Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Jordbrug og klimaændringer - samspil til vandmiljøplaner

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Standard

Jordbrug og klimaændringer - samspil til vandmiljøplaner. / Olesen, J. E.; Gyldenkærne, S.; Petersen, S. O.; Mikkelsen, M. H.; Jacobsen, B. H.; Vesterdal, L.; Jørgensen, A. M. K.; Christensen, B. T.; Abildtrup, J.; Heidmann, T.; Rubæk, G.

Danmarks Jordbrugsforskning, 2004. 177 s. (DJF Rapport - Markbrug, Bind 109).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Harvard

Olesen, JE, Gyldenkærne, S, Petersen, SO, Mikkelsen, MH, Jacobsen, BH, Vesterdal, L, Jørgensen, AMK, Christensen, BT, Abildtrup, J, Heidmann, T & Rubæk, G 2004, Jordbrug og klimaændringer - samspil til vandmiljøplaner. DJF Rapport - Markbrug, bind 109, Danmarks Jordbrugsforskning. <http://web.agrsci.dk/djfpublikation/djfpdf/djfma109.pdf>

APA

Olesen, J. E., Gyldenkærne, S., Petersen, S. O., Mikkelsen, M. H., Jacobsen, B. H., Vesterdal, L., Jørgensen, A. M. K., Christensen, B. T., Abildtrup, J., Heidmann, T., & Rubæk, G. (2004). Jordbrug og klimaændringer - samspil til vandmiljøplaner. Danmarks Jordbrugsforskning. DJF Rapport - Markbrug Bind 109 http://web.agrsci.dk/djfpublikation/djfpdf/djfma109.pdf

CBE

Olesen JE, Gyldenkærne S, Petersen SO, Mikkelsen MH, Jacobsen BH, Vesterdal L, Jørgensen AMK, Christensen BT, Abildtrup J, Heidmann T, Rubæk G 2004. Jordbrug og klimaændringer - samspil til vandmiljøplaner. Danmarks Jordbrugsforskning. 177 s. (DJF Rapport - Markbrug, Bind 109).

MLA

Olesen, J. E. o.a.. Jordbrug og klimaændringer - samspil til vandmiljøplaner Danmarks Jordbrugsforskning. 2004. (DJF Rapport - Markbrug, Bind 109).

Vancouver

Olesen JE, Gyldenkærne S, Petersen SO, Mikkelsen MH, Jacobsen BH, Vesterdal L o.a. Jordbrug og klimaændringer - samspil til vandmiljøplaner. Danmarks Jordbrugsforskning, 2004. 177 s. (DJF Rapport - Markbrug, Bind 109).

Author

Olesen, J. E. ; Gyldenkærne, S. ; Petersen, S. O. ; Mikkelsen, M. H. ; Jacobsen, B. H. ; Vesterdal, L. ; Jørgensen, A. M. K. ; Christensen, B. T. ; Abildtrup, J. ; Heidmann, T. ; Rubæk, G. / Jordbrug og klimaændringer - samspil til vandmiljøplaner. Danmarks Jordbrugsforskning, 2004. 177 s. (DJF Rapport - Markbrug, Bind 109).

Bibtex

@book{e37e18807e9d11dda5a8000ea68e967b,
title = "Jordbrug og klima{\ae}ndringer - samspil til vandmilj{\o}planer",
abstract = "De menneskeskabte klima{\ae}ndringer skyldes udledning af drivhusgasser, is{\ae}r kuldioxid, metan, lattergas og CFC. Den samlede udledning af disse gasser er stigende og forventes frem til {\aa}r 2100 at f{\o}re til en stigning den globale middeltemperatur p{\aa} mellem 1,4 og 5,8 C. Variationsbredden er udtryk for variation i scenarierne for den fremtidige udledning af drivhusgasser og usikkerhed i klimamodellerne. Selv ved en stabilisering af atmosf{\ae}rens indhold af drivhusgasserne p{\aa} det nuv{\ae}rende niveau vil der ske en global temperaturstigning p{\aa} yderligere1C. Beregninger med globale og regionale klimamodeller viser f{\o}lgende tendenser for Danmark i {\aa}r 2100 i forhold til 1990 for de mestanvendte udslipsscenarier. Den {\aa}rlige middel-temperatur vil stige med 3-5 C. Nedb{\o}ren i vinterperioden vil stige med 20-40%, mens nedb{\o}ren i sommerperioden vil falde med 10-25%. Der vil endvidere v{\ae}re en tendens til flere episoder med kraftig nedb{\o}r, is{\ae}r i efter{\aa}ret. Danmark har tiltr{\aa}dt FN's klimakonvention og den tilh{\o}rende Kyoto-protokol, der forpligtigeren r{\ae}kke industrilande til en 5% reduktion i udledningen af drivhusgasser. Danmark har forpligtiget sig til at reducere den samlede udledning af drivhusgasser med 21% i forhold til 1990-niveauet. M{\aa}ls{\ae}tningen skal v{\ae}re realiseret i 2008-2012. Uden yderligere tiltag forventes den samlede danske udledning af stige med13%. Selv med korrektion for el-import i basis{\aa}ret og eleksport i forpligtigelsesperioden forventes reduktionen kun at blive p{\aa} 9%.",
keywords = "Agriculture, GHG, Aquatic environment, Nitrous oxide, Methane",
author = "Olesen, {J. E.} and S. Gyldenk{\ae}rne and Petersen, {S. O.} and Mikkelsen, {M. H.} and Jacobsen, {B. H.} and L. Vesterdal and J{\o}rgensen, {A. M. K.} and Christensen, {B. T.} and J. Abildtrup and T. Heidmann and G. Rub{\ae}k",
year = "2004",
language = "Dansk",
series = "DJF Rapport - Markbrug",
publisher = "Danmarks Jordbrugsforskning",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Jordbrug og klimaændringer - samspil til vandmiljøplaner

AU - Olesen, J. E.

AU - Gyldenkærne, S.

AU - Petersen, S. O.

AU - Mikkelsen, M. H.

AU - Jacobsen, B. H.

AU - Vesterdal, L.

AU - Jørgensen, A. M. K.

AU - Christensen, B. T.

AU - Abildtrup, J.

AU - Heidmann, T.

AU - Rubæk, G.

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - De menneskeskabte klimaændringer skyldes udledning af drivhusgasser, især kuldioxid, metan, lattergas og CFC. Den samlede udledning af disse gasser er stigende og forventes frem til år 2100 at føre til en stigning den globale middeltemperatur på mellem 1,4 og 5,8 C. Variationsbredden er udtryk for variation i scenarierne for den fremtidige udledning af drivhusgasser og usikkerhed i klimamodellerne. Selv ved en stabilisering af atmosfærens indhold af drivhusgasserne på det nuværende niveau vil der ske en global temperaturstigning på yderligere1C. Beregninger med globale og regionale klimamodeller viser følgende tendenser for Danmark i år 2100 i forhold til 1990 for de mestanvendte udslipsscenarier. Den årlige middel-temperatur vil stige med 3-5 C. Nedbøren i vinterperioden vil stige med 20-40%, mens nedbøren i sommerperioden vil falde med 10-25%. Der vil endvidere være en tendens til flere episoder med kraftig nedbør, især i efteråret. Danmark har tiltrådt FN's klimakonvention og den tilhørende Kyoto-protokol, der forpligtigeren række industrilande til en 5% reduktion i udledningen af drivhusgasser. Danmark har forpligtiget sig til at reducere den samlede udledning af drivhusgasser med 21% i forhold til 1990-niveauet. Målsætningen skal være realiseret i 2008-2012. Uden yderligere tiltag forventes den samlede danske udledning af stige med13%. Selv med korrektion for el-import i basisåret og eleksport i forpligtigelsesperioden forventes reduktionen kun at blive på 9%.

AB - De menneskeskabte klimaændringer skyldes udledning af drivhusgasser, især kuldioxid, metan, lattergas og CFC. Den samlede udledning af disse gasser er stigende og forventes frem til år 2100 at føre til en stigning den globale middeltemperatur på mellem 1,4 og 5,8 C. Variationsbredden er udtryk for variation i scenarierne for den fremtidige udledning af drivhusgasser og usikkerhed i klimamodellerne. Selv ved en stabilisering af atmosfærens indhold af drivhusgasserne på det nuværende niveau vil der ske en global temperaturstigning på yderligere1C. Beregninger med globale og regionale klimamodeller viser følgende tendenser for Danmark i år 2100 i forhold til 1990 for de mestanvendte udslipsscenarier. Den årlige middel-temperatur vil stige med 3-5 C. Nedbøren i vinterperioden vil stige med 20-40%, mens nedbøren i sommerperioden vil falde med 10-25%. Der vil endvidere være en tendens til flere episoder med kraftig nedbør, især i efteråret. Danmark har tiltrådt FN's klimakonvention og den tilhørende Kyoto-protokol, der forpligtigeren række industrilande til en 5% reduktion i udledningen af drivhusgasser. Danmark har forpligtiget sig til at reducere den samlede udledning af drivhusgasser med 21% i forhold til 1990-niveauet. Målsætningen skal være realiseret i 2008-2012. Uden yderligere tiltag forventes den samlede danske udledning af stige med13%. Selv med korrektion for el-import i basisåret og eleksport i forpligtigelsesperioden forventes reduktionen kun at blive på 9%.

KW - Agriculture

KW - GHG

KW - Aquatic environment

KW - Nitrous oxide

KW - Methane

M3 - Rapport

T3 - DJF Rapport - Markbrug

BT - Jordbrug og klimaændringer - samspil til vandmiljøplaner

PB - Danmarks Jordbrugsforskning

ER -