Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser – et blik på Esbjerg Kommune

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser - et blik på Esbjerg Kommune er et tillæg til og skal læses i sammenhæng med rapporten Idrætselevers erfaringer med idrætsklasser, der blev offentliggjort i begyndelsen af 2014. Rapporten og dens tillæg er del af et 3-årigt forskningsprojekt om idrætsklasser og talentudvikling i folkeskolernes 7. til 9. klassetrin i landets elitekommuner.
Rapporten er baseret på data fra en survey blandt 1.170 idrætselever og tilkoblede registerdata fra Danmarks Statistik om elevernes socioøkonomiske baggrund. Nærværende rapporttillæg indeholder særkørsler af disse data med fokus på idrætseleverne på Vestervangskolen i Esbjerg Kommune.

I tillægget er der fokus på fem områder: 1) Idrætsklassernes sammensætning – beskriver idræts-elevernes kønsfordeling, etnicitet og socioøkonomiske baggrund, 2) Fællesskabet og kulturen i idrætsklasserne – belyser fællesskabet og undervisningsmiljøet i idrætsklasserne, 3) Samspil mellem skole og idræt – belyser skolens tilpasning til elevernes idrætsudøvelse, 4) Idrætsklassen på skolen – belyser forholdet til de øvrige elever på skolen og 5) To spor – uddannelse og sport – belyser vægtning af sport og uddannelse og deres fremtidsplaner efter 9. klasse.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagInstitut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) Aarhus Universitet
Antal sider17
StatusUdgivet - 2014

    Forskningsområder

  • Folkeskole, udskoling, talentudvikling, idræt og uddannelse

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 77289145