Gene expression and genetic variation in relation to boar taint

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

OriginalsprogEngelsk
ForlagAarhus University, Faculty of Science and Technology
Antal sider123
ISBN (Trykt)978-87-92869-33-3
StatusUdgivet - 25 maj 2012

Note vedr. afhandling

Ornelugt er den ubehagelige lugt eller smag, som nogle gange opstår, når kød fra ukastrerede hangrise tilberedes ved opvarmning. Ornelugten skyldes primært ophobning af to stoffer i kødet: skatol og androstenon.

Ved at sammenligne kød fra grise med et højt niveau af ornelugt med kød fra grise med et lavt niveau af ornelugt har Lene Conley undersøgt hvilke gener, som er involverede i dannelsen og nedbrydningen af skatol og androstenon. De opnåede forskningsresultater bidrager til forståelsen af det komplekse netværk af involverede gener, og vil på sigt indgå i jagten på genetiske markører, som i landbrugets avlsarbejde kan være med til at udpege de grise, som er i risikozonen for at udvikle ornelugt. På den måde vil man forhåbentlig i nær fremtid kunne undgå kastration af smågrise.

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 45582589