DPU

Aarhus Universitets segl

Italesættelsen og betydningen af ’formers’ i det forebyggende arbejde

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Denne artikel undersøger hvordan ’formers’ italesættes i det forebyggende arbejde – med fokus på betydningen af diskurser og storylines, for ‘formers’ og deres selvforståelse, deltagelse og handleevne i det forebyggende arbejde. Diskursen omkring ’formers’ – personer med levede erfaringer i det kriminelle miljø - er stadig et meget polariseret og omdiskuteret emne i dansk sammenhæng. Denne diskurs vil artiklen særligt belyse gennem analyse og diskussion af en specifik tråd på Facebookgruppen ‘SSP Samrådet’.
I artiklen analyserer vi også et konkret forebyggende arbejde, Exit 2.0 som del af ’En Procent Er Nok’ (EPEN). Vi ser hvordan Martin Celosse-Andersen, der er ’former’, leder og mentor konkret inddrager egne livserfaringer herunder erfaringer med egen exit, som derfor er medskabende for hans udvikling af EPEN. I samarbejde med en kandidat ’R’ udvikler han et fælles metafor-sprog og han inviterer kandidaten ind i en fællesskabende praksis, der brobygger og skaber samarbejde til ’det etablerede system’, her psykiatrien.
Artiklens samlede formål er at belyse italesættelsen af ‘formers’ og betydningen af denne, samtidig med at vi forsøger at skabe ‘third spaces’, hvori de negative diskurser omkring ‘formers’ kan blive kritisk diskuteret. Målet hermed er at favne kompleksitet og give rum for de vigtige samfundsmæssige og personlige udviklingspotentialer, som en legitimering af de såkaldte ‘formers’, rummer.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Socialpædagogik
Vol/bind25
Nummer1
Sider (fra-til)145-154
Antal sider10
ISSN1398-3717
StatusUdgivet - jul. 2022

    Forskningsområder

  • formers, italesættelse, forebyggende arbejde, diskusanalyse, Socialpædagogik, Samfund/samtid

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 265221560