Forord 

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingForord/efterskriftFormidling

Abstract

Vi fortæller os selv og andre, at vi skal bruge hovedet, når vi står over for et vanskeligt problem eller et vanskeligt projekt. Men forskning peger i stigende grad på, at der skal mere til. Den anerkendte amerikanske videnskabsjournalist Annie Murphy Paul hjælper os med denne bog til ”at tænke ud af boksen”.

Vi skal i større grad tænke ud af hjernen, for det væld af ”ekstraneurale” ressourcer – vores indre kropslige signaler, bevægelser og gestik, naturen og de fysiske rum, hvori vi lærer og arbejder, samt tankerne hos dem omkring os – kan hjælpe os med at fokusere mere intenst, forstå dybere og være mere fantasifulde i vores skabelsesprocesser.

Annie Murphy Paul kortlægger hjerneforskeres, kognitionsforskeres og psykologers forskningsresultater bag denne spændende viden om menneskelig
formåen, og hun ser nærmere på praksis hos undervisere og ledere, som allerede høster fordelene ved at tænke ud af hjernen. Hun fortæller, hvordan
kunstnere, videnskabsfolk og forfattere har brugt mentale udvidelser til at løse problemer, gøre opdagelser og skabe nye værker.

I forlængelse af Howard Gardners teori om de mange intelligenser og Daniel Golemans teori om følelsernes intelligens tilbyder denne bog et nyt syn på, hvordan vores hjerne fungerer, og bogen er fuld af praktiske råd til, hvordan vi alle kan tænke bedre.

Med forord af Cecilie Møller, ph.d., postdoc, Center for Music in the Brain, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet & Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus/Aalborg.
OriginalsprogDansk
TitelKunsten at tænke ud af hjernen
UdgivelsesstedVirum
ForlagContent Publishing ApS
Publikationsdatoapr. 2022
ISBN (Trykt)9788794205030
StatusUdgivet - apr. 2022

Citationsformater