Aarhus Universitets segl

Forslag til forbedring af Miljø- og Fødevareministeriets nøgletal for den rekreative værdi af natur

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

Standard

Forslag til forbedring af Miljø- og Fødevareministeriets nøgletal for den rekreative værdi af natur. / Zandersen, Marianne; Abay, Abrha Teklay; Termansen, Mette.

Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, 2020. 38 s. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 378).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportFormidling

Harvard

Zandersen, M, Abay, AT & Termansen, M 2020, Forslag til forbedring af Miljø- og Fødevareministeriets nøgletal for den rekreative værdi af natur. Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, nr. 378, Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. <https://dce2.au.dk/pub/SR378.pdf>

APA

Zandersen, M., Abay, A. T., & Termansen, M. (2020). Forslag til forbedring af Miljø- og Fødevareministeriets nøgletal for den rekreative værdi af natur. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi Nr. 378 https://dce2.au.dk/pub/SR378.pdf

CBE

Zandersen M, Abay AT, Termansen M 2020. Forslag til forbedring af Miljø- og Fødevareministeriets nøgletal for den rekreative værdi af natur. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. 38 s. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 378).

MLA

Zandersen, Marianne, Abrha Teklay Abay og Mette Termansen Forslag til forbedring af Miljø- og Fødevareministeriets nøgletal for den rekreative værdi af natur Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. 2020. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Journal nr. 378).

Vancouver

Zandersen M, Abay AT, Termansen M. Forslag til forbedring af Miljø- og Fødevareministeriets nøgletal for den rekreative værdi af natur. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, 2020. 38 s. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 378).

Author

Zandersen, Marianne ; Abay, Abrha Teklay ; Termansen, Mette. / Forslag til forbedring af Miljø- og Fødevareministeriets nøgletal for den rekreative værdi af natur. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, 2020. 38 s. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Nr. 378).

Bibtex

@book{bdfce4debdc248c7a52693187c9d30e7,
title = "Forslag til forbedring af Milj{\o}- og F{\o}devareministeriets n{\o}gletal for den rekreative v{\ae}rdi af natur",
abstract = "Form{\aa}let med n{\ae}rv{\ae}rende rapport er at foresl{\aa} en forbedring af det eksisterende milj{\o}{\o}konomiske n{\o}gletal for den rekreative v{\ae}rdi af natur i Danmark. Mens det hidtidige n{\o}gletal er beregnet som et simpelt gennemsnit af den {\o}konomiske v{\ae}rdi af adgang per naturomr{\aa}de per {\aa}r og omregnet til {\o}konomisk v{\ae}rdi per ha per {\aa}r, er ReCreateEcon N{\o}gletal udviklet som et brugervenligt excel-v{\ae}rkt{\o}j af en benefit transfer-funktion som beregner den {\aa}rlige rekreative v{\ae}rdi af naturomr{\aa}der og som tager h{\o}jde for befolkningst{\ae}theden i n{\ae}romr{\aa}det, alternative rekreationsmuligheder samt graden af attraktivitet af de enkelte omr{\aa}der for befolkningen. Rapporten beskriver datagrundlag og estimering af ReCreateEcon, en national rejseomkostningsmodel, samt udvikling af benefit transferfunktionen med eksempler p{\aa} anvendelse.",
keywords = "rejseomkostningsmetode, benefit transfer-funktion, rekreationsv{\ae}rdi, milj{\o}{\o}konomiske n{\o}gletal",
author = "Marianne Zandersen and Abay, {Abrha Teklay} and Mette Termansen",
year = "2020",
month = may,
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7156-491-4",
series = "Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Milj{\o} og Energi",
publisher = "Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Milj{\o} og Energi",
number = "378",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Forslag til forbedring af Miljø- og Fødevareministeriets nøgletal for den rekreative værdi af natur

AU - Zandersen, Marianne

AU - Abay, Abrha Teklay

AU - Termansen, Mette

PY - 2020/5

Y1 - 2020/5

N2 - Formålet med nærværende rapport er at foreslå en forbedring af det eksisterende miljøøkonomiske nøgletal for den rekreative værdi af natur i Danmark. Mens det hidtidige nøgletal er beregnet som et simpelt gennemsnit af den økonomiske værdi af adgang per naturområde per år og omregnet til økonomisk værdi per ha per år, er ReCreateEcon Nøgletal udviklet som et brugervenligt excel-værktøj af en benefit transfer-funktion som beregner den årlige rekreative værdi af naturområder og som tager højde for befolkningstætheden i nærområdet, alternative rekreationsmuligheder samt graden af attraktivitet af de enkelte områder for befolkningen. Rapporten beskriver datagrundlag og estimering af ReCreateEcon, en national rejseomkostningsmodel, samt udvikling af benefit transferfunktionen med eksempler på anvendelse.

AB - Formålet med nærværende rapport er at foreslå en forbedring af det eksisterende miljøøkonomiske nøgletal for den rekreative værdi af natur i Danmark. Mens det hidtidige nøgletal er beregnet som et simpelt gennemsnit af den økonomiske værdi af adgang per naturområde per år og omregnet til økonomisk værdi per ha per år, er ReCreateEcon Nøgletal udviklet som et brugervenligt excel-værktøj af en benefit transfer-funktion som beregner den årlige rekreative værdi af naturområder og som tager højde for befolkningstætheden i nærområdet, alternative rekreationsmuligheder samt graden af attraktivitet af de enkelte områder for befolkningen. Rapporten beskriver datagrundlag og estimering af ReCreateEcon, en national rejseomkostningsmodel, samt udvikling af benefit transferfunktionen med eksempler på anvendelse.

KW - rejseomkostningsmetode

KW - benefit transfer-funktion

KW - rekreationsværdi

KW - miljøøkonomiske nøgletal

M3 - Rapport

SN - 978-87-7156-491-4

T3 - Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

BT - Forslag til forbedring af Miljø- og Fødevareministeriets nøgletal for den rekreative værdi af natur

PB - Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

ER -