Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Rådgivning
Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget. / Hesselberg, Julie; Skjøt, Sebastian Hall; Lähteenmäki, Liisa et al.
Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2021. 60 s. (DCA rapport; Nr. 180).Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Rådgivning
}
TY - RPRT
T1 - Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget
AU - Hesselberg, Julie
AU - Skjøt, Sebastian Hall
AU - Lähteenmäki, Liisa
AU - Bech-Larsen, Tino
AU - Grønhøj, Alice
N1 - Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.
PY - 2021/1
Y1 - 2021/1
N2 - Er danskerne begyndt at reducere kødforbruget hen imod en sundere og mere bæredygtig kost? På baggrund af to online spørgeskemaundersøgelser med knap 3.000 forbrugere i alderen 18-70 år finder vi, at knap 30% har reduceret eller stoppet deres kødforbrug, og for 12% er dette sket inden for de seneste seks måneder. Herudover kortlægger vi borgernes ernæringsmæssige overvejelser og finder, at en kost med reduceret kødforbrug ikke giver anledning til bekymringer om opfyldelse af ernæringsbehov hos borgerne selv. I rapporten undersøges også motiver for kødreduktion, som især udgøres af hensyn til miljø, klima samt egen sundhed. Endelig undersøges graden af overensstemmelse mellem familiemedlemmers præferencer og adfærd i en kost med mindre kød.
AB - Er danskerne begyndt at reducere kødforbruget hen imod en sundere og mere bæredygtig kost? På baggrund af to online spørgeskemaundersøgelser med knap 3.000 forbrugere i alderen 18-70 år finder vi, at knap 30% har reduceret eller stoppet deres kødforbrug, og for 12% er dette sket inden for de seneste seks måneder. Herudover kortlægger vi borgernes ernæringsmæssige overvejelser og finder, at en kost med reduceret kødforbrug ikke giver anledning til bekymringer om opfyldelse af ernæringsbehov hos borgerne selv. I rapporten undersøges også motiver for kødreduktion, som især udgøres af hensyn til miljø, klima samt egen sundhed. Endelig undersøges graden af overensstemmelse mellem familiemedlemmers præferencer og adfærd i en kost med mindre kød.
KW - T0-2020
KW - 21-01-2021
M3 - Rapport
SN - 978-87-93998-32-2
T3 - DCA rapport
BT - Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget
PB - Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
ER -