Aarhus Universitets segl

Normtal for husdyrgødning

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Dokumenter

Links

Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev .
Formålet med denne rapport er at dokumentere, hvordan Normtal for husdyrgødningens indhold af næringsstoffer beregnes. Normtallene udgør et gennemsnit for gødningens indhold af næringsstoffer for et stort antal kombinationer af husdyrart, dyrekategori, opstaldning og gødningsopbevaring. Beregningen af de nye normtal er sket efter de samme grundprincipper, som blev anvendt i DJF Rapport nr. 36 fra 2001. Selve beregningen af normtallene er foretaget som et massebalanceregnskab. Normtallene anvendes som grundlag for udformning af gødningsbekendtgørelser, som regulerer næringsstoftildelingen på markerne. Normtallene anvendes desuden til nationale opgørelser af næringsstofbalancer og emissioner. I fremtiden kommer der årligt opdateringer på https://anis.au.dk/forskning/sektioner/husdyrernaering-og-fysiologi/normtal/.
Rapporten er udarbejdet efter opdrag fra ”Normudvalget vedr. kvælstofnormer, -prognoser og kvælstof i husdyrgødning”, der indstiller husdyrnormerne og relaterede data til Landbrugsstyrelsen. Normudvalget består på af repræsentanter fra Aarhus Universitet, Københavns Universitet, SEGES og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, herunder Landbrugsstyrelsen.
OriginalsprogDansk
ForlagDCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Antal sider2
ISBN (Trykt)87-93998-58-9
Rekvirerende organMiljø- og Fødevareministeriet, Landbrugsstyrelsen
StatusUdgivet - 2021
SerietitelDCA rapport
Nummer191
ISSN2245-1684

Note vedr. afhandling

Journal nr. 2020-0054108

    Forskningsområder

  • T0-2020

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 228286184