Institut for Statskundskab

Ledelsesspænd og ledertilfredshed i offentlige og private organisationer

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Standard

Ledelsesspænd og ledertilfredshed i offentlige og private organisationer. / Ladegaard Bro, Louise; Langagergaard, Joachim; Jacobsen, Christian Bøtcher.

I: Politica - Tidsskrift for politisk videnskab, Bind 51, Nr. 3, 10.2019, s. 307-327.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Harvard

Ladegaard Bro, L, Langagergaard, J & Jacobsen, CB 2019, 'Ledelsesspænd og ledertilfredshed i offentlige og private organisationer', Politica - Tidsskrift for politisk videnskab, bind 51, nr. 3, s. 307-327. <https://politica.dk/fileadmin/politica/Dokumenter/politica_51_3/bro_langagergaard_jakobsen.pdf>

APA

CBE

Ladegaard Bro L, Langagergaard J, Jacobsen CB. 2019. Ledelsesspænd og ledertilfredshed i offentlige og private organisationer. Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 51(3):307-327.

MLA

Ladegaard Bro, Louise, Joachim Langagergaard, og Christian Bøtcher Jacobsen. "Ledelsesspænd og ledertilfredshed i offentlige og private organisationer". Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 2019, 51(3). 307-327.

Vancouver

Ladegaard Bro L, Langagergaard J, Jacobsen CB. Ledelsesspænd og ledertilfredshed i offentlige og private organisationer. Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 2019 okt;51(3):307-327.

Author

Ladegaard Bro, Louise ; Langagergaard, Joachim ; Jacobsen, Christian Bøtcher. / Ledelsesspænd og ledertilfredshed i offentlige og private organisationer. I: Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 2019 ; Bind 51, Nr. 3. s. 307-327.

Bibtex

@article{d6eade34dc1b4d1d8b2d92fef80922f7,
title = "Ledelsessp{\ae}nd og ledertilfredshed i offentlige og private organisationer",
abstract = "Offentlige ledere f{\aa}r ansvar for stadig flere medarbejdere. Forskningslitteraturen om ledelsessp{\ae}nd indeholder argumenter for b{\aa}de positive og negative effekter af st{\o}rre ledelsessp{\ae}nd, men der mangler empiriske studier, som direkte sammenligner betydningen af ledelsessp{\ae}nd for ledelse i offentlige og private organisationer. Derudover mangler der panelstudier, som unders{\o}ger konsekvenserne af {\ae}ndringer i ledelsessp{\ae}nd. Artiklen fokuserer p{\aa} ledertilfredshed og ser p{\aa} betydningen af ledelsessp{\ae}nd i en tv{\ae}rsnitsanalyse af 11.234 offentlige og private medarbejdere, som viser faldende ledertilfredshed med ledelsessp{\ae}ndet og lidt st{\ae}rkere negativ betydning for ledertilfredsheden i offentlige organisationer sammenlignet med private. Derudover viser en panelanalyse af en mindre stikpr{\o}ve en vis st{\o}tte til, at {\ae}ndringer i ledertilfredsheden sker i forbindelse med {\ae}ndringer i ledelsessp{\ae}ndet – is{\ae}r ved sm{\aa} ledelsessp{\ae}nd.",
author = "{Ladegaard Bro}, Louise and Joachim Langagergaard and Jacobsen, {Christian B{\o}tcher}",
year = "2019",
month = oct,
language = "Dansk",
volume = "51",
pages = "307--327",
journal = "Politica - Tidsskrift for politisk videnskab",
issn = "0105-0710",
publisher = "CAST - Center for Anvendt Sundhedstjenesteforskning og Teknologivurdering, SDU",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Ledelsesspænd og ledertilfredshed i offentlige og private organisationer

AU - Ladegaard Bro, Louise

AU - Langagergaard, Joachim

AU - Jacobsen, Christian Bøtcher

PY - 2019/10

Y1 - 2019/10

N2 - Offentlige ledere får ansvar for stadig flere medarbejdere. Forskningslitteraturen om ledelsesspænd indeholder argumenter for både positive og negative effekter af større ledelsesspænd, men der mangler empiriske studier, som direkte sammenligner betydningen af ledelsesspænd for ledelse i offentlige og private organisationer. Derudover mangler der panelstudier, som undersøger konsekvenserne af ændringer i ledelsesspænd. Artiklen fokuserer på ledertilfredshed og ser på betydningen af ledelsesspænd i en tværsnitsanalyse af 11.234 offentlige og private medarbejdere, som viser faldende ledertilfredshed med ledelsesspændet og lidt stærkere negativ betydning for ledertilfredsheden i offentlige organisationer sammenlignet med private. Derudover viser en panelanalyse af en mindre stikprøve en vis støtte til, at ændringer i ledertilfredsheden sker i forbindelse med ændringer i ledelsesspændet – især ved små ledelsesspænd.

AB - Offentlige ledere får ansvar for stadig flere medarbejdere. Forskningslitteraturen om ledelsesspænd indeholder argumenter for både positive og negative effekter af større ledelsesspænd, men der mangler empiriske studier, som direkte sammenligner betydningen af ledelsesspænd for ledelse i offentlige og private organisationer. Derudover mangler der panelstudier, som undersøger konsekvenserne af ændringer i ledelsesspænd. Artiklen fokuserer på ledertilfredshed og ser på betydningen af ledelsesspænd i en tværsnitsanalyse af 11.234 offentlige og private medarbejdere, som viser faldende ledertilfredshed med ledelsesspændet og lidt stærkere negativ betydning for ledertilfredsheden i offentlige organisationer sammenlignet med private. Derudover viser en panelanalyse af en mindre stikprøve en vis støtte til, at ændringer i ledertilfredsheden sker i forbindelse med ændringer i ledelsesspændet – især ved små ledelsesspænd.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 51

SP - 307

EP - 327

JO - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

JF - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

SN - 0105-0710

IS - 3

ER -