Institut for Statskundskab

Lader held-egalitarismen fanden tage de uansvarlige sidste?

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Standard

Lader held-egalitarismen fanden tage de uansvarlige sidste? / Albertsen, Andreas.

I: Politica - Tidsskrift for politisk videnskab, Bind 45, Nr. 2, 05.2013, s. 217-232.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Harvard

Albertsen, A 2013, 'Lader held-egalitarismen fanden tage de uansvarlige sidste?', Politica - Tidsskrift for politisk videnskab, bind 45, nr. 2, s. 217-232.

APA

Albertsen, A. (2013). Lader held-egalitarismen fanden tage de uansvarlige sidste? Politica - Tidsskrift for politisk videnskab, 45(2), 217-232.

CBE

Albertsen A. 2013. Lader held-egalitarismen fanden tage de uansvarlige sidste?. Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 45(2):217-232.

MLA

Albertsen, Andreas. "Lader held-egalitarismen fanden tage de uansvarlige sidste?". Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 2013, 45(2). 217-232.

Vancouver

Albertsen A. Lader held-egalitarismen fanden tage de uansvarlige sidste? Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 2013 maj;45(2):217-232.

Author

Albertsen, Andreas. / Lader held-egalitarismen fanden tage de uansvarlige sidste?. I: Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 2013 ; Bind 45, Nr. 2. s. 217-232.

Bibtex

@article{65ac5b138e7b4106bc50660cd4949683,
title = "Lader held-egalitarismen fanden tage de uansvarlige sidste?",
abstract = "Held-egalitarismen er en indflydelsesrig teori om fordelingsm{\ae}ssig retf{\ae}rdighed, der indeb{\ae}rer at fordelinger er retf{\ae}rdige n{\aa}r de afspejler menneskers valg frem for uvalgte omst{\ae}ndigheder. En central kritik af denne teoriretning er, at den er ubarmhjertig, fordi den ikke kan retf{\ae}rdigg{\o}re at hj{\ae}lpe dem, der grundet deres egne valg ender i en situation, hvor deres basale behov ikke opfyldes. Kritikkens styrke er kun tilsyneladende, fordi det er muligt b{\aa}de at forhindre at nogen falder under et behovsminimum, og undg{\aa} at give k{\o}b p{\aa} v{\ae}rdier, der er helt centrale for held-egalitarismen, nemlig frihed og det held-egalitaristiske princip om, at de, der skaber udgifter for andre, selv skal finansiere disse.",
keywords = "retf{\ae}rdighed, held-egalitarisme, G.A. Cohen, ulighed, lighed, personligt ansvar, sundhed",
author = "Andreas Albertsen",
year = "2013",
month = may,
language = "Dansk",
volume = "45",
pages = "217--232",
journal = "Politica - Tidsskrift for politisk videnskab",
issn = "0105-0710",
publisher = "CAST - Center for Anvendt Sundhedstjenesteforskning og Teknologivurdering, SDU",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Lader held-egalitarismen fanden tage de uansvarlige sidste?

AU - Albertsen, Andreas

PY - 2013/5

Y1 - 2013/5

N2 - Held-egalitarismen er en indflydelsesrig teori om fordelingsmæssig retfærdighed, der indebærer at fordelinger er retfærdige når de afspejler menneskers valg frem for uvalgte omstændigheder. En central kritik af denne teoriretning er, at den er ubarmhjertig, fordi den ikke kan retfærdiggøre at hjælpe dem, der grundet deres egne valg ender i en situation, hvor deres basale behov ikke opfyldes. Kritikkens styrke er kun tilsyneladende, fordi det er muligt både at forhindre at nogen falder under et behovsminimum, og undgå at give køb på værdier, der er helt centrale for held-egalitarismen, nemlig frihed og det held-egalitaristiske princip om, at de, der skaber udgifter for andre, selv skal finansiere disse.

AB - Held-egalitarismen er en indflydelsesrig teori om fordelingsmæssig retfærdighed, der indebærer at fordelinger er retfærdige når de afspejler menneskers valg frem for uvalgte omstændigheder. En central kritik af denne teoriretning er, at den er ubarmhjertig, fordi den ikke kan retfærdiggøre at hjælpe dem, der grundet deres egne valg ender i en situation, hvor deres basale behov ikke opfyldes. Kritikkens styrke er kun tilsyneladende, fordi det er muligt både at forhindre at nogen falder under et behovsminimum, og undgå at give køb på værdier, der er helt centrale for held-egalitarismen, nemlig frihed og det held-egalitaristiske princip om, at de, der skaber udgifter for andre, selv skal finansiere disse.

KW - retfærdighed

KW - held-egalitarisme

KW - G.A. Cohen

KW - ulighed

KW - lighed

KW - personligt ansvar

KW - sundhed

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 45

SP - 217

EP - 232

JO - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

JF - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

SN - 0105-0710

IS - 2

ER -