Er danskerne begyndt at reducere kødforbruget hen imod en sundere og mere bæredygtig kost? På baggrund af to online spørgeskemaundersøgelser med knap 3.000 forbrugere i alderen 18-70 år finder vi, at knap 30% har reduceret eller stoppet deres kødforbrug, og for 12% er dette sket inden for de seneste seks måneder. Herudover kortlægger vi borgernes ernæringsmæssige overvejelser og finder, at en kost med reduceret kødforbrug ikke giver anledning til bekymringer om opfyldelse af ernæringsbehov hos borgerne selv. I rapporten undersøges også motiver for kødreduktion, som især udgøres af hensyn til miljø, klima samt egen sundhed. Endelig undersøges graden af overensstemmelse mellem familiemedlemmers præferencer og adfærd i en kost med mindre kød.
Originalsprog
Dansk
Forlag
Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Antal sider
60
ISBN (Trykt)
978-87-93998-32-2
ISBN (Elektronisk)
978-87-93998-33-9
Rekvirerende organ
Fødevareministeriet Departementet
Status
Udgivet - jan. 2021
Serietitel
DCA rapport
Nummer
180
ISSN
2245-1684
Bibliografisk note
Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.