Institut for Statskundskab

Fra konflikt til kompromis: Bidrager issue linkage til at opnå aftaler i klimaforhandlingerne?

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Standard

Fra konflikt til kompromis : Bidrager issue linkage til at opnå aftaler i klimaforhandlingerne? / Jepsen, Henrik.

I: Politica. Tidsskrift for politisk videnskab, Bind 43, Nr. 4, 2011, s. 417-438.

Publikation: Bidrag til tidsskrift/Konferencebidrag i tidsskrift /Bidrag til avisTidsskriftartikelForskningpeer review

Harvard

Jepsen, H 2011, 'Fra konflikt til kompromis: Bidrager issue linkage til at opnå aftaler i klimaforhandlingerne?', Politica. Tidsskrift for politisk videnskab, bind 43, nr. 4, s. 417-438.

APA

Jepsen, H. (2011). Fra konflikt til kompromis: Bidrager issue linkage til at opnå aftaler i klimaforhandlingerne? Politica. Tidsskrift for politisk videnskab, 43(4), 417-438.

CBE

Jepsen H. 2011. Fra konflikt til kompromis: Bidrager issue linkage til at opnå aftaler i klimaforhandlingerne?. Politica. Tidsskrift for politisk videnskab. 43(4):417-438.

MLA

Vancouver

Author

Jepsen, Henrik. / Fra konflikt til kompromis : Bidrager issue linkage til at opnå aftaler i klimaforhandlingerne?. I: Politica. Tidsskrift for politisk videnskab. 2011 ; Bind 43, Nr. 4. s. 417-438.

Bibtex

@article{8c46b75be6f240c68b79d5c4da8b7b82,
title = "Fra konflikt til kompromis: Bidrager issue linkage til at opn{\aa} aftaler i klimaforhandlingerne?",
abstract = "Issue linkage betegner en simultan forhandling om flere issues med henblik p{\aa} en samlet aftale. P{\aa} den ene side g{\o}r issue linkage det muligt at opn{\aa} st{\o}rre aftaler gennem udveksling af indr{\o}mmelser p{\aa} tv{\ae}rs af issues. P{\aa} den anden side indeb{\ae}rer issue linkage en risiko for, at en h{\aa}rdknude p{\aa} {\'e}t issue kommer til at blokere for fremskridt p{\aa} andre issues. Min analyse viser, at issue linkage i de seneste runder af klimaforhandlingerne har bidraget til aftaler om teknologi, skovrydning, tilpasning og finansiering, men i mindre grad til en aftale om reduktion af drivhusgasudledninger.",
author = "Henrik Jepsen",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "43",
pages = "417--438",
journal = "Politica - Tidsskrift for politisk videnskab",
issn = "0105-0710",
publisher = "CAST - Center for Anvendt Sundhedstjenesteforskning og Teknologivurdering, SDU",
number = "4",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Fra konflikt til kompromis

T2 - Bidrager issue linkage til at opnå aftaler i klimaforhandlingerne?

AU - Jepsen, Henrik

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Issue linkage betegner en simultan forhandling om flere issues med henblik på en samlet aftale. På den ene side gør issue linkage det muligt at opnå større aftaler gennem udveksling af indrømmelser på tværs af issues. På den anden side indebærer issue linkage en risiko for, at en hårdknude på ét issue kommer til at blokere for fremskridt på andre issues. Min analyse viser, at issue linkage i de seneste runder af klimaforhandlingerne har bidraget til aftaler om teknologi, skovrydning, tilpasning og finansiering, men i mindre grad til en aftale om reduktion af drivhusgasudledninger.

AB - Issue linkage betegner en simultan forhandling om flere issues med henblik på en samlet aftale. På den ene side gør issue linkage det muligt at opnå større aftaler gennem udveksling af indrømmelser på tværs af issues. På den anden side indebærer issue linkage en risiko for, at en hårdknude på ét issue kommer til at blokere for fremskridt på andre issues. Min analyse viser, at issue linkage i de seneste runder af klimaforhandlingerne har bidraget til aftaler om teknologi, skovrydning, tilpasning og finansiering, men i mindre grad til en aftale om reduktion af drivhusgasudledninger.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 43

SP - 417

EP - 438

JO - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

JF - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

SN - 0105-0710

IS - 4

ER -