Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kvalitetsindeks 2020: Fokus på holdninger til kød og kødalternativer

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Dokumenter

Links

På bestilling af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri gennemfører Aarhus Universitet hvert år en kortlægning af danskernes opfattelser og forbrug af kvalitetsfødevarer. Formålet med undersøgelserne er at bidrage med viden til politikudvikling, der skal fremme madkvalitet og danskernes forbrug af kvalitetsfødevarer.
I ”Kvalitetsindeks 2020” er der fokus på danske forbrugeres holdninger til kød og kødalternativer. Dette er motiveret af ministeriets ønsker om at fremme sund og klimavenlig mad, hvor en reduktion af kødforbruget spiller en central rolle. I den forbindelse fokuserer rapporten på danskernes motiver og barrierer for kødreduktion, herunder årsager til, at personer, der tidligere har fravalgt kød i kosten, igen spiser kød. Rapporten fokuserer også på holdninger til fødevarer, der kan spises som alternativer til kød, og det undersøges, om forbrugernes præferencer for kødreducerede fødevarer påvirkes af konkrete oplysninger om klima- og sundhedsmæssige konsekvenser af et højt kødforbrug.
OriginalsprogDansk
ForlagDCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Vol/bind182
Antal sider68
ISBN (Trykt)978-87-93998-36-0
Rekvirerende organMinisteriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
StatusUdgivet - 18 jan. 2021
SerietitelDCA rapport
Nummer182
ISSN2245-1684

Bibliografisk note

Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.

Note vedr. afhandling

Journal 2019-0029793

    Forskningsområder

  • T0-2021

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

Download-statistik

Ingen data tilgængelig

ID: 208308623