Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Standard

Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled. / Mogensen, Lisbeth; Hermansen, John Erik; Knudsen, Marie Trydeman.

Aarhus Universitet : DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug, 2013. 42 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Harvard

Mogensen, L, Hermansen, JE & Knudsen, MT 2013, Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled. DCA rapport, nr. 17, bind 17, DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug, Aarhus Universitet.

APA

Mogensen, L., Hermansen, J. E., & Knudsen, M. T. (2013). Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled. Aarhus Universitet: DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug. DCA rapport, Nr. 17

CBE

Mogensen L, Hermansen JE, Knudsen MT 2013. Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled. Aarhus Universitet: DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug. 42 s. (DCA rapport; Nr. 17).

MLA

Mogensen, Lisbeth, John Erik Hermansen, og Marie Trydeman Knudsen Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled Aarhus Universitet: DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug. 2013. (DCA rapport; Journal nr. 17).

Vancouver

Mogensen L, Hermansen JE, Knudsen MT. Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled. Aarhus Universitet: DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug, 2013. 42 s. (DCA rapport; Nr. 17).

Author

Mogensen, Lisbeth ; Hermansen, John Erik ; Knudsen, Marie Trydeman. / Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled. Aarhus Universitet : DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug, 2013. 42 s. (DCA rapport; Nr. 17).

Bibtex

@book{20545747bcc1494ca2c3ef25c89d1d25,
title = "Madspild i f{\o}devaresektoren – fra prim{\ae}rproduktion til detailled",
abstract = "Forbruget af f{\o}devarer og drikkevarer er ansvarlig for 20-30 procent af den samlede milj{\o}belastning fra det totale private og offentlige forbrug i EU. Det er derfor vigtigt, at f{\o}devarerne udnyttes optimalt. Hvis maden ikke bliver spist og smides ud, belastes milj{\o}et til ingen nytte. Derfor har en r{\ae}kke lande stigende fokus p{\aa} at undg{\aa} madspild, dels for at mindske m{\ae}ngden af affald, men samtidig fordi man ogs{\aa} mindsker milj{\o}belastningen fra f{\o}devareproduktionen. Madspild optr{\ae}der i hele produktk{\ae}den fra jord til bord. Der er mange led i k{\ae}den: fra produktion, fremstilling, distribution, tilberedning, til servering af mad. Dette notat fokuserer p{\aa} madspild i den del af f{\o}devarek{\ae}den, der g{\aa}r fra prim{\ae}rproduktion til og med detailled og stork{\o}kkener. Endvidere er der foretaget en vurdering af madspildets betydning for klimaaftrykket.",
keywords = "T0-2013",
author = "Lisbeth Mogensen and Hermansen, {John Erik} and Knudsen, {Marie Trydeman}",
year = "2013",
month = "2",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-92869-29-6",
volume = "17",
publisher = "DCA - Nationalt center for f{\o}devarer og jordbrug",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled

AU - Mogensen, Lisbeth

AU - Hermansen, John Erik

AU - Knudsen, Marie Trydeman

PY - 2013/2

Y1 - 2013/2

N2 - Forbruget af fødevarer og drikkevarer er ansvarlig for 20-30 procent af den samlede miljøbelastning fra det totale private og offentlige forbrug i EU. Det er derfor vigtigt, at fødevarerne udnyttes optimalt. Hvis maden ikke bliver spist og smides ud, belastes miljøet til ingen nytte. Derfor har en række lande stigende fokus på at undgå madspild, dels for at mindske mængden af affald, men samtidig fordi man også mindsker miljøbelastningen fra fødevareproduktionen. Madspild optræder i hele produktkæden fra jord til bord. Der er mange led i kæden: fra produktion, fremstilling, distribution, tilberedning, til servering af mad. Dette notat fokuserer på madspild i den del af fødevarekæden, der går fra primærproduktion til og med detailled og storkøkkener. Endvidere er der foretaget en vurdering af madspildets betydning for klimaaftrykket.

AB - Forbruget af fødevarer og drikkevarer er ansvarlig for 20-30 procent af den samlede miljøbelastning fra det totale private og offentlige forbrug i EU. Det er derfor vigtigt, at fødevarerne udnyttes optimalt. Hvis maden ikke bliver spist og smides ud, belastes miljøet til ingen nytte. Derfor har en række lande stigende fokus på at undgå madspild, dels for at mindske mængden af affald, men samtidig fordi man også mindsker miljøbelastningen fra fødevareproduktionen. Madspild optræder i hele produktkæden fra jord til bord. Der er mange led i kæden: fra produktion, fremstilling, distribution, tilberedning, til servering af mad. Dette notat fokuserer på madspild i den del af fødevarekæden, der går fra primærproduktion til og med detailled og storkøkkener. Endvidere er der foretaget en vurdering af madspildets betydning for klimaaftrykket.

KW - T0-2013

M3 - Rapport

SN - 978-87-92869-29-6

VL - 17

BT - Madspild i fødevaresektoren – fra primærproduktion til detailled

PB - DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug

CY - Aarhus Universitet

ER -