Aarhus Universitets segl

Kapitel 7: Pædagogisk ledelse i ungdomsuddannelserne – hvordan opleves og udmøntes ledelsesrollen set i et didaktisk perspektiv?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

  • Lea Lund
Skoleledelsen har en betydningsfuld rolle at spille, når vi ser på skolen som et professionelt læringsfællesskab, og i den seneste gymnasiereform er det et krav, at skoleledelsen kommer tættere på skolens kerneopgave: under-visningen. Ledelsens roller består ikke blot i implementering af arbejdstidsregler, økonomiske tilpasninger og planlægningsmæssige, administrative opgaver. Der er også behov for at udvikle skolernes pædagogiske ledelse, med særligt henblik på, at ledelsen kommer tættere på deres medarbejdere dvs. den faglige-pædagogiske praksis. Det er et didaktisk tema også aktualiseret internationalt af Uljens og Ylimakis (2018) intention om at bygge bro mellem den pædagogiske ledelse, curriculum og didaktik


Bogens mål er at formidle praksisrelevant og professionsrettet forskning i aktuelle pædagogisk-didaktiske problemstillinger. Vægten i bogens kapitler baserer sig på empirisk forskning, foretaget sammen med, og i, professionerne, samt refleksioner over dilemmaer og udfordringer i samtidens pædagogiske praksis. Bogen sætter fokus på koblinger mellem didaktisk teori og anvendt praksis i skole og dagtilbud, på videregående uddannelser inden for det pædagogiske hovedområde, og i pædagogiske forvaltninger, samt på grundlæggende spørgsmål og refleksioner over planlægning og tilrettelæggelse af læringsmiljøer, undervisning og uddannelse.
OriginalsprogDansk
TitelAlmendidaktiske perspektiver – fortid, samtid og fremtid
ForlagAarhus Universitetsforlag
Kapitel7
StatusUnder udarbejdelse - 1 sep. 2019

    Forskningsområder

  • almen didaktik, educational leadership

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 141058254