Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Klinisk Farmaci i Almen Praksis: En delevaluering af praktiserende lægers oplevelser med og perspektiver på klinisk farmaci i almen praksis

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

  • Forskningsenheden for Almen Praksis
Denne rapport fremlægger en delevaluering af en intervention om klinisk farmaci i almen praksis gennemført i Region Midt. Delevalueringen er delt op i to dele. En interviewanalyse og en foreløbig diskussion af interviewanalysen.
I interviewanalysen fremlægges lægernes forskellige udsagn struktureret omkring to over-ordnede temaer. 1) Mødet mellem forskellige fagdiscipliner og traditioner og 2) Kvalitet og kvalitetsudvikling.
Delevalueringens anden del, udgøres af en diskussion af interviewanalyse med inddragelse af en række kvalitative studier med relevans for klinisk farmaci i almen praksis.
Delevalueringen konkluderer på baggrund af rapportens interviewundersøgelse at:
1) De praktiserende læger var positive overfor interventionens fokus på medicinering og ordinationspraksis, men skeptiske overfor den kliniske farmaceutiske vejledning, som de modtog skriftligt og i forbindelse med mødet med farmaceuten.
2) De praktiserende læger udtrykker ikke et ønske om at få kliniske farmaceuter invol-veret på patientniveau i det daglige arbejde i almen praksis.
3) De praktiserende læger forbinder ikke entydigt klinisk farmaci i almen praksis med kvalitetsudvikling.
På trods af denne kritik er de praktiserende læger åbne overfor et samarbejde med de kliniske farmaceuter. Eksempelvis i form af oprettelsen af en hotline, et årligt besøg i almen praksis, kursusaktiviteter, og det fortsatte farmaceutiske arbejde på regionalt niveau med medicinlister etc.
OriginalsprogDansk
Antal sider18
StatusUdgivet - 1 dec. 2010

    Forskningsområder

  • Klinisk farmaci, almen praksis

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 32698025