Aarhus Universitets segl

Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Standard

Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget. / Hesselberg, Julie; Skjøt, Sebastian Hall; Lähteenmäki, Liisa et al.

Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2021. 60 s. (DCA rapport; Nr. 180).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Harvard

APA

CBE

MLA

Hesselberg, Julie et al. Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug. 2021. (DCA rapport; Journal nr. 180).

Vancouver

Author

Hesselberg, Julie ; Skjøt, Sebastian Hall ; Lähteenmäki, Liisa et al. / Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget. Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2021. 60 s. (DCA rapport; Nr. 180).

Bibtex

@book{ddc25ffb5c2146a8bce963bfda791b2c,
title = "Mindre k{\o}d i kosten? Motiver for k{\o}dreduktion samt brug af alternativer til k{\o}d hos personer, som har reduceret k{\o}dforbruget",
abstract = "Er danskerne begyndt at reducere k{\o}dforbruget hen imod en sundere og mere b{\ae}redygtig kost? P{\aa} baggrund af to online sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelser med knap 3.000 forbrugere i alderen 18-70 {\aa}r finder vi, at knap 30% har reduceret eller stoppet deres k{\o}dforbrug, og for 12% er dette sket inden for de seneste seks m{\aa}neder. Herudover kortl{\ae}gger vi borgernes ern{\ae}ringsm{\ae}ssige overvejelser og finder, at en kost med reduceret k{\o}dforbrug ikke giver anledning til bekymringer om opfyldelse af ern{\ae}ringsbehov hos borgerne selv. I rapporten unders{\o}ges ogs{\aa} motiver for k{\o}dreduktion, som is{\ae}r udg{\o}res af hensyn til milj{\o}, klima samt egen sundhed. Endelig unders{\o}ges graden af overensstemmelse mellem familiemedlemmers pr{\ae}ferencer og adf{\ae}rd i en kost med mindre k{\o}d.",
keywords = "T0-2020, 21-01-2021",
author = "Julie Hesselberg and Skj{\o}t, {Sebastian Hall} and Liisa L{\"a}hteenm{\"a}ki and Tino Bech-Larsen and Alice Gr{\o}nh{\o}j",
note = "Linket til h{\o}jre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med f{\o}lgebrev.",
year = "2021",
month = jan,
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93998-32-2",
series = "DCA rapport",
number = "180",
publisher = "Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for F{\o}devarer og Jordbrug",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget

AU - Hesselberg, Julie

AU - Skjøt, Sebastian Hall

AU - Lähteenmäki, Liisa

AU - Bech-Larsen, Tino

AU - Grønhøj, Alice

N1 - Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.

PY - 2021/1

Y1 - 2021/1

N2 - Er danskerne begyndt at reducere kødforbruget hen imod en sundere og mere bæredygtig kost? På baggrund af to online spørgeskemaundersøgelser med knap 3.000 forbrugere i alderen 18-70 år finder vi, at knap 30% har reduceret eller stoppet deres kødforbrug, og for 12% er dette sket inden for de seneste seks måneder. Herudover kortlægger vi borgernes ernæringsmæssige overvejelser og finder, at en kost med reduceret kødforbrug ikke giver anledning til bekymringer om opfyldelse af ernæringsbehov hos borgerne selv. I rapporten undersøges også motiver for kødreduktion, som især udgøres af hensyn til miljø, klima samt egen sundhed. Endelig undersøges graden af overensstemmelse mellem familiemedlemmers præferencer og adfærd i en kost med mindre kød.

AB - Er danskerne begyndt at reducere kødforbruget hen imod en sundere og mere bæredygtig kost? På baggrund af to online spørgeskemaundersøgelser med knap 3.000 forbrugere i alderen 18-70 år finder vi, at knap 30% har reduceret eller stoppet deres kødforbrug, og for 12% er dette sket inden for de seneste seks måneder. Herudover kortlægger vi borgernes ernæringsmæssige overvejelser og finder, at en kost med reduceret kødforbrug ikke giver anledning til bekymringer om opfyldelse af ernæringsbehov hos borgerne selv. I rapporten undersøges også motiver for kødreduktion, som især udgøres af hensyn til miljø, klima samt egen sundhed. Endelig undersøges graden af overensstemmelse mellem familiemedlemmers præferencer og adfærd i en kost med mindre kød.

KW - T0-2020

KW - 21-01-2021

M3 - Rapport

SN - 978-87-93998-32-2

T3 - DCA rapport

BT - Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget

PB - Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

ER -