Aarhus Universitets segl

MILK GENOMICS: Variation in milk composition in major Danish dairy breeds and exploitation in dairy products

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download
OriginalsprogEngelsk
ForlagDCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Vol/bind194
Antal sider80
ISBN (Trykt)78-87-93998-63-6.
StatusUdgivet - 20 jan. 2022
SerietitelDCA rapport
Nummer194
ISSN2245-1684

Bibliografisk note

Denne rapport præsenterer resultater fra dansk-svenske Milk Genomics Initiative vedrørende de danske dyr, repræsenteret ved Danske Holstein og Danske Trøjer. Rapporten opsummerer resultaterne fra mere end 40 peer-reviewed papirer offentliggjort fra projektinitiativet. Resultaterne vedrører både nye og opdaterede målinger af kompositoriske træk ved kvægmælk fra individuelle køer udtaget prøver som en del af projektet De
opdaterede målinger vedrørende mælkesammensætning vedrører indhold og variation af protein, fedt, laktose, celletal samt mere detaljerede parametre, såsom proteinsammensætning, herunder genetiske varianter og deres modificerede former, metabolitter, oligosaccharider, fedtsyresammensætning samt store vitaminer og mineraler. Desuden var forarbejdningskarakteristika som koagulationsegenskaber en central del af undersøgelserne ud over andre ernæringsmæssige og sundhedsrelaterede egenskaber. De kompositoriske træk var knyttet til genetisk baggrund, og potentialer for opdræt af forbedret mælkesammensætning i forhold til udnyttelse i mejeriprodukter er dækket.

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 230132027