Aarhus Universitets segl

Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Er danskerne begyndt at reducere kødforbruget hen imod en sundere og mere bæredygtig kost? På baggrund af to online spørgeskemaundersøgelser med knap 3.000 forbrugere i alderen 18-70 år finder vi, at knap 30% har reduceret eller stoppet deres kødforbrug, og for 12% er dette sket inden for de seneste seks måneder. Herudover kortlægger vi borgernes ernæringsmæssige overvejelser og finder, at en kost med reduceret kødforbrug ikke giver anledning til bekymringer om opfyldelse af ernæringsbehov hos borgerne selv. I rapporten undersøges også motiver for kødreduktion, som især udgøres af hensyn til miljø, klima samt egen sundhed. Endelig undersøges graden af overensstemmelse mellem familiemedlemmers præferencer og adfærd i en kost med mindre kød.
OriginalsprogDansk
ForlagAarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Antal sider60
ISBN (Trykt)978-87-93998-32-2
ISBN (Elektronisk)978-87-93998-33-9
Rekvirerende organFødevareministeriet Departementet
StatusUdgivet - jan. 2021
SerietitelDCA rapport
Nummer180
ISSN2245-1684

Bibliografisk note

Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.

Note vedr. afhandling

Journal 2020-0080393

    Forskningsområder

  • T0-2020, 21-01-2021

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 207579171