DPU

Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Fællesspisning på det lokale bibliotek falder ikke i alles smag: - Betydning af sociale og kulturelle ressourcer i fællesskabende praksis

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Standard

Fællesspisning på det lokale bibliotek falder ikke i alles smag : - Betydning af sociale og kulturelle ressourcer i fællesskabende praksis . / Christensen, Tina Wilchen.

Fællesskabende Praksisser. red. / Line Lerche Mørck; Ida Schwartz; Tina Wilchen Christensen. Frydenlund Academic, 2022.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Harvard

Christensen, TW 2022, Fællesspisning på det lokale bibliotek falder ikke i alles smag: - Betydning af sociale og kulturelle ressourcer i fællesskabende praksis . i L Lerche Mørck, I Schwartz & T Wilchen Christensen (red), Fællesskabende Praksisser. Frydenlund Academic.

APA

Christensen, T. W. (Accepteret/In press). Fællesspisning på det lokale bibliotek falder ikke i alles smag: - Betydning af sociale og kulturelle ressourcer i fællesskabende praksis . I L. Lerche Mørck, I. Schwartz, & T. Wilchen Christensen (red.), Fællesskabende Praksisser Frydenlund Academic.

CBE

Christensen TW. 2022. Fællesspisning på det lokale bibliotek falder ikke i alles smag: - Betydning af sociale og kulturelle ressourcer i fællesskabende praksis . Lerche Mørck L, Schwartz I, Wilchen Christensen T, red. I Fællesskabende Praksisser. Frydenlund Academic.

MLA

Christensen, Tina Wilchen "Fællesspisning på det lokale bibliotek falder ikke i alles smag: - Betydning af sociale og kulturelle ressourcer i fællesskabende praksis "., Lerche Mørck, Line Schwartz, Ida Wilchen Christensen, Tina (red.). Fællesskabende Praksisser. Frydenlund Academic. 2022.

Vancouver

Christensen TW. Fællesspisning på det lokale bibliotek falder ikke i alles smag: - Betydning af sociale og kulturelle ressourcer i fællesskabende praksis . I Lerche Mørck L, Schwartz I, Wilchen Christensen T, red., Fællesskabende Praksisser. Frydenlund Academic. 2022

Author

Christensen, Tina Wilchen. / Fællesspisning på det lokale bibliotek falder ikke i alles smag : - Betydning af sociale og kulturelle ressourcer i fællesskabende praksis . Fællesskabende Praksisser. red. / Line Lerche Mørck ; Ida Schwartz ; Tina Wilchen Christensen. Frydenlund Academic, 2022.

Bibtex

@inbook{8a8a594836a140aaae34e283f862eddc,
title = "F{\ae}llesspisning p{\aa} det lokale bibliotek falder ikke i alles smag: - Betydning af sociale og kulturelle ressourcer i f{\ae}llesskabende praksis ",
abstract = "Med afs{\ae}t i f{\ae}llesspisningen p{\aa} det lokale bibliotek i en by i provinsen s{\o}ger dette kapitel med Pierre Bourdieus t{\ae}nkeredskaber at synligg{\o}re de {\textquoteright}tavse{\textquoteright} dominerende forst{\aa}elser, symbolske gr{\ae}nsedragninger og usynlige mekanismer, der er i spil deltagerne imellem. Herved s{\o}ger kapitlet ogs{\aa} at viser, hvordan vi med Bourdieus begreber kan begribe nogle af de m{\aa}der den enkeltes sammens{\ae}tning af sociale ressource, eller hvad Bourdieu betegner som kapitaler, afg{\o}r, hvem der fatter interesse for et type f{\ae}llesskab frem for et andet og hvorfor nogle deltager till{\ae}gges st{\o}rre betydning end andre. Herigennem blotl{\ae}gges nogle af de forhold, der kan g{\o}re det sv{\ae}rt for den enkelte at tilk{\ae}mpe sig en ny position i en social sammenh{\ae}ng til trods for et dybtf{\o}lt {\o}nske om forandring af egne livsforhold og de idealer om lighed og inklusion, der ligger implicit i forestillinger om f{\ae}llesskab og f{\ae}llesskabende praksisser. Ved at synligg{\o}re de skjulte sociale me-kanismer, der modarbejder realiseringen af disse idealer s{\o}ger kapitlet at begrebsligg{\o}re nogle af de konfliktuelle forhold, der ofte forbliver tavse, n{\aa}r f{\ae}llesskabende praksis anvendes som strategi i socialt arbejde. P{\aa} den baggrund viser teksten, hvordan enhver social sammenh{\ae}ng s{\ae}tter et tavst adgangskrav igennem, der bevirker at et f{\ae}llesskab eller en f{\ae}llesskabende praksis aldrig kan v{\ae}re {\textquoteright}for alle{\textquoteright} p{\aa} trods af idealet om det modsatte. Der er s{\aa}ledes meget p{\aa} spil, for de menne-sker der deltager i de f{\ae}llesskabende praksisser, der anvendes som strategi i socialt arbejde . For selv om de i sin {\aa}nd er lighedsorienteret og demokratiserende, er der aspekter ved sociale til-h{\o}rsforhold, positioner og de deraf f{\o}lgende magtkampe, der modarbejder de lighedsorienterede og socialt mobiliserende potentialer. ",
keywords = "Social kapital, F{\ae}llesskabelse, reintegration, Habitus, Bourdieu, felt, habitus, kapital, symbolsk vold, klasse, doxa, sociale rum",
author = "Christensen, {Tina Wilchen}",
year = "2022",
language = "Dansk",
editor = "{Lerche M{\o}rck}, {Line } and Ida Schwartz and {Wilchen Christensen}, Tina",
booktitle = "F{\ae}llesskabende Praksisser",
publisher = "Frydenlund Academic",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Fællesspisning på det lokale bibliotek falder ikke i alles smag

T2 - - Betydning af sociale og kulturelle ressourcer i fællesskabende praksis

AU - Christensen, Tina Wilchen

PY - 2022

Y1 - 2022

N2 - Med afsæt i fællesspisningen på det lokale bibliotek i en by i provinsen søger dette kapitel med Pierre Bourdieus tænkeredskaber at synliggøre de ’tavse’ dominerende forståelser, symbolske grænsedragninger og usynlige mekanismer, der er i spil deltagerne imellem. Herved søger kapitlet også at viser, hvordan vi med Bourdieus begreber kan begribe nogle af de måder den enkeltes sammensætning af sociale ressource, eller hvad Bourdieu betegner som kapitaler, afgør, hvem der fatter interesse for et type fællesskab frem for et andet og hvorfor nogle deltager tillægges større betydning end andre. Herigennem blotlægges nogle af de forhold, der kan gøre det svært for den enkelte at tilkæmpe sig en ny position i en social sammenhæng til trods for et dybtfølt ønske om forandring af egne livsforhold og de idealer om lighed og inklusion, der ligger implicit i forestillinger om fællesskab og fællesskabende praksisser. Ved at synliggøre de skjulte sociale me-kanismer, der modarbejder realiseringen af disse idealer søger kapitlet at begrebsliggøre nogle af de konfliktuelle forhold, der ofte forbliver tavse, når fællesskabende praksis anvendes som strategi i socialt arbejde. På den baggrund viser teksten, hvordan enhver social sammenhæng sætter et tavst adgangskrav igennem, der bevirker at et fællesskab eller en fællesskabende praksis aldrig kan være ’for alle’ på trods af idealet om det modsatte. Der er således meget på spil, for de menne-sker der deltager i de fællesskabende praksisser, der anvendes som strategi i socialt arbejde . For selv om de i sin ånd er lighedsorienteret og demokratiserende, er der aspekter ved sociale til-hørsforhold, positioner og de deraf følgende magtkampe, der modarbejder de lighedsorienterede og socialt mobiliserende potentialer.

AB - Med afsæt i fællesspisningen på det lokale bibliotek i en by i provinsen søger dette kapitel med Pierre Bourdieus tænkeredskaber at synliggøre de ’tavse’ dominerende forståelser, symbolske grænsedragninger og usynlige mekanismer, der er i spil deltagerne imellem. Herved søger kapitlet også at viser, hvordan vi med Bourdieus begreber kan begribe nogle af de måder den enkeltes sammensætning af sociale ressource, eller hvad Bourdieu betegner som kapitaler, afgør, hvem der fatter interesse for et type fællesskab frem for et andet og hvorfor nogle deltager tillægges større betydning end andre. Herigennem blotlægges nogle af de forhold, der kan gøre det svært for den enkelte at tilkæmpe sig en ny position i en social sammenhæng til trods for et dybtfølt ønske om forandring af egne livsforhold og de idealer om lighed og inklusion, der ligger implicit i forestillinger om fællesskab og fællesskabende praksisser. Ved at synliggøre de skjulte sociale me-kanismer, der modarbejder realiseringen af disse idealer søger kapitlet at begrebsliggøre nogle af de konfliktuelle forhold, der ofte forbliver tavse, når fællesskabende praksis anvendes som strategi i socialt arbejde. På den baggrund viser teksten, hvordan enhver social sammenhæng sætter et tavst adgangskrav igennem, der bevirker at et fællesskab eller en fællesskabende praksis aldrig kan være ’for alle’ på trods af idealet om det modsatte. Der er således meget på spil, for de menne-sker der deltager i de fællesskabende praksisser, der anvendes som strategi i socialt arbejde . For selv om de i sin ånd er lighedsorienteret og demokratiserende, er der aspekter ved sociale til-hørsforhold, positioner og de deraf følgende magtkampe, der modarbejder de lighedsorienterede og socialt mobiliserende potentialer.

KW - Social kapital

KW - Fællesskabelse

KW - reintegration

KW - Habitus

KW - Bourdieu, felt, habitus, kapital, symbolsk vold, klasse, doxa, sociale rum

M3 - Bidrag til bog/antologi

BT - Fællesskabende Praksisser

A2 - Lerche Mørck, Line

A2 - Schwartz, Ida

A2 - Wilchen Christensen, Tina

PB - Frydenlund Academic

ER -