Aarhus Universitets segl

Integration via arbejde: Prekær inklusion og udvidet usikkerhed blandt afghanske flygtninge

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Standard

Integration via arbejde : Prekær inklusion og udvidet usikkerhed blandt afghanske flygtninge . / Rytter, Mikkel; Ghandchi, Narges.

I: Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat, Bind 160, 12.2019, s. 4-17.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Harvard

Rytter, M & Ghandchi, N 2019, 'Integration via arbejde: Prekær inklusion og udvidet usikkerhed blandt afghanske flygtninge ', Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat, bind 160, s. 4-17.

APA

CBE

MLA

Vancouver

Rytter M, Ghandchi N. Integration via arbejde: Prekær inklusion og udvidet usikkerhed blandt afghanske flygtninge . Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat. 2019 dec.;160:4-17.

Author

Rytter, Mikkel ; Ghandchi, Narges. / Integration via arbejde : Prekær inklusion og udvidet usikkerhed blandt afghanske flygtninge . I: Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat. 2019 ; Bind 160. s. 4-17.

Bibtex

@article{282ea7d8beda4adfa7de91ff319a0d20,
title = "Integration via arbejde: Prek{\ae}r inklusion og udvidet usikkerhed blandt afghanske flygtninge ",
abstract = "Denne artikel diskuterer afghanske flygtninges oplevelser og erfaringer med de tre{\aa}rige integrationsprogrammer, der er igangsat af kommuner over hele Danmark. De afghanske flygtninge befinder sig i en s{\ae}rlig s{\aa}rbar strukturel position, som vi foresl{\aa}r at kalde ”prek{\ae}r inklusion”. P{\aa} den ene side f{\aa}r de adgang til arbejdsmarkedet via praktikperioder og jobtr{\ae}ningsordninger, p{\aa} den anden side beklager de, at det sj{\ae}ldent er rigtige jobs, at de m{\aa} arbejde for den lave ”integrationsydelse” og at de har sv{\ae}rt ved at knytte varige relationer til arbejdspladsen og deres kollegaer. Et element i den prek{\ae}re inklusion er den udvidede usikkerhed afghanske flygtning er underlagt, siden Danmark har erkl{\ae}ret Afghanistan for ”sikkert omr{\aa}de” (safe country) og er begyndt at hjemsende afviste asylans{\o}gere og flygtninge, der ikke f{\aa}r deres midlertidige opholdstilladelse forl{\ae}nget. Samlet giver denne artikel indblik i nogle af de menneskelige konsekvenser, der kan forventes med det s{\aa}kaldte {\textquoteright}paradigmeskifte{\textquoteright} (L140, vedtaget februar 2019), hvor den politiske ambition netop er integration af nogle og hjemsendelse af andre. ",
author = "Mikkel Rytter and Narges Ghandchi",
year = "2019",
month = dec,
language = "Dansk",
volume = "160",
pages = "4--17",
journal = "Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat",
issn = "0904-3535",
publisher = "Selskabet til Fremme af Social Debat, Danmark",
note = "Exploring Dimensions of Afghan Migration to Europe: : Experiences, Discourse and Politics ; Conference date: 28-02-2019 Through 01-03-2019",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Integration via arbejde

T2 - Exploring Dimensions of Afghan Migration to Europe:

AU - Rytter, Mikkel

AU - Ghandchi, Narges

PY - 2019/12

Y1 - 2019/12

N2 - Denne artikel diskuterer afghanske flygtninges oplevelser og erfaringer med de treårige integrationsprogrammer, der er igangsat af kommuner over hele Danmark. De afghanske flygtninge befinder sig i en særlig sårbar strukturel position, som vi foreslår at kalde ”prekær inklusion”. På den ene side får de adgang til arbejdsmarkedet via praktikperioder og jobtræningsordninger, på den anden side beklager de, at det sjældent er rigtige jobs, at de må arbejde for den lave ”integrationsydelse” og at de har svært ved at knytte varige relationer til arbejdspladsen og deres kollegaer. Et element i den prekære inklusion er den udvidede usikkerhed afghanske flygtning er underlagt, siden Danmark har erklæret Afghanistan for ”sikkert område” (safe country) og er begyndt at hjemsende afviste asylansøgere og flygtninge, der ikke får deres midlertidige opholdstilladelse forlænget. Samlet giver denne artikel indblik i nogle af de menneskelige konsekvenser, der kan forventes med det såkaldte ’paradigmeskifte’ (L140, vedtaget februar 2019), hvor den politiske ambition netop er integration af nogle og hjemsendelse af andre.

AB - Denne artikel diskuterer afghanske flygtninges oplevelser og erfaringer med de treårige integrationsprogrammer, der er igangsat af kommuner over hele Danmark. De afghanske flygtninge befinder sig i en særlig sårbar strukturel position, som vi foreslår at kalde ”prekær inklusion”. På den ene side får de adgang til arbejdsmarkedet via praktikperioder og jobtræningsordninger, på den anden side beklager de, at det sjældent er rigtige jobs, at de må arbejde for den lave ”integrationsydelse” og at de har svært ved at knytte varige relationer til arbejdspladsen og deres kollegaer. Et element i den prekære inklusion er den udvidede usikkerhed afghanske flygtning er underlagt, siden Danmark har erklæret Afghanistan for ”sikkert område” (safe country) og er begyndt at hjemsende afviste asylansøgere og flygtninge, der ikke får deres midlertidige opholdstilladelse forlænget. Samlet giver denne artikel indblik i nogle af de menneskelige konsekvenser, der kan forventes med det såkaldte ’paradigmeskifte’ (L140, vedtaget februar 2019), hvor den politiske ambition netop er integration af nogle og hjemsendelse af andre.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 160

SP - 4

EP - 17

JO - Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat

JF - Social Kritik:Tidsskrift for social analyse & debat

SN - 0904-3535

Y2 - 28 February 2019 through 1 March 2019

ER -