Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser – et blik på Randers Kommune

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Standard

Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser – et blik på Randers Kommune. / Nielsen, Jens Christian; Stilling Olesen, Jesper.

København : Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet, 2014. 17 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Harvard

Nielsen, JC & Stilling Olesen, J 2014, Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser – et blik på Randers Kommune. Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet, København.

APA

Nielsen, J. C., & Stilling Olesen, J. (2014). Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser – et blik på Randers Kommune. København: Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet.

CBE

Nielsen JC, Stilling Olesen J 2014. Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser – et blik på Randers Kommune. København: Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet. 17 s.

MLA

Vancouver

Nielsen JC, Stilling Olesen J. Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser – et blik på Randers Kommune. København: Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet, 2014. 17 s.

Author

Nielsen, Jens Christian ; Stilling Olesen, Jesper. / Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser – et blik på Randers Kommune. København : Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet, 2014. 17 s.

Bibtex

@book{509bb92de35c452aa3a95731961e62e7,
title = "Idr{\ae}tselevers erfaringer med idr{\ae}tsklasser – et blik p{\aa} Randers Kommune",
abstract = "Idr{\ae}tselevers erfaringer med idr{\ae}tsklasser - et blik p{\aa} Randers Kommune er et till{\ae}g til og skal l{\ae}ses i sammenh{\ae}ng med rapporten Idr{\ae}tselevers erfaringer med idr{\ae}tsklasser, der blev offentliggjort i begyndelsen af 2014. Rapporten og dens till{\ae}g er del af et 3-{\aa}rigt forskningsprojekt om idr{\ae}tsklasser og talentudvikling i folkeskolernes 7. til 9. klassetrin i landets elitekommuner. Rapporten er baseret p{\aa} data fra en survey blandt 1.170 idr{\ae}tselever og tilkoblede registerdata fra Danmarks Statistik om elevernes socio{\o}konomiske baggrund. N{\ae}rv{\ae}rende rapporttill{\ae}g indeholder s{\ae}rk{\o}rsler af disse data med fokus p{\aa} idr{\ae}tseleverne i Randers Kommune. I till{\ae}gget er der fokus p{\aa} fem omr{\aa}der: 1) Idr{\ae}tsklassernes sammens{\ae}tning – beskriver idr{\ae}ts-elevernes k{\o}nsfordeling, etnicitet og socio{\o}konomiske baggrund, 2) F{\ae}llesskabet og kulturen i idr{\ae}tsklasserne – belyser f{\ae}llesskabet og undervisningsmilj{\o}et i idr{\ae}tsklasserne, 3) Samspil mellem skole og idr{\ae}t – belyser skolens tilpasning til elevernes idr{\ae}tsud{\o}velse, 4) Idr{\ae}tsklassen p{\aa} skolen – belyser forholdet til de {\o}vrige elever p{\aa} skolen og 5) To spor – uddannelse og sport – belyser v{\ae}gtning af sport og uddannelse og deres fremtidsplaner efter 9. klasse.",
keywords = "folkeskolens udskoling, eliteidr{\ae}t og uddannelse, elevsammens{\ae}tning, klassef{\ae}llesskab, Talentudvikling",
author = "Nielsen, {Jens Christian} and {Stilling Olesen}, Jesper",
year = "2014",
language = "Dansk",
publisher = "Institut for Uddannelse og P{\ae}dagogik (DPU) Aarhus Universitet",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser – et blik på Randers Kommune

AU - Nielsen, Jens Christian

AU - Stilling Olesen, Jesper

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser - et blik på Randers Kommune er et tillæg til og skal læses i sammenhæng med rapporten Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser, der blev offentliggjort i begyndelsen af 2014. Rapporten og dens tillæg er del af et 3-årigt forskningsprojekt om idrætsklasser og talentudvikling i folkeskolernes 7. til 9. klassetrin i landets elitekommuner. Rapporten er baseret på data fra en survey blandt 1.170 idrætselever og tilkoblede registerdata fra Danmarks Statistik om elevernes socioøkonomiske baggrund. Nærværende rapporttillæg indeholder særkørsler af disse data med fokus på idrætseleverne i Randers Kommune. I tillægget er der fokus på fem områder: 1) Idrætsklassernes sammensætning – beskriver idræts-elevernes kønsfordeling, etnicitet og socioøkonomiske baggrund, 2) Fællesskabet og kulturen i idrætsklasserne – belyser fællesskabet og undervisningsmiljøet i idrætsklasserne, 3) Samspil mellem skole og idræt – belyser skolens tilpasning til elevernes idrætsudøvelse, 4) Idrætsklassen på skolen – belyser forholdet til de øvrige elever på skolen og 5) To spor – uddannelse og sport – belyser vægtning af sport og uddannelse og deres fremtidsplaner efter 9. klasse.

AB - Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser - et blik på Randers Kommune er et tillæg til og skal læses i sammenhæng med rapporten Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser, der blev offentliggjort i begyndelsen af 2014. Rapporten og dens tillæg er del af et 3-årigt forskningsprojekt om idrætsklasser og talentudvikling i folkeskolernes 7. til 9. klassetrin i landets elitekommuner. Rapporten er baseret på data fra en survey blandt 1.170 idrætselever og tilkoblede registerdata fra Danmarks Statistik om elevernes socioøkonomiske baggrund. Nærværende rapporttillæg indeholder særkørsler af disse data med fokus på idrætseleverne i Randers Kommune. I tillægget er der fokus på fem områder: 1) Idrætsklassernes sammensætning – beskriver idræts-elevernes kønsfordeling, etnicitet og socioøkonomiske baggrund, 2) Fællesskabet og kulturen i idrætsklasserne – belyser fællesskabet og undervisningsmiljøet i idrætsklasserne, 3) Samspil mellem skole og idræt – belyser skolens tilpasning til elevernes idrætsudøvelse, 4) Idrætsklassen på skolen – belyser forholdet til de øvrige elever på skolen og 5) To spor – uddannelse og sport – belyser vægtning af sport og uddannelse og deres fremtidsplaner efter 9. klasse.

KW - folkeskolens udskoling

KW - eliteidræt og uddannelse

KW - elevsammensætning

KW - klassefællesskab

KW - Talentudvikling

M3 - Rapport

BT - Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser – et blik på Randers Kommune

PB - Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet

CY - København

ER -