Fravær og undertrykkelse: Den Spanske Borgerkrigs arkæologi

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Standard

Fravær og undertrykkelse : Den Spanske Borgerkrigs arkæologi. / Vos, Julie de.

I: Arkæologisk Forum, Bind 36, 05.2017, s. 16-23.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Harvard

APA

CBE

Vos JD. 2017. Fravær og undertrykkelse: Den Spanske Borgerkrigs arkæologi. Arkæologisk Forum. 36:16-23.

MLA

Vos, Julie de. "Fravær og undertrykkelse: Den Spanske Borgerkrigs arkæologi". Arkæologisk Forum. 2017, 36. 16-23.

Vancouver

Vos JD. Fravær og undertrykkelse: Den Spanske Borgerkrigs arkæologi. Arkæologisk Forum. 2017 maj;36:16-23.

Author

Vos, Julie de. / Fravær og undertrykkelse : Den Spanske Borgerkrigs arkæologi. I: Arkæologisk Forum. 2017 ; Bind 36. s. 16-23.

Bibtex

@article{7d2016b3055644cda373a859933ff1ee,
title = "Frav{\ae}r og undertrykkelse: Den Spanske Borgerkrigs ark{\ae}ologi",
abstract = "Den Spanske Borgerkrig (1936-1939) mundede ud i n{\ae}sten fire {\aa}rtiers diktatur under General Francisco Franco. Nu, efter omkring fire {\aa}rtiers demokrati har man endnu ikke gjort op med fortiden og den ubalance som borgerkrigen ogdiktaturet for{\aa}rsagede. I afv{\ae}rgelsen af denne ubalance og i genoprettelsen af en mere ligev{\ae}gtig historie og hukommelse spiller ark{\ae}ologien en ikke ubetydelig rolle. I denne artikel vil jeg fors{\o}ge at g{\o}re rede for nogle heltgrundl{\ae}ggende sp{\o}rgsm{\aa}l til mit arbejde som jeg ofte bliver m{\o}dt med, sp{\o}rgsm{\aa}l som: hvorfor og hvordan man som ark{\ae}olog arbejder med den Spanske Borgerkrig og hvad ark{\ae}ologien egentlig kan bidrage med til en s{\aa}forholdsvist n{\ae}r historisk periode. Artiklen kan belejligt ses i forl{\ae}ngelse af sidste nummer af Ark{\ae}ologisk Forums tema om samtidsark{\ae}ologi.",
author = "Vos, {Julie de}",
year = "2017",
month = may,
language = "Dansk",
volume = "36",
pages = "16--23",
journal = "Ark{\ae}ologisk Forum",
issn = "1399-5545",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Fravær og undertrykkelse

T2 - Den Spanske Borgerkrigs arkæologi

AU - Vos, Julie de

PY - 2017/5

Y1 - 2017/5

N2 - Den Spanske Borgerkrig (1936-1939) mundede ud i næsten fire årtiers diktatur under General Francisco Franco. Nu, efter omkring fire årtiers demokrati har man endnu ikke gjort op med fortiden og den ubalance som borgerkrigen ogdiktaturet forårsagede. I afværgelsen af denne ubalance og i genoprettelsen af en mere ligevægtig historie og hukommelse spiller arkæologien en ikke ubetydelig rolle. I denne artikel vil jeg forsøge at gøre rede for nogle heltgrundlæggende spørgsmål til mit arbejde som jeg ofte bliver mødt med, spørgsmål som: hvorfor og hvordan man som arkæolog arbejder med den Spanske Borgerkrig og hvad arkæologien egentlig kan bidrage med til en såforholdsvist nær historisk periode. Artiklen kan belejligt ses i forlængelse af sidste nummer af Arkæologisk Forums tema om samtidsarkæologi.

AB - Den Spanske Borgerkrig (1936-1939) mundede ud i næsten fire årtiers diktatur under General Francisco Franco. Nu, efter omkring fire årtiers demokrati har man endnu ikke gjort op med fortiden og den ubalance som borgerkrigen ogdiktaturet forårsagede. I afværgelsen af denne ubalance og i genoprettelsen af en mere ligevægtig historie og hukommelse spiller arkæologien en ikke ubetydelig rolle. I denne artikel vil jeg forsøge at gøre rede for nogle heltgrundlæggende spørgsmål til mit arbejde som jeg ofte bliver mødt med, spørgsmål som: hvorfor og hvordan man som arkæolog arbejder med den Spanske Borgerkrig og hvad arkæologien egentlig kan bidrage med til en såforholdsvist nær historisk periode. Artiklen kan belejligt ses i forlængelse af sidste nummer af Arkæologisk Forums tema om samtidsarkæologi.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 36

SP - 16

EP - 23

JO - Arkæologisk Forum

JF - Arkæologisk Forum

SN - 1399-5545

ER -