Institut for Statskundskab

Køn og ulighed i samværssager

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Standard

Køn og ulighed i samværssager. / Bisgaard, Mette; Nielsen, Vibeke Lehmann; Pedersen, Mogens Jin.

Aarhus Universitets Forlag, 2021. 200 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskningpeer review

Harvard

APA

CBE

Bisgaard M, Nielsen VL, Pedersen MJ 2021. Køn og ulighed i samværssager. Aarhus Universitets Forlag. 200 s.

MLA

Bisgaard, Mette, Vibeke Lehmann Nielsen og Mogens Jin Pedersen Køn og ulighed i samværssager Aarhus Universitets Forlag. 2021.

Vancouver

Bisgaard M, Nielsen VL, Pedersen MJ. Køn og ulighed i samværssager. Aarhus Universitets Forlag, 2021. 200 s.

Author

Bisgaard, Mette ; Nielsen, Vibeke Lehmann ; Pedersen, Mogens Jin. / Køn og ulighed i samværssager. Aarhus Universitets Forlag, 2021. 200 s.

Bibtex

@book{f6b7d0b97db84db88061ebf0668a06a0,
title = "K{\o}n og ulighed i samv{\ae}rssager",
abstract = "Hver uge m{\o}des hundredvis af dansk skilsmissefor{\ae}ldre i landets Familieretshuse, fordi de ikke kan blive enige om, hvor meget de hver is{\ae}r skal v{\ae}re sammen med deres b{\o}rn. Antallet af sager er steget de seneste {\aa}rtier. Ikke kun p{\aa} grund af et stigende antal skilsmisser, men ogs{\aa} fordi flere f{\ae}dre i dag {\o}nsker et n{\ae}rt forhold til deres b{\o}rn, efter at parforholdet er g{\aa}et i stykker. F{\ae}drenes {\o}nske om ligestilling er blevet fulgt op med p{\aa}stande i den offentlige debat om mangel p{\aa} ligebehandling i Familieretshusets h{\aa}ndtering af samv{\ae}rssager.I K{\o}n og ulighed i samv{\ae}rssager unders{\o}ger forfatterne, om – og i givet fald hvordan og hvorfor – diskrimination af f{\ae}dre forekommer i samv{\ae}rssager. De afd{\ae}kker ogs{\aa}, om m{\o}dre og f{\ae}dre udviser en forskellig adf{\ae}rd f{\o}r og under m{\o}det med Familieretshuset, og om deres adf{\ae}rd kan p{\aa}virke sagernes udfald.Bogen diskuterer de forhold, der kan forklare m{\o}dres og f{\ae}dres forskellige positioner i samv{\ae}rssager, s{\aa}som fordeling af praktiske opgaver i familien, k{\o}nsbias blandt jurister og b{\o}rnesagkyndige og de to parters m{\aa}der at forhandle p{\aa}. Dermed anviser bogen ogs{\aa}, hvordan vi i fremtiden kan opn{\aa} st{\o}rre ligestilling mellem k{\o}nnene i familieretlige konflikter. S{\aa} hverken mor eller far f{\o}ler, at de mister deres b{\o}rn, alene fordi de bliver skilt.",
author = "Mette Bisgaard and Nielsen, {Vibeke Lehmann} and Pedersen, {Mogens Jin}",
year = "2021",
month = nov,
language = "Dansk",
publisher = "Aarhus Universitets Forlag",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Køn og ulighed i samværssager

AU - Bisgaard, Mette

AU - Nielsen, Vibeke Lehmann

AU - Pedersen, Mogens Jin

PY - 2021/11

Y1 - 2021/11

N2 - Hver uge mødes hundredvis af dansk skilsmisseforældre i landets Familieretshuse, fordi de ikke kan blive enige om, hvor meget de hver især skal være sammen med deres børn. Antallet af sager er steget de seneste årtier. Ikke kun på grund af et stigende antal skilsmisser, men også fordi flere fædre i dag ønsker et nært forhold til deres børn, efter at parforholdet er gået i stykker. Fædrenes ønske om ligestilling er blevet fulgt op med påstande i den offentlige debat om mangel på ligebehandling i Familieretshusets håndtering af samværssager.I Køn og ulighed i samværssager undersøger forfatterne, om – og i givet fald hvordan og hvorfor – diskrimination af fædre forekommer i samværssager. De afdækker også, om mødre og fædre udviser en forskellig adfærd før og under mødet med Familieretshuset, og om deres adfærd kan påvirke sagernes udfald.Bogen diskuterer de forhold, der kan forklare mødres og fædres forskellige positioner i samværssager, såsom fordeling af praktiske opgaver i familien, kønsbias blandt jurister og børnesagkyndige og de to parters måder at forhandle på. Dermed anviser bogen også, hvordan vi i fremtiden kan opnå større ligestilling mellem kønnene i familieretlige konflikter. Så hverken mor eller far føler, at de mister deres børn, alene fordi de bliver skilt.

AB - Hver uge mødes hundredvis af dansk skilsmisseforældre i landets Familieretshuse, fordi de ikke kan blive enige om, hvor meget de hver især skal være sammen med deres børn. Antallet af sager er steget de seneste årtier. Ikke kun på grund af et stigende antal skilsmisser, men også fordi flere fædre i dag ønsker et nært forhold til deres børn, efter at parforholdet er gået i stykker. Fædrenes ønske om ligestilling er blevet fulgt op med påstande i den offentlige debat om mangel på ligebehandling i Familieretshusets håndtering af samværssager.I Køn og ulighed i samværssager undersøger forfatterne, om – og i givet fald hvordan og hvorfor – diskrimination af fædre forekommer i samværssager. De afdækker også, om mødre og fædre udviser en forskellig adfærd før og under mødet med Familieretshuset, og om deres adfærd kan påvirke sagernes udfald.Bogen diskuterer de forhold, der kan forklare mødres og fædres forskellige positioner i samværssager, såsom fordeling af praktiske opgaver i familien, kønsbias blandt jurister og børnesagkyndige og de to parters måder at forhandle på. Dermed anviser bogen også, hvordan vi i fremtiden kan opnå større ligestilling mellem kønnene i familieretlige konflikter. Så hverken mor eller far føler, at de mister deres børn, alene fordi de bliver skilt.

M3 - Rapport

BT - Køn og ulighed i samværssager

PB - Aarhus Universitets Forlag

ER -