Hvad sagde Platon?

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiFormidling

Standard

Hvad sagde Platon? / Ostenfeld, Erik Nis.

Antikkens verden: Videnskab, kunst, kultur, myter og religion. red. / Birte Poulsen; Ole Høiris. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2011. s. 137-156.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiFormidling

Harvard

Ostenfeld, EN 2011, Hvad sagde Platon? i B Poulsen & O Høiris (red), Antikkens verden: Videnskab, kunst, kultur, myter og religion. Aarhus Universitetsforlag, Aarhus, s. 137-156.

APA

Ostenfeld, E. N. (2011). Hvad sagde Platon? I B. Poulsen, & O. Høiris (red.), Antikkens verden: Videnskab, kunst, kultur, myter og religion (s. 137-156). Aarhus Universitetsforlag.

CBE

Ostenfeld EN. 2011. Hvad sagde Platon?. Poulsen B, Høiris O, red. I Antikkens verden: Videnskab, kunst, kultur, myter og religion. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. s. 137-156.

MLA

Ostenfeld, Erik Nis "Hvad sagde Platon?". og Poulsen, Birte Høiris, Ole (red.). Antikkens verden: Videnskab, kunst, kultur, myter og religion. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. 2011, 137-156.

Vancouver

Ostenfeld EN. Hvad sagde Platon? I Poulsen B, Høiris O, red., Antikkens verden: Videnskab, kunst, kultur, myter og religion. Aarhus: Aarhus Universitetsforlag. 2011. s. 137-156

Author

Ostenfeld, Erik Nis. / Hvad sagde Platon?. Antikkens verden: Videnskab, kunst, kultur, myter og religion. red. / Birte Poulsen ; Ole Høiris. Aarhus : Aarhus Universitetsforlag, 2011. s. 137-156

Bibtex

@inbook{3ed6f57e9c5c4e8b93c2e7f7fee7c4bf,
title = "Hvad sagde Platon?",
abstract = "Artiklen falder i to dele, en metodisk del og en gennemgang af hovedpunkter i Platons filosofi. Det er almindelig viden blandt oplyste, uddannede mennesker, at Platon er en af de vigtigste filosoffer overhovedet i den vesterlandske kultur. Dette illustreres af den indflydelse p{\aa} filosofi, litteratur og kultur, han har haft i de 2500 {\aa}r, der er g{\aa}et, siden han levede. Man mener ogs{\aa} at vide, at Platons filosofi bl.a. indeholder forestillinger om en ideverden og en ud{\o}delig sj{\ae}l, der midlertidigt er havnet i en distraherende uvirkelig skyggeverden. Ved filosofiens hj{\ae}lp kan den vende tilbage til skuet af ideerne. Hertil h{\o}rer ogs{\aa} billedet af den tredelte sj{\ae}l som en kusk med vognspand af to mere eller mindre uregerlige heste. Endelig er Platon forbundet med ideen om en idealstat regeret af filosoffer. Sk{\o}nt alle disse forestillinger findes i Platons v{\ae}rk, er det ikke korrekt at antage, at Platon mener s{\aa}dan. Han var skeptisk over for at nedskrive sine inderste tanker, men skrev for sjov og med ironi dialoger, hvor han ikke selv optr{\ae}der. Derfor vil det v{\ae}re mere korrekt at sige, at han lader disse meninger dr{\o}fte i sine dialoger. Og selvom nogle forestillinger, som f.eks. idealstaten, er indg{\aa}ende behandlet, er de alligevel at opfatte som opl{\ae}g til at t{\ae}nke videre over. Platon kommer ikke med en f{\ae}rdig filosofi, men snarere med et projekt!",
author = "Ostenfeld, {Erik Nis}",
year = "2011",
month = nov,
day = "8",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7934-729-8",
pages = "137--156",
editor = "Poulsen, {Birte } and H{\o}iris, {Ole }",
booktitle = "Antikkens verden",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Hvad sagde Platon?

AU - Ostenfeld, Erik Nis

PY - 2011/11/8

Y1 - 2011/11/8

N2 - Artiklen falder i to dele, en metodisk del og en gennemgang af hovedpunkter i Platons filosofi. Det er almindelig viden blandt oplyste, uddannede mennesker, at Platon er en af de vigtigste filosoffer overhovedet i den vesterlandske kultur. Dette illustreres af den indflydelse på filosofi, litteratur og kultur, han har haft i de 2500 år, der er gået, siden han levede. Man mener også at vide, at Platons filosofi bl.a. indeholder forestillinger om en ideverden og en udødelig sjæl, der midlertidigt er havnet i en distraherende uvirkelig skyggeverden. Ved filosofiens hjælp kan den vende tilbage til skuet af ideerne. Hertil hører også billedet af den tredelte sjæl som en kusk med vognspand af to mere eller mindre uregerlige heste. Endelig er Platon forbundet med ideen om en idealstat regeret af filosoffer. Skønt alle disse forestillinger findes i Platons værk, er det ikke korrekt at antage, at Platon mener sådan. Han var skeptisk over for at nedskrive sine inderste tanker, men skrev for sjov og med ironi dialoger, hvor han ikke selv optræder. Derfor vil det være mere korrekt at sige, at han lader disse meninger drøfte i sine dialoger. Og selvom nogle forestillinger, som f.eks. idealstaten, er indgående behandlet, er de alligevel at opfatte som oplæg til at tænke videre over. Platon kommer ikke med en færdig filosofi, men snarere med et projekt!

AB - Artiklen falder i to dele, en metodisk del og en gennemgang af hovedpunkter i Platons filosofi. Det er almindelig viden blandt oplyste, uddannede mennesker, at Platon er en af de vigtigste filosoffer overhovedet i den vesterlandske kultur. Dette illustreres af den indflydelse på filosofi, litteratur og kultur, han har haft i de 2500 år, der er gået, siden han levede. Man mener også at vide, at Platons filosofi bl.a. indeholder forestillinger om en ideverden og en udødelig sjæl, der midlertidigt er havnet i en distraherende uvirkelig skyggeverden. Ved filosofiens hjælp kan den vende tilbage til skuet af ideerne. Hertil hører også billedet af den tredelte sjæl som en kusk med vognspand af to mere eller mindre uregerlige heste. Endelig er Platon forbundet med ideen om en idealstat regeret af filosoffer. Skønt alle disse forestillinger findes i Platons værk, er det ikke korrekt at antage, at Platon mener sådan. Han var skeptisk over for at nedskrive sine inderste tanker, men skrev for sjov og med ironi dialoger, hvor han ikke selv optræder. Derfor vil det være mere korrekt at sige, at han lader disse meninger drøfte i sine dialoger. Og selvom nogle forestillinger, som f.eks. idealstaten, er indgående behandlet, er de alligevel at opfatte som oplæg til at tænke videre over. Platon kommer ikke med en færdig filosofi, men snarere med et projekt!

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7934-729-8

SP - 137

EP - 156

BT - Antikkens verden

A2 - Poulsen, Birte

A2 - Høiris, Ole

PB - Aarhus Universitetsforlag

CY - Aarhus

ER -