MIT kokkeri 2.0: forskningsbaseret evaluering

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Standard

MIT kokkeri 2.0 : forskningsbaseret evaluering. / Christensen, Jacob Højgaard; Wistoft, Karen; Clark, Aske.

Emdrup : DPU, Aarhus Universitet, 2018. 94 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Harvard

Christensen, JH, Wistoft, K & Clark, A 2018, MIT kokkeri 2.0: forskningsbaseret evaluering. DPU, Aarhus Universitet, Emdrup.

APA

Christensen, J. H., Wistoft, K., & Clark, A. (2018). MIT kokkeri 2.0: forskningsbaseret evaluering. Emdrup: DPU, Aarhus Universitet.

CBE

Christensen JH, Wistoft K, Clark A 2018. MIT kokkeri 2.0: forskningsbaseret evaluering. Emdrup: DPU, Aarhus Universitet. 94 s.

MLA

Vancouver

Christensen JH, Wistoft K, Clark A. MIT kokkeri 2.0: forskningsbaseret evaluering. Emdrup: DPU, Aarhus Universitet, 2018. 94 s.

Author

Christensen, Jacob Højgaard ; Wistoft, Karen ; Clark, Aske. / MIT kokkeri 2.0 : forskningsbaseret evaluering. Emdrup : DPU, Aarhus Universitet, 2018. 94 s.

Bibtex

@book{4e884b895fa24220884afce78a325aa5,
title = "MIT kokkeri 2.0: forskningsbaseret evaluering",
abstract = "MIT kokkeri er et projekt, hvis form{\aa}l er at styrke b{\o}rns madlavningsgl{\ae}de og hj{\ae}lpe dem med at tage ejerskab over deres madlavning og tage styringen i k{\o}kkenet. Til dette form{\aa}l har MIT kokkeri udgivet en b{\o}rnekogebog med et tilh{\o}rende webunivers og udviklet et madklubkoncept, hvor der i skrivende stund eksisterer 53 MIT kokkeri-madklubber fordelt over hele landet. MIT kokkeri, herunder brugen af kogebog og website i danske folkeskoler og det nyemadklubkoncept, er blevet evalueret af forskere fra Danmarks institut for P{\ae}dagogik og Uddannelse (DPU), og p{\aa} den baggrund foreligger denne forskningsbaserede evalueringsrapport. Evalueringen er blevet gennemf{\o}rt ud fra et mixed methods-design ved brug af sp{\o}rgeskemaer, interviews og feltobservationer. S{\aa}ledes baseres rapportens resultater p{\aa} b{\aa}de kvantitative og kvalitative empiriske data. Form{\aa}let med dette evalueringsdesign er at opn{\aa} en nuanceret viden om, hvordan intentionerne med MIT kokkeri indfries. Konkret har vi unders{\o}gt elevers selvvurderede udbytte af MIT kokkeri samt indsamlet viden om, hvordan MIT kokkeri bruges, og hvilke erfaringer der er hermed. Vi har udf{\o}rt sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelser med deltagelse af over 1600 elever og 500 l{\ae}rere, og yderligere har vi gennemf{\o}rt fokusgruppeinterviews med l{\ae}rere, elever og madklubinstrukt{\o}rer. Derudover har vi observeret madlavningsaktiviteter i seks madklubber.Overordnet konkluderer vi, ud fra evalueringens resultater, at der generelt er positive resultater ang{\aa}ende elevernes oplevelser og selvvurderede udbytte af anvendelse af MIT kokkeri. L{\ae}rerne forholder sig ogs{\aa} i langt overvejende grad positivt til MIT kokkeri. Ang{\aa}ende madklubberne er resultaterne ogs{\aa} meget positive, og med denne rapport kan vi alts{\aa} konkludere, at MIT kokkeri i h{\o}j grad indfrier sine intentioner. Der er dog en r{\ae}kke udfordringer forbundet hermed, som vi i rapporten pr{\ae}senterer forskellige perspektiver p{\aa}.",
keywords = "Grundskole, Evaluering, Madkundskab",
author = "Christensen, {Jacob H{\o}jgaard} and Karen Wistoft and Aske Clark",
note = "mitkokkeri.dk",
year = "2018",
month = "12",
day = "21",
language = "Dansk",
publisher = "DPU, Aarhus Universitet",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - MIT kokkeri 2.0

T2 - forskningsbaseret evaluering

AU - Christensen, Jacob Højgaard

AU - Wistoft, Karen

AU - Clark, Aske

N1 - mitkokkeri.dk

PY - 2018/12/21

Y1 - 2018/12/21

N2 - MIT kokkeri er et projekt, hvis formål er at styrke børns madlavningsglæde og hjælpe dem med at tage ejerskab over deres madlavning og tage styringen i køkkenet. Til dette formål har MIT kokkeri udgivet en børnekogebog med et tilhørende webunivers og udviklet et madklubkoncept, hvor der i skrivende stund eksisterer 53 MIT kokkeri-madklubber fordelt over hele landet. MIT kokkeri, herunder brugen af kogebog og website i danske folkeskoler og det nyemadklubkoncept, er blevet evalueret af forskere fra Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), og på den baggrund foreligger denne forskningsbaserede evalueringsrapport. Evalueringen er blevet gennemført ud fra et mixed methods-design ved brug af spørgeskemaer, interviews og feltobservationer. Således baseres rapportens resultater på både kvantitative og kvalitative empiriske data. Formålet med dette evalueringsdesign er at opnå en nuanceret viden om, hvordan intentionerne med MIT kokkeri indfries. Konkret har vi undersøgt elevers selvvurderede udbytte af MIT kokkeri samt indsamlet viden om, hvordan MIT kokkeri bruges, og hvilke erfaringer der er hermed. Vi har udført spørgeskemaundersøgelser med deltagelse af over 1600 elever og 500 lærere, og yderligere har vi gennemført fokusgruppeinterviews med lærere, elever og madklubinstruktører. Derudover har vi observeret madlavningsaktiviteter i seks madklubber.Overordnet konkluderer vi, ud fra evalueringens resultater, at der generelt er positive resultater angående elevernes oplevelser og selvvurderede udbytte af anvendelse af MIT kokkeri. Lærerne forholder sig også i langt overvejende grad positivt til MIT kokkeri. Angående madklubberne er resultaterne også meget positive, og med denne rapport kan vi altså konkludere, at MIT kokkeri i høj grad indfrier sine intentioner. Der er dog en række udfordringer forbundet hermed, som vi i rapporten præsenterer forskellige perspektiver på.

AB - MIT kokkeri er et projekt, hvis formål er at styrke børns madlavningsglæde og hjælpe dem med at tage ejerskab over deres madlavning og tage styringen i køkkenet. Til dette formål har MIT kokkeri udgivet en børnekogebog med et tilhørende webunivers og udviklet et madklubkoncept, hvor der i skrivende stund eksisterer 53 MIT kokkeri-madklubber fordelt over hele landet. MIT kokkeri, herunder brugen af kogebog og website i danske folkeskoler og det nyemadklubkoncept, er blevet evalueret af forskere fra Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), og på den baggrund foreligger denne forskningsbaserede evalueringsrapport. Evalueringen er blevet gennemført ud fra et mixed methods-design ved brug af spørgeskemaer, interviews og feltobservationer. Således baseres rapportens resultater på både kvantitative og kvalitative empiriske data. Formålet med dette evalueringsdesign er at opnå en nuanceret viden om, hvordan intentionerne med MIT kokkeri indfries. Konkret har vi undersøgt elevers selvvurderede udbytte af MIT kokkeri samt indsamlet viden om, hvordan MIT kokkeri bruges, og hvilke erfaringer der er hermed. Vi har udført spørgeskemaundersøgelser med deltagelse af over 1600 elever og 500 lærere, og yderligere har vi gennemført fokusgruppeinterviews med lærere, elever og madklubinstruktører. Derudover har vi observeret madlavningsaktiviteter i seks madklubber.Overordnet konkluderer vi, ud fra evalueringens resultater, at der generelt er positive resultater angående elevernes oplevelser og selvvurderede udbytte af anvendelse af MIT kokkeri. Lærerne forholder sig også i langt overvejende grad positivt til MIT kokkeri. Angående madklubberne er resultaterne også meget positive, og med denne rapport kan vi altså konkludere, at MIT kokkeri i høj grad indfrier sine intentioner. Der er dog en række udfordringer forbundet hermed, som vi i rapporten præsenterer forskellige perspektiver på.

KW - Grundskole

KW - Evaluering

KW - Madkundskab

M3 - Rapport

BT - MIT kokkeri 2.0

PB - DPU, Aarhus Universitet

CY - Emdrup

ER -