlem af forfattersamarbejde).

I: Arkæologisk Forum, Nr. 43, 12.2020, s. 25-28.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskning

Harvard

Kanstrup, M & Olsen, J 2020, 'Nye kalibreringskurver - betyder det noget?', Arkæologisk Forum, nr. 43, s. 25-28.

APA

CBE

MLA

Vancouver

Kanstrup M, Olsen J. Nye kalibreringskurver - betyder det noget? Arkæologisk Forum. 2020 dec;(43):25-28.

Author

Kanstrup, Marie ; Olsen, Jesper. / Nye kalibreringskurver - betyder det noget?. I: Arkæologisk Forum. 2020 ; Nr. 43. s. 25-28.

Bibtex

@article{404de9c6ac0641fcafb8005b7211d40d,
title = "Nye kalibreringskurver - betyder det noget?",
abstract = "For at omregne m{\aa}lte 14C-aldre til kalender{\aa}r er det n{\o}dvendigt at bruge kalibreringskurver. Derfor er det vigtigt atanvende s{\aa} gode kalibreringskurver som muligt. Lanceringen af de nyeste kurver i august giver os anledning til atforklare kort om historikken bag kalibreringskurverne og pr{\ae}sentere de mest relevante kalibreringskurver for danskeark{\ae}ologers vedkommende. Eksempler viser, hvor de nye kalibreringskurver kommer til at betyde mest. Med de nyekalibreringskurver har vi is{\ae}r f{\aa}et en langt h{\o}jere opl{\o}sning, men der er ogs{\aa} perioder og s{\ae}rlige h{\ae}ndelser vi b{\o}rv{\ae}re ekstra opm{\ae}rksomme p{\aa}.",
author = "Marie Kanstrup and Jesper Olsen",
year = "2020",
month = dec,
language = "Dansk",
pages = "25--28",
journal = "Ark{\ae}ologisk Forum",
issn = "1399-5545",
number = "43",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Nye kalibreringskurver - betyder det noget?

AU - Kanstrup, Marie

AU - Olsen, Jesper

PY - 2020/12

Y1 - 2020/12

N2 - For at omregne målte 14C-aldre til kalenderår er det nødvendigt at bruge kalibreringskurver. Derfor er det vigtigt atanvende så gode kalibreringskurver som muligt. Lanceringen af de nyeste kurver i august giver os anledning til atforklare kort om historikken bag kalibreringskurverne og præsentere de mest relevante kalibreringskurver for danskearkæologers vedkommende. Eksempler viser, hvor de nye kalibreringskurver kommer til at betyde mest. Med de nyekalibreringskurver har vi især fået en langt højere opløsning, men der er også perioder og særlige hændelser vi børvære ekstra opmærksomme på.

AB - For at omregne målte 14C-aldre til kalenderår er det nødvendigt at bruge kalibreringskurver. Derfor er det vigtigt atanvende så gode kalibreringskurver som muligt. Lanceringen af de nyeste kurver i august giver os anledning til atforklare kort om historikken bag kalibreringskurverne og præsentere de mest relevante kalibreringskurver for danskearkæologers vedkommende. Eksempler viser, hvor de nye kalibreringskurver kommer til at betyde mest. Med de nyekalibreringskurver har vi især fået en langt højere opløsning, men der er også perioder og særlige hændelser vi børvære ekstra opmærksomme på.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 25

EP - 28

JO - Arkæologisk Forum

JF - Arkæologisk Forum

SN - 1399-5545

IS - 43

ER -