Forskningsmetode i praksis: Projektorienteret videnskabsteori og forskningsmetodik

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogUndervisning

  • Afdeling for Filosofi

Forskningsmetode i praksis er en grundlæggende lærebog i forskningsmetode, som viser den tætte sammenhæng mellem videnskabsteori og forskningsmetodik. Her beskrives, hvilke metoder og fremgangsmåder der findes inden for videnskabens verden, og hvordan man går til værks, når man selv skal i gang med et projekt.

Bogen gennemgår centrale begreber inden for både den natur- og humanvidenskabelige tradition, og læseren får et detaljeret indblik i kvantitative og kvalitative principper. Der stilles også skarpt på forskningens mere basale sider og de redskaber, man har brug for, når man skal begrunde sine metodiske valg i teoretiske og empiriske projekter.

Forskningsmetode i praksis henvender sig til alle, der arbejder med forskningsmetodik. Den primære målgruppe er studerende og undervisere inden for sygepleje, fysioterapi og ergoterapi. Andre professionsuddannelser kan også have stor gavn af den, fx jordemødre, radiografer, lærere, pædagoger og studerende inden for ernæring og sundhed.

Eksempelmaterialet er især hentet fra en sundhedsrfaglig kontekst, og bogen kan bruges i alt fra analyser og rapporter til opgaver, bachelorprojekter og større forskningsprojekter.

OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagMunksgaard
Vol/bind1
Udgave1.
Antal sider240
ISBN (Trykt)978-87-628-0933-8
StatusUdgivet - 2010

    Forskningsområder

  • Forskningsmetode, Videnskabsteori

Se relationer på Aarhus Universitet Citationsformater

ID: 18716032