Har kunstig intelligens og maskinlæring en plads i arkæologien?

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskning

Standard

Har kunstig intelligens og maskinlæring en plads i arkæologien? / Kristiansen, Søren Munch; Stott, David; Sindbæk, Søren Michael.

2019. Abstract fra Organisationen af Danske Museer (ODM), Vejle, Danmark.

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskning

Harvard

Kristiansen, SM, Stott, D & Sindbæk, SM 2019, 'Har kunstig intelligens og maskinlæring en plads i arkæologien?', Organisationen af Danske Museer (ODM), Vejle, Danmark, 06/11/2019 - 07/11/2019.

APA

Kristiansen, S. M., Stott, D., & Sindbæk, S. M. (2019). Har kunstig intelligens og maskinlæring en plads i arkæologien?. Abstract fra Organisationen af Danske Museer (ODM), Vejle, Danmark.

CBE

Kristiansen SM, Stott D, Sindbæk SM. 2019. Har kunstig intelligens og maskinlæring en plads i arkæologien?. Abstract fra Organisationen af Danske Museer (ODM), Vejle, Danmark.

MLA

Kristiansen, Søren Munch, David Stott og Søren Michael Sindbæk Har kunstig intelligens og maskinlæring en plads i arkæologien?. Organisationen af Danske Museer (ODM), 06 nov. 2019, Vejle, Danmark, Konferenceabstrakt til konference, 2019.

Vancouver

Kristiansen SM, Stott D, Sindbæk SM. Har kunstig intelligens og maskinlæring en plads i arkæologien?. 2019. Abstract fra Organisationen af Danske Museer (ODM), Vejle, Danmark.

Author

Kristiansen, Søren Munch ; Stott, David ; Sindbæk, Søren Michael. / Har kunstig intelligens og maskinlæring en plads i arkæologien?. Abstract fra Organisationen af Danske Museer (ODM), Vejle, Danmark.

Bibtex

@conference{9a33f861387444db80ddf989cf3c1c20,
title = "Har kunstig intelligens og maskinl{\ae}ring en plads i ark{\ae}ologien?",
abstract = "I de senere {\aa}r har tilgange med automatisk maskinl{\ae}ring vist sig nyttige p{\aa} andre videnskabelige omr{\aa}der, hvor is{\ae}r kunstig intelligens succesfuldt er anvendt til at forst{\aa} store datas{\ae}t. Hidtil har vellykkede anvendelser af disse metoder imidlertid v{\ae}ret begr{\ae}nset i ark{\ae}ologien. Vikingetidens ringborge er et v{\ae}sentligt, omend kortvarigt, f{\ae}nomen i dannelsen af den tidlige kongemagt i Danmark. Den regelm{\ae}ssige afstand mellem de fem anerkendte danske eksempler har f{\aa}et mange til at foresl{\aa}, at uopdagede ringborge eksisterer. I dette indl{\ae}g {\o}nsker vi at diskutere muligheder og begr{\ae}nsninger ved at kombinere maskinindl{\ae}ring og matematiske modeller baseret p{\aa} LiDAR-data. Vi illustrerer det ved automatisk at fors{\o}ge at finde kandidater til Trelleborg-type ringborge i hele Danmark.",
author = "Kristiansen, {S{\o}ren Munch} and David Stott and Sindb{\ae}k, {S{\o}ren Michael}",
year = "2019",
month = nov,
day = "6",
language = "Dansk",
note = "Organisationen af Danske Museer (ODM) : Kultur-og naturhistoriske orienteringsm{\o}de ; Conference date: 06-11-2019 Through 07-11-2019",
url = "https://www.dkmuseer.dk/sites/default/files/dokumenter/J25%20ProgramIndbydelseAlleVejle19.pdf",

}

RIS

TY - ABST

T1 - Har kunstig intelligens og maskinlæring en plads i arkæologien?

AU - Kristiansen, Søren Munch

AU - Stott, David

AU - Sindbæk, Søren Michael

PY - 2019/11/6

Y1 - 2019/11/6

N2 - I de senere år har tilgange med automatisk maskinlæring vist sig nyttige på andre videnskabelige områder, hvor især kunstig intelligens succesfuldt er anvendt til at forstå store datasæt. Hidtil har vellykkede anvendelser af disse metoder imidlertid været begrænset i arkæologien. Vikingetidens ringborge er et væsentligt, omend kortvarigt, fænomen i dannelsen af den tidlige kongemagt i Danmark. Den regelmæssige afstand mellem de fem anerkendte danske eksempler har fået mange til at foreslå, at uopdagede ringborge eksisterer. I dette indlæg ønsker vi at diskutere muligheder og begrænsninger ved at kombinere maskinindlæring og matematiske modeller baseret på LiDAR-data. Vi illustrerer det ved automatisk at forsøge at finde kandidater til Trelleborg-type ringborge i hele Danmark.

AB - I de senere år har tilgange med automatisk maskinlæring vist sig nyttige på andre videnskabelige områder, hvor især kunstig intelligens succesfuldt er anvendt til at forstå store datasæt. Hidtil har vellykkede anvendelser af disse metoder imidlertid været begrænset i arkæologien. Vikingetidens ringborge er et væsentligt, omend kortvarigt, fænomen i dannelsen af den tidlige kongemagt i Danmark. Den regelmæssige afstand mellem de fem anerkendte danske eksempler har fået mange til at foreslå, at uopdagede ringborge eksisterer. I dette indlæg ønsker vi at diskutere muligheder og begrænsninger ved at kombinere maskinindlæring og matematiske modeller baseret på LiDAR-data. Vi illustrerer det ved automatisk at forsøge at finde kandidater til Trelleborg-type ringborge i hele Danmark.

M3 - Konferenceabstrakt til konference

T2 - Organisationen af Danske Museer (ODM)

Y2 - 6 November 2019 through 7 November 2019

ER -