DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Motivation er en konstruktion: Og det er svært at takke nej, både for motivationsarbejderen og den der skal motiveres

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskning

Standard

Motivation er en konstruktion : Og det er svært at takke nej, både for motivationsarbejderen og den der skal motiveres. / Knudsen, Hanne; Kousholt, Kristine.

I: Social udvikling, Bind 2020, 12.2020, s. 33-38.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskning

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@article{5d0d4132ddd446c49dd025df36028dae,
title = "Motivation er en konstruktion: Og det er sv{\ae}rt at takke nej, b{\aa}de for motivationsarbejderen og den der skal motiveres",
abstract = "Ved at se motivation som en konstruktion bliver det muligt at forholde sig kritisk til de m{\aa}der, vi konstruerer motivation ved at beskrive problemer, behandlingsformer, dialogformer og ledelsesformer. P{\aa} den m{\aa}de f{\aa}r vi ogs{\aa} blik for, at motivation ikke er s{\aa} uskyldigt, som det kunne lyde. Der er magt forbundet til motivation, for hvem har magten til at motivere andre til noget, og hvem bliver betragtet som dem, der b{\o}r motiveres? Og hvem f{\aa}r ansvaret for motivation, n{\aa}r det ikke fungerer? Motivation lyder godt, men man f{\aa}r mere med, end man m{\aa}ske lige havde forestillet sig, n{\aa}r man siger motivation.",
author = "Hanne Knudsen and Kristine Kousholt",
year = "2020",
month = dec,
language = "Dansk",
volume = "2020",
pages = "33--38",
journal = "Social udvikling",
issn = "2245-8123",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Motivation er en konstruktion

T2 - Og det er svært at takke nej, både for motivationsarbejderen og den der skal motiveres

AU - Knudsen, Hanne

AU - Kousholt, Kristine

PY - 2020/12

Y1 - 2020/12

N2 - Ved at se motivation som en konstruktion bliver det muligt at forholde sig kritisk til de måder, vi konstruerer motivation ved at beskrive problemer, behandlingsformer, dialogformer og ledelsesformer. På den måde får vi også blik for, at motivation ikke er så uskyldigt, som det kunne lyde. Der er magt forbundet til motivation, for hvem har magten til at motivere andre til noget, og hvem bliver betragtet som dem, der bør motiveres? Og hvem får ansvaret for motivation, når det ikke fungerer? Motivation lyder godt, men man får mere med, end man måske lige havde forestillet sig, når man siger motivation.

AB - Ved at se motivation som en konstruktion bliver det muligt at forholde sig kritisk til de måder, vi konstruerer motivation ved at beskrive problemer, behandlingsformer, dialogformer og ledelsesformer. På den måde får vi også blik for, at motivation ikke er så uskyldigt, som det kunne lyde. Der er magt forbundet til motivation, for hvem har magten til at motivere andre til noget, og hvem bliver betragtet som dem, der bør motiveres? Og hvem får ansvaret for motivation, når det ikke fungerer? Motivation lyder godt, men man får mere med, end man måske lige havde forestillet sig, når man siger motivation.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2020

SP - 33

EP - 38

JO - Social udvikling

JF - Social udvikling

SN - 2245-8123

ER -