Giver skolemad næring for læring? læringsmiljø, trivsel og kompetence

Jette Benn, Monica Carlsson, Lone Lindegaard Nordin, Line Hesselvig Mortensen

    Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

    Abstract

    Mad er del af skolens hverdag. I denne rapport, der er del af et større forskningsprojekt under ledelse af Bent Egberg Mikkelsen, Ålborg Universitet, er der sat fokus på det gratis skolemadsprojekt, som Fødevareministeriet har finansieret, ligesom de finansierede evalueringen heraf. Der var i alt fire delprojekter med hver deres fokus på evaluering af det gratis skolemadsforsøg. I denne delrapport beskrivesfire skolers forsøg med skolemad­ordninger, og om hvorvidt disse har haft en betydning for elevernes trivsel, for læringsmiljøet og for deres læring. Det er et stort, komplekst og aktuelt spørgsmål, der ikke kun er et svar på. De fire skoler er forskellige i størrelse og geografisk placering, men også i grundholdninger og prioriteringer. Det fælles for dem er, at de alle har ansøgt FødevareErhverv om midler til at gennemføre et forsøg med skolemad, der skulle evalueres. Evalueringen tog udgangspunkt i skolebesøgene, der fandt sted i november og december 2008, mens de tyve ugers gratis skolemadsforsøg stadig var i gang. Forskergruppen bestod af lektor Monica Carlsson, ph.d.-studerende Lone Lindegaard Nordin, videnskabelig assistent Line Hesselvig Mortensen og lektor Jette Benn.

    Bidragets oversatte titelDoes School Meals offer nutrition for learning: Learning environment, well-being and competence
    OriginalsprogDansk
    UdgivelsesstedKøbenhavn
    ForlagDanmarks Pædagogiske Universitetsskole, Aarhus Universitet
    Antal sider145
    ISBN (Elektronisk)978-87-7430-173-8
    StatusUdgivet - 2010
    Navn<strong>Sundhed, samfund, pædagogik og læring</strong>
    Nummer2

    Emneord

    • skolemad
    • trivsel
    • kompetence
    • læring

    Citationsformater